Deel

advertentie

Bij het vallen van de eerste blaadjes wordt het realiteit: er komt nu toch echt een eind aan de zomer

Vijf manieren om optimaal te genieten van de herfst

Bij het vallen van de eerste blaadjes wordt het realiteit: er komt nu toch echt een eind aan de zomer

Het is begrijpelijk dat je liever nog even standje zomer wilt aanzetten. De zomer is een tijd van veel energie, beweging, buiten zijn, barbecues en lange zomeravonden met vrienden.
Het einde van de zomer betekent het begin van een nieuwe periode. Het wordt kouder en donkerder buiten. En wat is het wennen als je weer voor het eerst een jas aan moet naar buiten. Of ‘s ochtends in het donker wakker wordt.

Beweeg mee met de natuur
Maar bedenk dan dat je onderdeel bent van de natuur en juist met de natuurlijke overgangen van de seizoenen mee kunt bewegen.
In de natuur zie je dat deze is aangekomen op een punt van oogsten en loslaten. Wild fruit begint te rijpen, dieren maken zich op voor hun winterslaap, bomen laten hun bladeren los en plantjes sterven langzaam af. De natuur trekt zich terug.

Ook voor ons is het een mooie tijd om wat meer naar binnen te keren. De herfst brengt een comfortabele, kalme en warme energie. Het is een mooie tijd om te oogsten wat je in de maanden ervoor gezaaid hebt.
Alles komt tot rust en we trekken (letterlijk en figuurlijk) meer naar binnen. In ons huis, maar ook in onszelf. De herfst is daarom een tijd om je ziel te voeden. Er ontstaat weer tijd en ruimte om te mediteren, lezen, leren en creatief te zijn.

De herfst: loslaten en naar binnen keren
De natuur volgt haar natuurlijke ritme. Ook wij mensen zijn onderdeel van de natuur. Beweeg dus mee met dit heerlijke seizoen. Het kost je meer moeite om ertegenin te gaan!

1. Opruimen
De herfst is de perfecte tijd om op te ruimen, zowel in je huis als in de rest van je leven. Houd een grote najaarsschoonmaak en maak je huis winterklaar.
Gooi zoveel mogelijk ballast overboord en stel orde op zaken. Zijn er zaken in je leven die je liever wilt loslaten of waar je geen tijd meer aan wilt besteden? Denk bijvoorbeeld aan slechte gewoonten.

2. Warmte
Het wordt steeds kouder buiten. Het is daarom belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Doe lekkere warme sokken aan in huis, haal je dikke truien uit de kast en warm je na een lange boswandeling snel weer op.
Zorg ook voor wat extra warmte in de vorm van eten en drinken. Tijdens de herfst maken de salades en smoothies plaats voor voedzame gerechten en warme drankjes. Experimenteer in de keuken en test nieuwe gerechten en drankjes uit.

3. Gezelligheid
De herfst is een gemakkelijke periode om in een dipje te raken. Haal daarom de warmte en gezelligheid in huis. De Denen noemen het ‘hygge’: een gevoel van behaaglijkheid creëren om de koude en donkere dagen door te komen.
Kaarsen, wollen sokken, warme dekens, natuurelementen in huis, knusse hoekjes, warme kruidenthee, ouderwetse spelletjesavonden met vrienden, langzame zondagen, lange wandelingen, nieuwe boeken, fijne muziek op de achtergrond. You get the point, right?

4. Rust
Ook als je wel in staat bent om de herfst te negeren en gewoon door te gaan als altijd, je kunt je lichaam niet voor de gek houden. Je lichaam schakelt langzaam over van het zomerritme op het winterritme.
Je zult dus minder energie hebben in de herfst en winter. Kon je in de zomer met gemak om 11 uur naar bed, begin je nu om 9 uur al te gapen. Je zult wat meer behoefte voelen om je terug te trekken en het rustiger aan te doen.
Het is normaal als je tijdens dit seizoen niet net zo energiek bent als in de zomer. Push jezelf daarom niet te veel, dan kom je deze tijd veel gemakkelijker door.

5. Natuur
In de zomer leef je praktisch buiten. Als je niet zelf op het strand te vinden bent, staan de achterdeuren wel elke dag open.
Probeer ook in de herfst zoveel mogelijk naar buiten te gaan, het liefst elke dag. Zo word je niet te veel een molletje in een holletje en pik je nog de nodige vitamine D op.

En de geur van natte aarde, bossen in herfstkleuren, mistige weilanden. Eerlijk is eerlijk, de herfst is prachtig!

De herfst? Die ga jij wel overleven. Geniet van dit seizoen!

advertentie

Meer 'Lifestyle':

Merendeel Bergenaren loopt te lang door met fysieke klachten

24 november 2023

Heb je fysieke klachten wacht dan niet en maak direct een afspraak bij Bodyvit

Het is belangrijk om niet te lang te wachten indien je kampt met fysieke klachten.

Waarom water drinken voor iedereen van groot belang is…

24 november 2023

Drink na het opstaan direct twee grote glazen water en je zult de dag energieker beginnen! 

We weten allemaal dat het goed voor ons is om voldoende water te drinken. Per dag verliezen we ongeveer 1,5 tot 2 liter aan vocht via urine, ademen, ontlasting en zweet. Dit vocht moet weer aangevuld worden om ons lichaam gezond te houden. 

Advertorial: ontdek de voordelen van personal training!

17 november 2023

Wil je dit zelf ervaren? Maak dan gebruik van onze actie 4 personal training voor 99,- euro

In de wereld van fitness is personal training een groeiende trend, en het is niet moeilijk te begrijpen waarom! Hier zijn enkele opvallende voordelen die deze persoonlijke aanpak met zich meebrengt:

Het hoort bij de tijd van het jaar, maar vervelend is het wel. Griep!

17 november 2023

Dit kun je het beste eten en drinken...

En natuurlijk op 1: een kommetje warme kippensoep...

Therapie? Wat is dat nu eigenlijk?

10 november 2023

Door in therapie te gaan zorg je goed voor jezelf...

Wat is therapie? Werkt therapie? Waarom en wanneer therapie? Het woord ‘therapie’ heb je vast al eens gehoord.

Wat te doen met de kids als het regent?

10 november 2023

Er zijn genoeg leuke dingen te doen bij slecht weer...

Helaas schijnt niet elke dag de zon. Soms regent het – en al is dat enorm vervelend, er zijn genoeg leuke dingen om te doen op een regenachtige dag!

Voordelen preoperatieve gerichte training (en fysiotherapie)

3 november 2023

Het resultaat: één week postoperatief kon ik stoppen met pijnstillers, na vijf weken liep ik in huis zonder krukken

Mogelijk ben je nog niet bekend met preoperatieve training, maar het is een belangrijk onderdeel van de voorbereiding op een operatie. Het goede nieuws is dat je dit kunt doen onder begeleiding van een fysiotherapeut of personal trainer. Hieronder de mening van iemand die het zelf heeft ervaren.

Herfst… tijd om het binnenshuis weer knus te maken

3 november 2023

Vijftien ideeën voor het beleven van de herfst

Seizoenen zijn er altijd al geweest, maar er écht bij stilstaan doen we niet vaak meer. Hoe leef je wat meer met die seizoenen mee? Deze keer: ideeën voor het beleven van de herfst.

De voordelen van core-training bij ouderen…

27 oktober 2023

Kom langs om het zelf te bekijken bij sportcomplex De Beeck

Het trainen van de buik-, rug-, bil- en heupspieren, genaamd de core!  Een belangrijk gedeelte van het lichaam die als het goed wordt getraind veel voordelen met zich mee brengt!

Lezing: Hoe eet je zo gezond mogelijk?

27 oktober 2023

De laatste wetenswaardigheden over het optimaliseren van jouw gezondheid

In deze boeiende en informatieve lezing zal Juglen Zwaan uitgebreid ingaan op hoe het zit met de voedingswaarden van ons hedendaagse voedsel, hoe je in de supermarkt de gezondste keuzes kunt maken en welke voedingsmiddelen je beslist vaker op het menu moet zetten.

Skivakantie: blessurepreventie met fysiotherapeutische hulp

20 oktober 2023

Informatie over veilige skigewoonten...

Een skivakantie kan een opwindend avontuur zijn, maar het is essentieel om je goed voor te bereiden om blessures te voorkomen en optimaal van je tijd op de hellingen te genieten.

Wandelen doet zoveel goeds met een mens…

20 oktober 2023

Bij dertig minuten per dag zie je deze veranderingen

Want wist je dat slechts dertig minuten per dag wandelen al veel positieve gevolgen kan hebben voor je lichaam?

Nieuw bij Bodyvit: Indiase hoofdmassage & bamboo massage!

13 oktober 2023

Deze massage bevordert daarnaast ook de nachtrust, stimuleert de doorbloeding en heft blokkades op

De Indiase hoofdmassage is befaamd om de weldadige en diepe, ontspannende effecten bij hypertonie en pijn in de nek-schouderregio, stress gerelateerde klachten en verschillende vormen van hoofdpijn zoals bijvoorbeeld spanningshoofdpijn.

Nieuw! Synrgy Circuittraining bij Bodyvit

6 oktober 2023

De hele maand oktober is actiemaand dus kun je het gratis uitproberen

Circuittraining is een van de oudste trainingsmethoden en is in 1953 ontwikkeld door R.E. Morgan en G.T. Anderson aan de universiteit van Leeds.

Wandel jij wel genoeg?

6 oktober 2023

Dé manier om mentaal tot rust te komen...

Onderzoekers van Radboud UMC in Nijmegen zochten uit hoeveel stappen je per dag moet zetten om te kunnen profiteren van de gezondheidsvoordelen van wandelen.

Pijn als hulpvraag…

29 september 2023

Het belang van bewegen!

Tijdens onze intake vragen wij mensen altijd naar de hulpvraag. Wat is de reden waarom je ons bezoekt? Soms is dit heel duidelijk maar soms ook niet. 

Samen Fit: Samen Zweten, Stralen en Grensverleggen, De Kracht van Quality Time in ‘Je Relatie in Beweging’

22 september 2023

Waarom is samen sporten goed voor koppels in hun relatie?

Deze vraag stelden wij aan pyscholoog Amira Christensen

Hoe herken je een herfstdepressie en wat kun je er aan doen?

22 september 2023

Doe de test...

De dagen worden korter, de temperatuur daalt, het regent en waait harder en een gevolg van het sombere weer is dat we ons sneller wat neerslachtig voelen; oftewel een herfstdip. Soms leidt die somberheid tot een zogenoemde herfstdepressie. De officiële benaming is een seizoensgebonden depressie. Hoe kun je dit herkennen en wat kun je er aan doen?

Ladiesnights hele maand oktober!

15 september 2023

Bodyvit gaat de hele maand oktober ladiesnight organiseren op de donderdagavond van 19:30 uur t/m 21:00 uur

De avond bestaat uit leuke en verschillende activiteiten zoals BBB-workouts, kickboksen en fitness. Daarna een drankje bij het zwembad De Beeck indien gewenst!

Advertorial: After summer actie!

8 september 2023

Nieuwsgierig wat wij voor jou kunnen betekenen?

Werken aan je gezondheid is altijd een goed idee! Wil jij dit één maand gratis uitproberen bij Bodyvit? Maak dan nu gebruik van de Bodyvit AFTER SUMMER actie!

Straks ook lekker in de herfst en winter buiten tafelen…

8 september 2023

Het idee van een buitenkeuken spreekt veel mensen aan

Buitenkeuken plannen, de ultieme how-to gids

Bodyweight trainen! Wat zijn de voordelen?

25 augustus 2023

Een sportschool geeft veel verschillende mogelijkheden om jouw fitnessdoel te behalen...

Verschillende gewichten, fitness ballen, cardio apparaten etc. Dit is geweldig, want je kan je training daarom goed op je eigen behoeften afstemmen.

Best Shape Ever programma!

18 augustus 2023

Geef ons 6 weken en wij geven jou your Best Shape Ever. Voor iedereen die het beste uit zichzelf wil halen! Start in september 2023

Al vele jaren maken wij gebruik van deze methode voor onze gewaardeerde klanten, waarbij wij onze rijke ervaring en kennis hebben samengevoegd tot een 6-weken programma!

Zomerretraite in Bergen op zaterdag 26 augustus

11 augustus 2023

Heb je behoefte aan een pauze, waarin je kunt ontspannen en weer opladen o.l.v. een ervaren docente?

Ga je mee naar het mooie Bergen (Noord-Holland), een 1-daagse retraite in de natuur? Zomerretraite zaterdag 26 augustus 2023 (nog 2 plaatsen vrij). o.l.v. docente Rhodes Selhorst en als bonus een gratis massage van Heidi Heuvelman.

Supplementen “nut or not”

28 juli 2023

Er is maar een handjevol supplementen die wetenschappelijk zijn getest en waarvan ook daadwerkelijk is aangetoond dat ze een meerwaarde hebben voor de sporter

Het gebruik van voedingssupplementen is onder sporters flink toegenomen. Tegenwoordig gebruikt ongeveer een kwart van de sporters voedingssupplementen.

Partij Ons Dorp
close-link
Terug