Bestsellerschrijfster Linda van Rijn signeert op zaterdag 4 juni bij Boekhandel Thomas

In totaal verkocht zij inmiddels tweeënhalf miljoen exemplaren

Eindelijk kan Linda van Rijn op bezoek komen bij de boekhandel en haar lezers ontmoeten. Tot voor kort was het een groot geheim wie achter het pseudoniem van bestsellerauteur Linda van Rijn schuilgaat, maar nu weten we dat het schrijfster Mariëtte Middelbeek is.

Met Last Minute bracht Linda van Rijn 11 jaar geleden haar eerste vakantiethriller uit. Er volgden nog 28 bestsellers, met wekenlange noteringen in de Bestseller 60 en in totaal tweeënhalf miljoen verkochte exemplaren. In april is haar nieuwste (en 29e) titel Ciao Bella verschenen. Wie schuilgaat achter het succesvolle pseudoniem was wat boekhandelaren, pers en tienduizenden lezers zich al heel lang afvroegen.

‘Twee van mijn favoriete auteurs blijken dezelfde te zijn’, vertelt Amber Martensen van Boekhandel Thomas in Bergen. ‘Ik ben al jaren fan van de romans en thrillers van Mariëtte Middelbeek en ook van de vakantiethrillers van Linda van Rijn. Nu ik weet dat Linda Mariëtte is, zie ik de overeenkomsten in soepele schrijfstijl en de opgebouwde spanning in het verhaal.’

Mariëtte Middelbeek heeft onder haar eigen naam en als Linda van Rijn de afgelopen 12 jaar maar liefst 49 boeken geschreven. Naast de thrillers van Linda van Rijn stonden ook haar eigen boeken tientallen weken in de Bestseller 60 en werden er meer dan een half miljoen exemplaren van verkocht. Veel lezers kennen haar van haar zes feelgoodromans: ze debuteerde in 2009 met Single & sexy en brak daarna definitief door met het ontroerende Turbulentie. Ook schreef ze ervaringsverhalen van hulpverleners en publiceerde ze 7 thrillers voor jeugd en volwassenen. Met Anna, het eerste deel in de trilogie Vrouwen van Vechtlust, toont Mariëtte dat ze het genre van de historische roman ook beheerst. In september 2022 zal het tweede deel Julia verschijnen.

‘Het schrijven onder een pseudoniem was heerlijk, gaf vrijheid en voelde in het begin heel goed, maar de laatste tijd vond ik het lastiger’, aldus Mariëtte Middelbeek. ‘Steeds vaker kwam de vraag van lezers en boekhandelaren of ik niet kon komen signeren. Andersom wilde ik ook graag mijn lezers kunnen ontmoeten. Het werd tijd om te onthullen wie er achter Linda van Rijn zit.’

Linda van Rijn/Mariëtte Middelbeek komt op 4 juni naar Boekhandel Thomas in Bergen om haar lezers te ontmoeten en te signeren. Ze is daar van 14 tot 15 uur.