Deel

Beste Wills: Mijn vrouw koopt al jaren elke maand een staatslot...

Voor elke relatie wat Wills...

Beste Wills: Mijn vrouw koopt al jaren elke maand een staatslot...

Als oud-familierechtadvocaat, mediator, systeemtherapeut en partner- en relatietherapeut helpt ze mensen knopen uit elkaar te halen en zich weer te verbinden.

Beste Wills: Mijn vrouw koopt al jaren elke maand een staatslot en ook doet ze mee met de postcodeloterij. Daar is ze mee opgegroeid: haar hele familie doet het. Ik vind het zonde van het geld. Verder geeft ze geen geld uit aan overbodige dingen. Maar iedere keer als ik zie dat er weer geld aan is uitgegeven erger ik me dat ons geld op die manier verspild wordt. Mijn vrouw vindt het leuk en spannend en is wat dit betreft niet voor rede vatbaar. Ik blijf er maar kwaad om, hoe komen we hieruit?

Beste schatbewaarder: Hebben jullie gedurende jullie jarenlange huwelijk ooit besproken hoeveel geld ieder voor zich mag besteden aan ’leuke’ dingen? Doe jij nooit uitgaven die in haar ogen overbodig zijn? Elke maand twee loten: dat klinkt niet al te overdreven, zeker nu ze verder een verantwoordelijk uitgavenpatroon heeft en jullie je het blijkbaar makkelijk kunnen permitteren. Kun je het niet gewoon zien als geld dat ze uitgeeft voor haar plezier? Mensen geven vaker geld uit aan dingen waarvan de partner vindt dat het geld weggooien is: aan hobbies, sport, autowassen, nieuwste smartphone, manicures, driedubbele macchiatos met sojamelk – maar de sleutel is compromis en respect. Gokverslaving is natuurlijk wat anders, maar uit jouw verhaal blijkt een constant patroon en geen verergering. Voor die paar tientjes per maand is de enige slechte investering de energie die het jou kost om je er tegen te verzetten.

Kijk voor meer informatie op: www.beter-samen.nl

Terug