Deel

advertentie

Beste Wills: Mijn vrouw en ik zijn bijna 18 jaar getrouwd

Voor elke relatie wat Wills...

Beste Wills: Mijn vrouw en ik zijn bijna 18 jaar getrouwd

Vandaag is het Valentijnsdag en mijn vrouw verwacht van me dat ik haar dan bloemen en een romantisch cadeautje geef. Ik vind het commerciële, quasi-romantische uit Amerika overgewaaide onzin en ik wil er niet aan meedoen. Zij is het daar niet mee eens. Bij de laatste woordenwisseling zei ze dat ik ‘als ik echt van haar zou houden’, niet zo’n probleem zou maken van een cadeautje kopen. Dat mijn dochters op school Valentijnskaarten uitdelen vind ik bij hun leeftijd passen, maar ik vind dat mijn vrouw en ik dit stadium ver voorbij zijn. Jouw mening?

Beste Voorbij: Jij bent dit stadium dan wel voorbij, jouw vrouw is dat blijkbaar niet. En dat maak je haar nogal hard en ondubbelzinnig duidelijk. Dat – c’est le ton qui fait la musique – en de vraag of het een verplichting is, is misschien meer het probleem dan het jaarlijkse bosje bloemen dat je niet wilt kopen en je minachting voor rode- hartjes- romantiek. Jullie verstandhouding klinkt zo wel heel zakelijk en weinig invoelend.

Het is ook niet zo dat ik meteen de kant van je vrouw kies. Het is op z’n minst verdacht dat ze haar redenering begint met ‘als je van me zou houden’. Zeker als ze zelf ook zelden of nooit iets liefs voor jou doet zou ik luid en duidelijk protesteren (en ik hoop van harte!) dat jij je argumenten niet met dergelijke chantage kracht bijzet. Maar, eerlijk is eerlijk, je maakt wel een heel gedoe van het geven van een klein beetje aandacht. Oké, je houdt niet van het opgelegde pandoer van Valentijnsdag, maar wanneer was de laatste keer dat je uit jezelf iets speciaals voor haar gedaan, gekocht of georganiseerd hebt? Op momenten dat de commercie het niet voorschreef? Nou?

Samen praten met Wills in Alkmaar of Amsterdam www.beter-samen.nl

advertentie
Terug