Deel

advertentie

Beste Wills: Een knobbeltje

Voor elke relatie wat Wills...

Beste Wills: Een knobbeltje

Beste Wills: Een paar maanden geleden ontdekte de huisarts een knobbeltje bij mij, dat moest worden onderzocht. De uitslag van dat onderzoek kwam pas na 5 dagen, en was gelukkig goed. Ik heb mijn vriend, met wie ik een lat-relatie heb, echter niks van dat onderzoek verteld, omdat ik hem niet ongerust wilde maken. Ook mijn andere vrienden en familie wisten van niks. Ik ben 5 dagen gespannen geweest, heb iedereen ontweken en gedaan alsof alles in orde was. Dat leek voor iedereen het beste, ook al was ik best eenzaam. Toen het goede nieuws kwam heb ik mijn vriend wel ingelicht, die behalve opgelucht ook heel boos was. Hij vond dat ik hem heb buitengesloten, maar ik vind dat ik hem juist uit liefde gespaard heb. Jij?

Beste IkZegNiks: Tja, je was bang, had steun nodig, maar in plaats van die te vragen hield je tegen de mensen die van je houden de schijn op. Geloof me, ze hebben echt wel wat aan je gemerkt. En als mensen merken dat er iets met iemand loos is, dan vullen ze dat zelf al gauw aan met het ‘worst case scenario’. De waarheid is meestal veel beter hanteerbaar.

Denk eens na: heb je zelf ooit ervaren dat iemand om wie je gaf het moeilijk had en dat je dat pas achteraf vernam? Dacht je toen ‘had ik dat maar eerder geweten, dan had ik er voor hem of haar kunnen zijn?’ Wat, als het je vriend was geweest?

Was je misschien onbewust bang dat hij of de anderen zouden afhaken bij problemen? Liefde is geluk en magisch en ook: nabijheid, samenzijn, belangrijk zijn, erbij horen, delen. Juist je zorgen en problemen. Ja, je loopt altijd het risico dat mensen afhaken als het te zwaar voor ze wordt, het leven biedt geen garanties tegen teleurstellingen, maar de warme aanwezigheid in woord en gebaar van lieve mensen zal daar ruimschoots tegen opwegen. Denk niet te veel voor anderen door te veronderstellen dat jouw problemen te belastend voor ze zullen zijn. Deel wat er in je omgaat en laat je in moeilijke tijden ‘vasthouden’, zoals jij er voor je vrienden bent. Heb vertrouwen.

Samen met Wills praten op drie meter afstand of videobellen in Amsterdam of Broek op Langedijk www.beter-samen.nl

advertentie
Terug