Bergense Yentl van Velthoven wint de Coiffure Award 2022

Yentl is kapster bij RFH in Bergen aan de Ruïnelaan

Afgelopen zondagavond, 15 mei, zijn de winnaars van de 30e Coiffure Award bekendgemaakt tijdens hét kappersevenement van het jaar. Yentl van Veldhoven van RFH Kappers in Bergen wint Coiffure Award in de categorie ‘Consument’. Tijdens deze jubileumeditie van de Oscars onder de kappersprijzen ging wederom een gerenommeerde nationale en internationale jury in beraad.

1: Yentl tweede van links
2: blije collega’s
3: de creatie

Sinds het voorjaar van 2020 keken we er met smart naar uit om weer samen te mogen komen tijdens het feestelijke gala. Dit jaar mocht het eindelijk weer en hoe! BN’ers, journalisten, genomineerden en genodigden verschenen prachtig uitgedost op de rode loper, die voor Studio21 te Hilversum was uitgelegd.
Tijdens de Coiffure Award-avond werden er maar liefst 13 Awards uitgereikt. De presentatie lag in de professionele handen van Dionne Stax. Antoon, wiens Ziggo Dome show in december al volledig uitverkocht is, zorgde voor een muzikaal intermezzo en mega artiest Gerard Joling sloot de avond tijdens de After Party in stijl af.

Schwarzkopf Professional presenteerde haar Essential Looks collectie, ditmaal door middel van een video. Als onderbreking van de uitreiking van de prijzen was het podium voor Juliette den Ouden, Hairdresser of the Year 2020/21. Met haar show ‘UNITY’ bracht zij een ode aan Afrika.

Laura van de Graaf (Schwarzkopf Professional): “Al 30 jaar bieden wij met de Coiffure Award de kappersbranche een podium om het vak op een positieve wijze bij de Nederlandse consument onder de aandacht te brengen. Deelnemers aan het event onderscheiden zich in creativiteit en tonen lef om zich met hun vakgenoten te meten. Genomineerden en winnaars laten zien wat een kwaliteit de Nederlandse kappers hebben.”

Bekijk de collecties van alle winnaars op coiffureaward.nl

Hans Mooijer photography, Make up Ruby Lusink en Styling Babette Jagtenberg.

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.