Bergense schrijfster wil taboe rondom seksualiteit slopen

In ‘Onverbloemd’ neemt Annet Beskers je mee op ontdekkingsreis...

Bergense schrijfster wil taboe rondom seksualiteit slopen

Schaamte, schuld en please-gedrag. Wie herkent dat niet als het om seksualiteit gaat? Veel mensen worstelen ermee, maar openlijk praten over intimiteit is nog steeds een taboe. Met het boek ‘Onverbloemd’ wil schrijfster en documentaire-maakster Annet Beskers de lezer een spiegel voorhouden. ‘Mijn belofte is dat iedere lezer zichzelf leert kennen’, zegt de schrijfster. ‘Dat hij of zij onze patronen van schaamte, schuld en de ander pleasen doorziet.’

In ‘Onverbloemd’ neemt Annet Beskers je mee op ontdekkingsreis. Hoe leer je luisteren naar je diepst gekoesterde wensen en behoeften? Durf jij schaamteloos eerlijk te zijn?

“Ik had altijd een ‘gewoon prima’ relatie met mijn seksualiteit”, vertelt Beskers. “Ik ben daarin tot een radicaal erkenningsmoment gekomen. ‘Gewoon prima’ was voor mij verre van wat ik droomde. Vanuit daar is een reis van transformatie begonnen, waarin ik de lezer meeneem. In het boek vind je ook de verhalen van acht andere vrouwen. Uiteindelijk gaat het over volledig jezelf mogen zijn. Dat gaat voorbij aan alle taboes. Ik herinner mij hoe ik op de bruiloft van vrienden een gedicht voorlas. Op dat moment was in mijn eigen leven alles anders gelopen dan ik aanvankelijk had bedacht. Twee mannen die ik liefhad, verlieten mij in korte tijd. Toen ik tijdens de bruiloft de zinnen voordroeg ‘Je kunt de koers van de liefde niet bepalen. Wanneer de liefde jou waardig is, zal zij jouw koers bepalen’ schoot ik vol. Vaak heb ik de koers in de liefde willen bepalen. Dan was ik zo mijn best aan het doen. Ik was de grote liefde aan het zoeken, waar de grote liefde simpelweg in mij was. Vanuit daar bepaalt de liefde als vanzelf jouw koers.”

Volgens proeflezers is ‘Onverbloemd’ meer dan alleen een boek, en zal dit een enorme beweging en bewustwording op gang brengen. Want voor transformatie van onszelf en van de wereld om ons heen, zullen we schaamteloos eerlijk moeten zijn, in de eerste plaats naar onszelf toe.

Er zijn nog een paar vrije plekken voor mijn boekpresentatie op 11-11. Mensen kunnen daar nog bij aansluiten. Je kan je dan aanmelden via deze link. Jij bent ook van harte welkom. Mijn boek is geschreven en ontstaan in een huis om de hoek bij de Ruïnekerk. Het voelt heel bijzonder dat mijn boek geboren mag worden, precies daar waar het geschreven is.