Bergense Sandra fietst zich in het zweet voor een kankervrije wereld!

Ligt het bestrijden van kanker jou ook na aan het hart, lees dan verder hoe jij hierbij kunt helpen!

Bergense Sandra fietst zich in het zweet voor een kankervrije wereld!

Voor Sandra Zonneveld is opgeven geen optie. Zij gaat op 6 juni op de fiets de Alpe d’HuZes in Frankrijk beklimmen, en dat zo vaak als ze kan. Dat doet ze voor het goede doel: KWF kankerbestrijding. Reden voor KWF in Bergen om eens nader kennis te maken! Lees het interview hieronder.

Iedereen kan zijn of haar steentje bijdragen aan het bestrijden van kanker!

Wat ook kan is in de week van 1 t/m 7 september een paar uurtjes van je tijd beschikbaar stellen door in een paar straten in jouw buurt te collecteren (met een collectebord met QR-code). Dat levert niet alleen geld op voor het KWF, maar mogelijk ook gezelligheid, omdat je je buurtgenoten weer eens even spreekt.
Er zijn in Bergen nog veel straten waar nooit een KWF- collectant aan de deur komt (bijvoorbeeld in Saenegeest, in de Kruidenbuurt, in de Nessen, het Brederodepark, de buurt rondom de Rekere, de Oranjebuurt, enz.); dat is zo zonde!
Help je mee om de opbrengst in Bergen serieus omhoog te brengen? Stuur dan een mailtje naar: [email protected]!

“Zou je jezelf eens kort aan ons willen voorstellen?”
Ik ben Sandra Zonneveld, ik woon sinds een jaar in Bergen, daarvoor in Alkmaar. Ik ben 46 jaar en ik heb 2 zonen van 13 en 15. Ik ben mondhygiënist.
“Je gaat de Alpe d’ HuZes fietsen op 6 juni, en hoopt daarmee veel sponsorgeld op te halen voor het KWF. Daar heb je vast een hele goede reden voor. Wil je daar eens iets over vertellen?”
Ik ga samen met mijn vriend Erik Kramers en nog 10 anderen naar Frankrijk.
Ik hou van sportieve uitdagingen maar meestal doe ik dat voor mezelf. Ik heb een paar keer een marathon gerend en meegedaan aan cross triathlons op Ameland, gewoon om te kijken wat je eigenlijk kan.
Nu vroeg een vriend van ons om mee te doen aan Alpe d’HuZes, we vonden het direct een geweldige nieuwe uitdaging, al die kilometers omhoog fietsen! Maar wat we nog veel belangrijker vonden, was meehelpen om aan geld te komen voor kankeronderzoek. Zowel Erik als ik hebben lieve mensen verloren aan deze ziekte, en ook op dit moment strijden er dierbaren tegen kanker. Het kan iedereen ‘overkomen’ en dat maakt het zo belangrijk om er wat aan te doen.

“Hoeveel keer denk je de bijna 14 km lange klim (met een steilte van maar liefst gemiddeld 8%!) te gaan doen?”
We zijn met een team van 11 mensen. Alhoewel we natuurlijk gewoon zelf moeten trappen is het fijn bij zo’n team te zitten. De groepsapp ontploft wekelijks van alle inspanningen en trainingen die iedereen doet om fit te worden (of te blijven) en om sponsorgeld binnen te halen.
Dat motiveert, want soms kan het trainen echt best saai zijn. We trainen bijvoorbeeld thuis op de Tacx, een soort hometrainer waar je bergen op kan simuleren. Of we fietsen 10  keer die ene steile heuvel hier in Bergen om het in de benen te krijgen. Ook hebben we af en toe rondjes in Nederland met het team.
Hoe vaak we omhoog gaan, hangt echt af van de omstandigheden op die dag, is het bijvoorbeeld heel warm of juist heel slecht weer? We zullen in ieder geval doorgaan totdat we echt niet meer kunnen.

“Wat kunnen mensen doen die jou willen sponsoren?”
Er is een QR-code of link waarmee je geld overmaakt direct naar KWF. Dus alles wat de sponsors ons geven gaat naar KWF, wij zien dat geld niet eens en krijgen er ook geen deel van. Ik wil dat graag benadrukken om te voorkomen dat mensen denken dat we dit voor het geld doen. Dat doen we ook maar niet voor onszelf!! Net zoals de collectanten die jaarlijks langs de deuren gaan, allemaal in het belang voor de strijd tegen kanker.

“Hoeveel hoop je bij elkaar te gaan fietsen?”
We hebben al een heel mooi bedrag opgehaald en we willen daar uiteraard nog veel meer van maken. Daarom is iedere euro welkom, samen naar een kankervrije wereld!
https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/ErikKramers22424/alpe-dhuzes

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

Bergense Sandra fietst zich in het zweet voor een kankervrije wereld! Bergense Sandra fietst zich in het zweet voor een kankervrije wereld!