Bergense pensionado’s in het buitenland…

Gerard Köhler en zijn vrouw Monica nemen het er van. Snobs?

Bergense pensionado’s in het buitenland…

Ik rij in een Suzuki Baleno die ouder is dan de duvel. Ik geef niks om auto’s, maar als ik rij dan de Baleno. Is dat snobisme? Volgens de overige gezinsleden wel. Desalniettemin wie pronkt nou met een auto uit 1994? De Bergense Mart Wellerdieck heeft een nog oudere. Maar dat is een Mercedes. Wel een roestbak. Maar ook elk jaar APK vlag en wimpel en opgetogen monteurs. Dat is fijn.

De beide oudjes hebben nog een overeenkomst, een blauwe kaart onder het raam en daarmee recht op de beste parkeerplaats in hartje Bergen  vijftig meter van onze stamkroeg de Lamoraal. We zitten daar graag pal onder de heater zodat we daar het hele jaar kunnen vertoeven. Over het al dan niet aan laten zetten van die heater is veel te vertellen, maar daar moet iemand anders maar eens een verhaal over schrijven. In de lokale Flessenpost ofzo. Elementen daarin worden besproken over vrouwen met opvliegers, obers die verbaasd melden dat de buitenthermometer 25 graden aangeeft, waarop weer discussies over schaduw en zon ontstaan en zo kabbelt de heater geregeld andere belangrijke gespreksonderwerpen binnen.

Hier in Lucca (Italië waar we nu even verblijven) is dat geen onderwerp. Sterker de boiler deed het gisteren niet waarna we koud moesten douchen. Dat bleek fijn. Het is hier namelijk gewoon warm. Heet was het zelfs aan het strand. Maar we hadden zo’n parasol met liguitrusting gehuurd. Tussen een miljoenmiljard andere oasetjes. We kennen ze van de strandluchtfoto’ s van de Italiaanse westkust. Een soort kustherpes dacht ik altijd.

Maar ik had ongelijk. Dat komt ook voor. We hadden dus een geweldige stranddag in paviljoen Roma. Audi pal voor de deur, want die blauwe kaart is verhuisd en verder gewoon een dag niks. Ik heb me er volledig aan overgegeven . Er resten toch nog 70 dagen avontuur. Komt goed beste lezers…