Bergense Finn Vogels (13) over zijn rol in de film ‘Superkrachten voor je Hoofd’

Hij schittert in de hoofdrol van nieuwe bioscoopfilm...

Bergense Finn Vogels (13) over zijn rol in de film ‘Superkrachten voor je Hoofd’

Zelf is Finn erg bescheiden over zijn inmiddels lange cv als acteur.  Finn Vogels uit Bergen (13 jaar) heeft een grote passie voor acteren en toneelspelen. Als klein kind maakte hij al toneelvoorstellingen op zolder voor familie en vrienden en regelmatig trommelde hij de hele buurt bij elkaar voor een theateroptreden in de voortuin. Ook speelt hij al lange tijd mee in voorstellingen van verschillende (muziek)theaterscholen. Bij het grote publiek werd Finn bekend door zijn rol als Alexander Münninghoff in de televisieserie ‘De Stamhouder’. Daarna volgde al snel meerdere rollen in oder andere de televisieseries ‘De Droom van de jeugd’, ‘Het Klokhuis’ en ‘Draadstaal’. Ook is Finn regelmatig te vinden in de geluidsstudio, waar hij stemmen inspreekt voor film, tv-serie, commercial of podcast.

Een jaar geleden begon Finn aan de audities voor de hoofdrol in de film ‘Superkrachten voor je hoofd’. Een film gebaseerd op het gelijknamige boek van Wouter de Jong. Na meerdere spannende casting rondes kreeg Finn een telefoontje met het fantastische nieuws dat hij de rol van Lev mocht gaan spelen. De film combineert grootse avonturen met belangrijke thema’s op het gebied van mentale weerbaarheid (onder meer faalangst, zelfvertrouwen en positeve gedachten) en biedt een inspirerend verhaal over moed, acceptatie en geloof in jezelf.

Eerder mocht Finn al met grote namen als Gijs Scholten van Aschat en Robert Hoog samenspelen. Ook in deze film wordt hij bijgestaan door een geweldige cast met Elise Schaap, Bas Hoeflaak, Joke Tjalsma en Jeroen Spitzenberger. Allemaal grote voorbeelden voor Finn als acteur. Finn heeft veel van hen geleerd en hoopt net als zij ooit toegelaten te worden tot de toneelschool, zijn grote droom. Maar daarvoor moet hij eerst nog een paar jaar wachten en proberen om zoveel mogelijk acteerervaring op te doen. Dat laatste gaat komend jaar in ieder geval zeker lukken. In augustus begint Finn namelijk weer aan een draaiperiode voor een nieuwe film met wederom een geweldige cast en crew. De voorbereidingen daarvoor zijn inmiddels alweer begonnen. Hoe en wat precies moet hij nog even stil houden.

Ook was Finn dit jaar te zien in verschillende theaters in de voorstelling ‘Wachten op Godot’ van Het Nationale Theater. Zo ook in theater De Vest in Alkmaar.