Bergense Eric Koch kijkt op geestige wijze terug op zijn avonturen in de filmjournalistiek

Fotobijschrift: Filmjournalist Eric Koch in gesprek met Charles Aznavour.

Bergense Eric Koch kijkt op geestige wijze terug op zijn avonturen in de filmjournalistiek

Na de premiere in De Alkenaer is ‘Retourtje Hollywood’ op 24 juni te zien in filmtheater Cinebergen en gaat vervolgens het land in.

Ruim dertig jaar lang reisde hij namens Dagblad De Telegraaf de wereld rond voor filmreportages en interviews met de sterren van het witte doek.
Gesprekken met Hollywoodgrootheden als Tom Hanks, Robert Redford, Meryl Streep, Barbra Streisand, Julia Roberts, Dustin Hoffman en vele anderen leverden een schat aan anekdotes en wetenswaardigheden op. De kleurrijke herinneringen van Eric Koch leiden tot een humoristische, anderhalf uur durende voorstelling, waarin amusement en wetenswaardigheden hand in hand gaan. Zo blijkt filmavonturier Harrison Ford, jarenlang de bestbetaalde filmster in Hollywood, in het echt een saaie Piet. Oscarwinnares Helen Mirren oordeelde na hun gezamenlijke ‘The Mosquito Coast’ subtiel over zijn prestaties: sommige mensen acteren, anderen winnen de jackpot.
De sexiest man alive George Clooney was in terugblik blij dat hij pas na zijn 35e succes had geboekt, omdat hij anders misschien naast zijn schoenen was gaan lopen. Dat was Eddie Murphy overkomen, die bekende dat hij in zijn jonge jaren een arrogante, zelfingenomen kwal was geweest.

In 2011 werd filmjournalist Eric Koch bekroond met de prestigieuze Louis Hartlooperprijs, die volgens de jury van filmregisseurs, producenten en scenaristen met zijn levendige artikelen een belangrijke stimulans had gegeven aan het Nederlandse bioscoopbezoek.