Bergense auteur Erik Vrij presenteert zijn nieuwste boek “Macbet & King Liar – Financial Tragedy & Poetry”

Waar en wanneer: Boekhandel Thomas op zaterdag 18 februari tussen 14:30 en 16:30 uur

Het “Financial Tragedy”deel van het boek bestaat uit een vijftiental “Acts” met titels die lijken op de namen van beroemde tragedies of karakters van Shakespeare. Ze zijn gebaseerd op echt bestaande personen, bedrijven, gebeurtenissen en financiële structuren die beroemde financiële schandalen en crises hebben veroorzaakt. De hoofdpersonen (“Dramatis Personae”) zijn geïnspireerd door onder meer Bernard Madoff (“King Liar”), Enron (“Enroneo”), CEO Fred Goodwin van RBS (Hamfred ‘the Shred’), Lex Greensill (“The Merchant Banker of Bundaberg”), short seller Fabrice Tourre van Goldman Sachs (“Macbet”) en zijn aantrekkelijke en kwade geniale dochter Lady Juliet Macbet. Zij komen samen op een zonnig offshore eiland om de ultieme opkomst en ondergang van Enroneo te structureren en met voorkennis uitzonderlijk rijk te worden ten koste van onwetende beleggers.
Het Shakespeariaanse karakter komt verder tot uiting door een oud-Engels taalgebruik, lettertype en een groot aantal citaten van Shakespeare, die aangepast zijn om te passen in een overigens moderne financiële thriller als deze. Last but not least wordt een basale rijmvorm toegepast die het geheel een hilarisch tintje moet geven.

Het “Poetry” deel van het boek bestaat uit ongeveer 25 wereldberoemde (liefdes)gedichten waarvan de titels en inhoud zijn omgevormd naar een hilarisch bedoelde financiële setting.

Erik besloot het boek te schrijven als een dichterlijke variant van een vergelijkbaar financieel sprookjesboek dat twee jaar geleden uitkwam en ook verkrijgbaar is bij Boekhandel Thomas – ONE BILLION AND ONE DIRHAM – FINANCIAL FAIRY TALES. Dit boek bevat ongeveer 25 financiële sprookjesverhalen die grotendeels zijn gebaseerd op de wereldberoemde sprookjes van 1001 nacht, de Gebroeders Grimm, Hans Christian Andersen en meer.

Beide boeken zijn of worden gedrukt in hoge kwaliteit met goud- en zilverkleurige foliedruk en gestempelde titel op een losse omslag.
Erik woont en werkt sinds 1997 als bank- en beleggingsjurist bij ING en sinds 2018 als hoofd juridische zaken bij een bank in Abu Dhabi. Hij reist regelmatig op en neer naar zijn vrouw, teckel en woning in Bergen.
Het boek heeft net als de twee eerdere boeken de eerste plaats bereikt van bijna 2000 (poëzie) publicatie projecten op het grootste crowdfundingplatform ter wereld – kickstarter.com.

Het boek wordt geredigeerd door een vooraanstaande Engelse Shakespeare-deskundige – Colin David Reese – en een Nederlandse financiële fraudedeskundige en rechter-plaatsvervanger die Head of Enforcement is bij de Centrale Bank van de Verenigde Arabische Emiraten, Gert Demmink.

www.erikvrij.nl

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.