Bergenaren voor Oekraïne… Helpt u mee?

Zaterdag vertrekken ze met een volle auto en komen terug met vluchtelingen

Bergenaren voor Oekraïne… Helpt u mee?

Lieve mede Bergenaren, a.s. zaterdag vertrek ik, Inge den Hartog, samen met Hillebrand naar één van de hulpposten in Poznan, Wroclaw, Lodz of Warszawa om hulpmiddelen af te leveren in een van deze steden én een vrouw met kind op te halen. Wij willen twee of drie vluchtelingen meenemen, een vrouw en kind(eren) worden tijdelijk in zijn gezin opgenomen, dat bestaat uit een man, drie zoons en een jonge hond en een kat, van daar uit worden ze voor langere tijd onderbracht bij een collega van Hillebrand.

Emile van den Bergh heeft eveneens een inzamelactie op touw gezet; er is een vrachtwagen onderweg en de volgende wordt al weer volgeladen, met basismiddelen zoals water, voedsel, kleding, medische artikelen en goederen.

Er kunnen nog spullen gebracht worden: Karel de Grotelaan 40 in Bergen.

Hoe mooi zou het zijn om i.s.m. gemeente Bergen en het COA te kijken of er ruimte is om vluchtelingen op te kunnen vangen in hotels, pensions en/of vakantiehuisjes. Emile van Guesthouse In de Aap in Bergen staat hier zeker voor open, mits dit ook gedragen en gesteund wordt door onze gemeente.

Wij zoeken hulp in organisatie en coördinatie!

Het is te kort tijd om nog snel even een bankrekening te openen maar mensen die mij kennen weten dat ik zeer betrouwbaar ben evenals de penningmeester van de Groene Oase, Jan Grondhout, voorheen ook penningmeester van de Bewonersvereniging Bergen Centrum.

Dus kun je wat missen? Wij vragen een kleine bijdrage voor:
Onze reis, hotelovernachting voor vier personen voor op de terugweg… en geld voor vrouw en kind om in het levensonderhoud te voorzien, voor de eerste maand(en).

Je kunt je hier melden als je ruimte voor vluchtelingen hebt: https://help.roomforukraine.eu

Steun jij ons initiatief en wil je je steentje bijdragen?

Maak dan geld over op:
Rekeningnummer: NL11 TRIO 0338 6406 14
Ten name van: Stichting de Groene Oase

Belangrijk! Vermeld je naam en je e-mail adres en de actie Oekraïne…
Zodat we je op de hoogte kunnen houden van onze actie.

Wij gaan voor tijdelijke opvang!
Zodra de rust is wedergekeerd, willen wij vrouwen en kinderen terugbrengen en hulp ter plaatse aanbieden om dorpen en steden weer op te bouwen.

Met liefdevolle groet,

Inge den Hartog