Bergenaren in het buitenland. Mariët en Ton vertellen hun verhaal vanuit Bonaire (met foto’s)

Deel 2: Hoe geweldig is het om je gasten ‘s morgens bij het ontbijt te kunnen vertellen over alle mooie plekjes op het eiland

Bergenaren in het buitenland. Mariët en Ton vertellen hun verhaal vanuit Bonaire (met foto’s)

In een eerder deel van deze story vertelden we over Mariët & Ton die na tien jaar dromen eindelijk de stap gingen wagen om een nieuw leven te starten en de Heerlijkheid van Bergen te verruilen voor het zonnige Bonaire.

Eind 2019 vertrok het stel enthousiast naar Bonaire, na een drukke periode van voorbereiden en een pittige tijd afscheid nemen van familie, vrienden en bekenden. Aangekomen op Bonaire ontvingen zij de sleutels van hun nieuwe Casa en stond een paar dagen later niet alleen de container met al hun spullen voor de deur, maar ook een paar goede vrienden uit Bergen die kwamen helpen klussen.

Ondanks dat het huis nog geen 10 jaar oud was, volgden er toch 3 intensieve maanden van veel klussen, opknappen en sfeer creëren. “Het pand was al die tijd als kantoorruimte in gebruik geweest en die saaie sfeer moest eruit om plaats te maken voor een knusse moderne hotelsfeer”.
De druk van een reeds geplande reserveringen zorgden ervoor dat er op een gegeven moment zelfs 7 dagen per week door geklust moest worden.

En toen was het moment daar, 3 maanden na aankomst op Bonaire, gingen dan eindelijk de deuren van hun Casa Mantana Bonaire open en werden de eerste gasten hartelijk verwelkomd.

“De naam van ons guesthouse Casa Mantana Bonaire heeft een speciale betekenis voor het stel. Het bestaat uit een mooie samensmelting van ‘Montana’ – een verwijzing naar de heerlijkheid van Bergen en ‘Manta’- de prachtige rog die regelmatig in de wateren van Bonaire gespot wordt. De vorm van de Manta komt ook terug in ons logo.”

Op een enkele boeking na van vrienden en bekenden werd de Casa de eerste weken ook al goed geboekt door niet-bekenden. “We hadden eerlijk gezegd nog niet heel veel aan marketing gedaan. Met behulp van een hele creatieve kennis was een aantrekkelijk website neergezet, een Facebook pagina opgestart en af en toe een blog geschreven over de voortgang. Hoe mooi was het dus om meteen al gevonden te worden via AirBnB, Booking.com en rechtstreeks via onze eigen website.”

Hoe geweldig is het om je gasten ‘s morgens bij het ontbijt te kunnen vertellen over alle mooie plekjes op het eiland en ‘s avonds vol enthousiasme hun ervaringen aan te mogen horen. Bonaire heeft zoveel te bieden, niet alleen voor duik- en snorkelfans, of andere watersporten zoals wind- en kitesurfen, het eiland beschikt ook over een fantastische natuur met geweldige flora & fauna”.  De eerste recensies liegen er dan ook niet om, want het guesthouse werd door de eerste bezoekers al via diverse kanalen met een maximale score bejubeld.

Het beloofde een mooie toekomst te worden voor het enthousiaste stel.

En toen kwam Covid-19 ineens de wereld binnenvallen… daarover meer in de volgende aflevering.

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

Bergenaren in het buitenland. Mariët en Ton vertellen hun verhaal vanuit Bonaire (met foto’s) Bergenaren in het buitenland. Mariët en Ton vertellen hun verhaal vanuit Bonaire (met foto’s) Bergenaren in het buitenland. Mariët en Ton vertellen hun verhaal vanuit Bonaire (met foto’s) Bergenaren in het buitenland. Mariët en Ton vertellen hun verhaal vanuit Bonaire (met foto’s) Bergenaren in het buitenland. Mariët en Ton vertellen hun verhaal vanuit Bonaire (met foto’s)