Bergenaren in het buitenland: Lida Lensveld trok met haar zoon door het ongerepte Costa Rica

Van de Caribische kust naar de Pacific Ocean...

Van 19 november t/m 4 december hebben Jesper (mijn zoon) en ik de camino van Pura Vida Costa Rica gewandeld van de Caribische kust naar de Pacific Ocean. De hike is 280 kilometer . Wij hebben de hike van zestien dagen gedaan, maar veertien had ook prima voor ons geweest, elf dagen is ook een optie .

Wij hebben de hike geboekt bij Urritrek in Costa Rica, een organisatie die opgericht is in 2019. De gidsen (ondernemers) hebben de trail uitgezet en contacten met de locals gelegd. De locals verzorgen de heerlijke maaltijden en het onderdak, hierdoor genereren ze inkomsten voor de locals. We lopen de gehele hike, waaronder jungle, bergen, heuvels, koffieplantages etc. met een gids van Urritrek (Juancho).

We waren met een kleine groep van vier personen en onze gids. Geen toerist tegengekomen. Deze hike gaat dwars door het land. Het slapen is ook afwisselend van tent tot mooi chalet. Altijd midden in de natuur met zijn geluiden. Twee avonden kikkertoer.

Urritrek heeft als passie hiking en lange afstand treks in Costa Rica (to live in the soul of CR), zij houden van hiken en willen de hikers meer dan een tour geven. Zij zijn de pioniers van de route en hebben ontzettend veel kennis van de omgeving, natuur en cultuur. Tijdens de hike krijg je veel informatie. Urri betekent ‘anteater’ (miereneter). Het is een eerbetoon aan geloof en transformatie. Zij geloven dat dit soort projecten zullen meehelpen aan duurzaam toerisme en het behoud van het prachtige natuurschoon.

Urritrek Costa Rica, Andres Meneses, 506 8900 4545, [email protected]
Wij hebben een onvergetelijke hike vakantie gehad en raden het een ieder aan die hierin geïnteresseerd is om contact op te nemen met bovenstaande organisatie.

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.