Bergenaren in het buitenland: Emile op zoek naar The African Dutchman in Zanzibar

"The African Dutchman" behind the wildlife & beach resorts...

Bergenaren in het buitenland: Emile op zoek naar The African Dutchman in Zanzibar

24 jaar geleden was ik voor het eerst op Zanzibar. En omdat ik heimwee had, vertrok ik twee jaar later opnieuw met het idee, hier begin ik ooit een guesthouse.

Dat is er nooit van gekomen, te druk in Nederland, met de televisiecarrière. En nu na 22 jaar weer terug, omdat ik mijzelf en Afrika had beloofd ooit weer terug te keren om iets bijzonders te doen. En dan is het zover. Terug van weggeweest en met een missie. De eerstvolgende drie maanden op zoek naar The African Dutchman. Bij toeval ontmoette ik twee jaar geleden een bijzondere man. Deze man heeft vijftien jaar geleden gedaan wat ik heb laten liggen en opent in december zijn derde beach resort op Zanzibar. Daarnaast heeft hij elf lodges in de meest beroemde wildparken van Tanzania. Fantastisch natuurlijk, maar wat een onderneming. We gaan de mooie en minder mooie kanten van zijn avontuur ontdekken.

Ondertussen ben ik heel gelukkig met mijn eigen guesthouse In de Aap in Bergen, dat in het zomerseizoen volop draait en in de winter op een heel laag pitje staat, waardoor we even heel iets anders kunnen doen. Nu mijn vak weer oppakken en een film maken over het wel en wee van een man die zijn droom waar maakte.
Na veel gesprekken met de hoofdpersoon, producent en mogelijke zenders, hebben we besloten een pilot aflevering te maken, die bedoeld is als introductie van een nieuwe serie “The African Dutchman” behind the wildlife & beach resorts.
Nee het wordt zeker geen Gillis of Meilandjes, maar een serie waarin avontuur, de wildernis, het strandleven, culturen, reizigers, toeristen, de Afrikaanse savanne,  en alles wat je maar kunt bedenken bij de gedachten aan Tanzania & Zanzibar.

We volgen The African Dutchman en iedereen die te maken heeft met zijn droom en er is veel ruimte voor mooie onderwerpen. Wordt vervolgd…