Bergenaren in het buitenland: drie jaar lang reisde Yuri Klaver met een kajak over het dak van Amerika (filmpje)

Zijn boek de 'Nieuwe wereld' is verkrijgbaar bij o.a. beide Bergense boekhandels

Meer dan 3000 km legde hij ongemotoriseerd met een kajak af over de ruige, onvoorspelbare wateren van Alaska en Canada.

Klik hier voor zijn filmpjes.

Plotselinge stormen, beren, gevaarlijke stromingen, ijzige kou en onverwachte zaken waren de ingrediënten voor dit avontuur. Minutieus, dag voor dag en met gevoel voor understatement beschrijft hij de soms griezelige gebeurtenissen, die af en toe maar net goed aflopen. Yuri verhaalt bijvoorbeeld hoe hij getooid met bontmuts, bij min 32 graden Celsius in een slaapzak overnacht en met flink bevroren tenen nog net op tijd in een ziekenhuis belandt.

Ook ziet hij een keer zijn kano afdrijven. Respect voor zijn koelbloedig handelen en de wijze waarop hij hierna de draad weer oppakt en zich niet laat kisten. Filosofische zaken komen ook aan bod; ze worden de groen-rechtse filosofie genoemd die in genummerde paragrafen wordt beschreven. De auteur geeft zelf aan dat je deze strofes desgewenst kunt overslaan. Een ongeïllustreerd fascinerend reisverslag waarin en passant handige survivaltips worden gegeven. Unieke opzet, mooi en spannend geschreven. (Recensent: A. van der Eyk.)

Een link naar het boek op de website van de uitgever: https://uitgeverijaspekt.nl/boek/inleiding-tot-een-groen-manifest-nieuwe-wereld/

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.