Bergenaren in het buitenland: de Noordkaap Challenge

“Het idee ontstond afgelopen kerstmis”, vertelt Barbara. “We lazen toen een artikel op internet over de Noordkaap Challenge

Bergenaren in het buitenland: de Noordkaap Challenge

Afgelopen vrijdag startte de Noordkaap Challenge. Een endurance-rally van zo’n 7.000 kilometer naar het donkerste en meest koude puntje van Europa: de Noordkaap. Barbara Tenhaeff en haar partner Jeff Vermeulen uit Schoorl vormen gezamenlijk team 105 van deze challenge. Binnen dertien dagen proberen ze van Amsterdam naar de Noordkaap te rijden en terug. Een pittige tocht door onder andere Zweden, Finland en Noorwegen, waarbij de thermometer regelmatig temperaturen beneden de 25 graden aantikt.
“Het idee ontstond afgelopen kerstmis”, vertelt Barbara. “We lazen toen een artikel op internet over de Noordkaap Challenge. We zijn graag naar bijzondere plekken in de wereld onderweg en toen we de indrukwekkende foto’s zagen van het noorderlicht waren we verkocht: Jeff en ik zouden aan de start staan van deze ultieme charity roadtrip naar de Noordkaap.”

Afgelopen vrijdag was het zover en stond team 105 daadwerkelijk aan de start met hun speciaal voor het poolgebied uitgeruste Volvo XC90. Om 09:00 uur werd, heel toepasselijk, bij restaurant de Kaap in Amsterdam het startschot gegeven en vertrokken de 32 goed geprepareerde voertuigen. “Ieder team rijd voor een goed doel”, Jeff wijst op twee grote stickers van Luchtvaart zonder Grenzen die duidelijk herkenbaar op de motorkap en zijkant van de Volvo zijn geplakt. “Wij rijden zoals je ziet voor Luchtvaart zonder Grenzen (LzG) en vragen hiermee extra aandacht voor deze schitterende organisatie. LzG zet zich in voor bijvoorbeeld humanitaire vliegoperaties, medische hulptransporten of de begeleiding van kinderen uit ontwikkelingslanden voor levensreddende behandelingen.  We hopen een mooi bedrag op te halen. Voor onszelf is het natuurlijk dikke fun, we zien een prachtige omgeving, noorderlicht en maken een sneeuwscootertocht.”

Inmiddels hebben ze de Arctic circle gerond, de poolnacht doorkruist en staan Barbara en Jeff op de Noordkaap. Morgen beginnen ze aan hun terugreis en geven ze een dikke high-five aan de kerstman is Zweden.

De route van Team 105 is live te volgen:
https://www.noordkaapchallenge.com/teams/226/semper-in-giro

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

Bergenaren in het buitenland: de Noordkaap Challenge Bergenaren in het buitenland: de Noordkaap Challenge Bergenaren in het buitenland: de Noordkaap Challenge