Bergenaren in de QUOTE 500

Deze week is de QUOTE 500 van 2022 weer gepresenteerd en te koop bij de lokale boekhandel

De Flessenpost deed deze week een rondje geld. Dat we in een lustoord wonen met veel miljonairs is alom bekend. Noord-Holland levert landelijk gezien de meeste miljonairs. Met plaatsen als Blaricum, Bloemendaal, Laren en de Beemster doet Bergen lekker mee.

De grootste groep vermogende plaatsgenoten kom je niet tegen in de QUOTE 500. De grens ligt namelijk op een vermogen van minimaal € 120 miljoen euries. Alleen dan loop je een kans om te worden vermeld in het zakenblad en de Flessenpost. De rest zijn volgens het blad ‘pauper-miljonairs’.

424. Karel Bosschieter
De eerste Bergenaar die we tegenkomen, is Karel Bosschieter (73). Onze kersverse Ridder in de Orde van Oranje-Nassau staat op plaats 424 met een geschat vermogen van 135 miljoen euro. De sympathieke Karel verkocht vorig jaar zijn bedrijf AFPRO Filters aan een Amerikaanse filterclub en investeert nu in allerlei projecten. Hapje eten met Karel en zijn charmante Jannie is áltijd gezellig.

347. Joop Punt
Onze bioscoopman en vastgoedmagnaat Joop Punt (81) blijft het met zijn positie op plek 347 goed doen. Joop had een goed jaar, terwijl hij behoorlijk wat coulance heeft betracht om zijn huurders wat te compenseren in deze barre tijden. Joop maakt zich vooral zorgen om de angstige tijd waarin we leven. Bij Bergenaar Joop staat de teller inmiddels op 165 miljoen.

342. Arthur Dontje
De nummer 342 van de lijst maak je vooral blij met een wandeling in de duinen of op het strand van Schoorl. Arthur Dontje (63) woont niet in Bergen, maar in Schoorl. Hij wil dat ook zo vermeld hebben. In Bergen komt hij graag bij het Oriëntaals restaurant De Oude Prins en verder is hij te vinden op het rijvaardigheidscentrum in Almere van zoon Indy en met zoon Milan heeft hij het bekende kauwgummerk BenBits opnieuw in de markt gezet. Met de voormalige chocoprins Arthur is het altijd een groot feest. Van zijn 165 miljoen euro geeft hij graag een rondje.

318. Herman Verhagen
“Wenn nichts ist gelungen, geht Mann in Versicherungen”. Dit Duitse spreekwoord heeft Schoorlaar Herman Verhagen (64) zeker goed in zijn oren geknoopt. Na verkoop van zijn verzekeringsbedrijf Raetsheren van Orden stond er ineens 180 miljoen euro op zijn bankrekening. Herman is nu vooral druk met zijn springpaarden en gaat graag naar de BVO AZ Alkmaar. En soms drinkt hij een drankje met de nummers 342 en 424 van de QUOTE 500.

084. Ton, Piet en Jaap Koole
De Bergenaren Ton (78), Piet (73) en Jaap (66) Koole verkochten hun Koole Transport en verdienen in etappes zo’n 550 miljoen aan de transacties. Wat ze nu nog aan zakelijke activiteiten hebben, is niet helemaal duidelijk. Volgens ons genieten ze er wel voldoende van.

064. Siem en Jan Kat
De bekendste Bergenaren met enig vermogen zijn de gebroeders Kat. Siem (77) en Jan (71) nog actief bij de Dekamarkt en broer Dirk (69) is vooral druk met het nieuwe Parkhotel en zijn chronisch dwarsliggende buurman Wouter Hubers. De familie Kat is goed voor een vermogen van 550 miljoen euro.

024. Familie Deen
De familie Deen, van de bekende supermarkten, heeft ook goed op de ‘kleintjes’ gelet. In de lijst van rijkste families staan ze op plaats 24. Van de familie wonen er een paar in onze Heerlijkheid.

Tot zover ons overzicht. Volgens anonieme bronnen zijn er in ons dorp nog enkele miljonairs die qua vermogen op de lijst horen, maar keurig onder de radar van de QUOTE 500 weten te blijven. Uiteraard noemen wij hier geen namen.

Kortom, het gaat best wel goed in Bergen…

Bron: www.quotenet.nl