Bergenaren in de media: Michel Rekers, “Dit vlees mag je niet vergeten als je erwtensoep maakt”

Vroeger was erwtensoep echt een armeluisgerecht...

Bergenaren in de media: Michel Rekers, “Dit vlees mag je niet vergeten als je erwtensoep maakt”

Het is winter en dus is het weer tijd voor oer-Hollandse wintergerechten. Een van de populaire gerechten tijdens de donkere dagen is erwtensoep. Maar hoe maak je die nou eigenlijk? En welk vlees hoort er allemaal in? Twee kenners vertellen.

,,Vroeger was erwtensoep echt een armeluisgerecht. Mensen bewaarden thuis alle kliekjes en die deden ze dan in de erwtensoep”, vertelt Michel Rekers, viervoudig wereldkampioen snertkoken en ambassadeur van de snert en Immaterieel Erfgoed, waar snertkoken sinds 2019 toe behoort. ,,Voor mensen die weinig geld hadden, was erwtensoep dus een hele goedkope voedselverrijker. Met één kop erwtensoep zit je namelijk al aardig vol, het is dus echt een maaltijdsoep.”

Lees hier verder.

Bron: www.ad.nl/

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

Bergenaren in de media: Michel Rekers, “Dit vlees mag je niet vergeten als je erwtensoep maakt”