Deel

advertentie

Update: Bergenaren helpen Bergenaren: Laat je eten lekker thuis bezorgen

Help de lokale restaurants de crisis door

Update: Bergenaren helpen Bergenaren: Laat je eten lekker thuis bezorgen

Bij sommige zaken kon je altijd al eten bestellen en laten bezorgen. Sinds deze week gaat een aantal extra restaurants creatief om met het ongemak van gesloten deuren en biedt de mogelijkheid tot bezorging:

 

* Vier Pasen toch een beetje met restaurant Julie’s! Wij verzorgen graag, op afstand, uw Paasbrunch of uw Paasdiner. Onze Paas Take Away is van donderdag 9 april tot en met maandag 13 april te bestellen.
Reserveren kan telefonisch 072-58 130 65 of via de mail [email protected]


*Zin in een Indonesische rijsttafel? ook dat kan: Samabe heeft een bezorgdienst gestart voor Bergen.

Vooralsnog is dat in 1e instantie een rijsttafel met ijs als dessert en heerlijke, frisse wijn erbij. De rijsttafel wordt in kleine bakjes die je zelf dan op kan warmen aangeleverd (oven & magnetron).
DE RIJSTTAFEL BESTAAT UIT:
AYAM BASE BALI – RENDANG – DAGING SEMUR, AYAM IN SATÉSAUS – SAYUR LODEH – KRUPUK – NASI PUTIH – NASI KUNING – SPEKKOEK
Vandaag voor 15.00 uur besteld, is ‘s avonds tussen 17.00 en 18.00 uur bij je thuis afgeleverd. De kosten voor deze rijsttafel zijn € 19,50 p.p.

In het kader van ‘support your locals’ kan ik dus nu ook ijs van ‘Pinoccio’ en/of wijn van ‘De Gouden Ton’ voor je meenemen. Het ijs is een combinatie van mango en kokos: een beker voor 2 pers. voor €5.00
De wijn is een Rueda “Esperanza” uit Spanje voor €7.00
App of bel via op 06-24725552 en geef je bestelling door. Dan komen we het bij je langs brengen!


*Team Paviljoen Noord begint per vandaag met thuisbezorging.
Wij bezorgen dagelijks onderstaande gerechten. U kunt uw bestelling(en) tussen 16:00-18:00 telefonisch doorgeven, deze worden tussen 18:30 en 19:00 gratis thuisbezorgd.
Bezorging uitsluitend in Bergen en Bergen aan Zee.
Betaling alleen met de pin.

Soepen
Pomodoriesoep met bosui en peterselie 6.00
Erwtensoep met rookworst, roggebrood en katenspek 6.00
Bouillabaisse met witvis, mosselen, gamba’s, rouille en foccacia 8.00
Salades
Linzensalade met pulled-paddo, cherrytomaatjes, raddichio, rode biet, edamame boontjes, groene pesto en blauwe-kaasdressing 11.00
Pokébowl met zalm, tonijn, sushirijst, wortel, rode kool, edamame boontjes, bladspinazie, japanse wakamé, kikkoman en wasabi 12.00
Hoofdgerechten
Eendenborsfilet met udon noodles, aziatische groenten en rendang jus 13.00
Zeebaarsfilet met ravioli gevuld met coquille, jonge groenten en paling-roomsaus 14.00
Spaanse zarzuela met mosselen, kokkels, kabeljauw, gamba’s en flat bread 13.00
Vegetarische ravioli gevuld met aubergine en ricotta met bosui, prei, Grana padano en romanescosaus 13.00
Kids
Spaghetti bolognese met Grana padano en peterselie 6.00
Dessert
Tiramisu 5.00

Wij leveren de Soepen, Spaanse zarzuela en Hoofdgerechten kant en klaar aan ze dienen alleen nog warm gemaakt te worden in de magnetron, oven of in de pan.

Flesje huiswijn Wit/ Rood/Rose 15,-

Op de website of via: 072-5814940 kun je bestellen.


*Bij Chinees restaurant de Oude Prins kunt u zoals altijd zowel laten bezorgen als afhalen. T 072 581 2426.


*Bistronomie ’t Parkje bij je thuis. Het bestellen van heerlijke gerechten kan eenvoudig; dagelijks tussen 13:00 en 19:00 uur.
Wij bezorgen gratis binnen Bergen tussen 17:00-20:00 uur, alle gerechten zijn dagvers gemaakt en zo verpakt dat je het thuis alleen nog hoeft op te warmen (au bain-marie). Zo kun je ook gemakkelijk voor meerdere dagen bestellen.
Betaling per Tikkie of per pin.

BISQUE VAN KREEFT €9 met room, venkel en stukjes kreeft
UIENSOEP €8 met een grote kaas stengel
CARPACCIO €10 van ossenhaas met pesto, pijnboompitten en rucola
SALADE (V) €10 van groene asperges, mozzarella, Parmezaanse kaas en walnoot

HOOFDGERECHTEN

SATE VAN KIP €15 met atjar, satésaus, kroepoek en komkommersalade
SATE VAN OSSENHAAS €15 met oosterse satésaus, kroepoek en komkommersalade
KALFSGEHAKTBALLETJES €15 in pikante tomatensaus met courgette en geroosterde roseval aardappel
RISOTTO (V) €18 met paddenstoelen, truffel en groene asperges
ZALM €21 gebakken met gnocchi, fijne groenten en broccoli
FAZANT €21 met zuurkool, aardappelmousseline en jus van fazant

Wijnsuggestie op maat
T: 072-20 200 82, E: [email protected] of per Whatsapp: 06-3413 3669


*Restaurant Bergen Binnen kan met 17 opties je hele 3-gangen maaltijd aan huis verzorgen.

Kijk voor de dagelijkse update van nieuwe menu’s op de site van www.bergenbinnen.nl

072 581 53 62 | [email protected] 17:00 – 20:00


*The Bourbon Room heeft een tijdelijke, culinaire samenwerking met Wokke, groente & fruitspecialist. Wij gaan geheel vrijblijvend een extra meeneem maaltijd toevoegen aan hun assortiment, en willen zo ons steentje bijdragen.
Nogmaals, vrijblijvend, gewoon zodat wij een beetje kunnen helpen, u blij, wij blij !
Dus als de situatie het toelaat, zal vanaf zaterdag 21 maart de eerste maaltijd in de schappen liggen bij Wokke. 


*Restaurant Onder de Linde bij u thuis!

Voorgerechten
1.Tartaar gemarineerde zalm / rivierkreeftjes / wasabicrème / 12,50
2.Roulleau gerookte eendenborst / koude bitterbal gevogeltemousse
brandermayonaise / 12,50
3.Mabré eendenlever-seranoham / tutti frutti / getoast brioche 12,50
Voorgerechten worden geserveerd met huisgemaakt brood en kruidenboter

Hoofdgerechten

4. Knoflook gamba’s / oosterse mie / saus zongedroogde tomaat 15,50
(Als voorgerecht 12,50)
5.Gebakken kabeljauwrug filets / rode pesto beurre blanc 15,50
6.Geroosterde polderhoenfilets / saus stroganoff 14,50
7.Gegrilde diamanthaas / milde pepersaus 15,50
8.Penne pasta / spinazie / kastanje champignons / blauwaderkaas 12,50
9.Mango panna cotta / hang-op / vers fruit 7,50

De hoofdgerechten worden geserveerd met aardappel garnituur en groenten uit de oven
En eventueel een lekker flesje wijn (15,-).

Bestellen kan donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag:
per mail [email protected]
of telefonisch 0654724759 of 072-5812108 vanaf 13.00 uur
Wij bezorgen in Bergen, u kunt ook afhalen.
Buiten Bergen bezorging in overleg. Prinsesselaan 22 1861 EN Bergen


*Bergenaar Tobias Sluis van EET op Locatie (vorige week werd zijn bus ook nog eens gestolen) bezorgd nu bij je thuis!
Heerlijk thuis blijven en elke dag genieten van een vers & met aandacht gekookte maaltijd? Dat kan & helemaal contactloos. Via WhatsApp of telefonisch op 06-21801638 bij Tobias Sluis. Graag naam & adres vermelden en ook allergieën of dieetwensen. Dat kan tot 20.00 uur voor de volgende da. Betalen: via een betaalverzoek of tikkie dat je ontvangt na bestelling.

Bezorgen: tussen 16.00 & 17.30 uur op dezelfde dag. De gerechten worden koud afgeleverd in oven- of magnetronbestendige bakken zodat het diner makkelijk thuis verwarmd kan worden. Het nieuwe weekmenu staat elke vrijdag op www.eetoplocatie.nl


*Pizzeria La Terrazza op de Breelaan brengt super pizza’s, pasta’s en salades aan huis! Afhalen is uiteraard ook mogelijk: 072-581 35 41.


*Pizzeria Montagne op de Breelaan brengt super pizza’s, pasta’s en salades aan huis! Telefoon: 072 888 1881,


*Bij deze willen De 2CHEFS van de Taverne laten weten dat wij vanaf aankomende maandag 23 maart tijdelijk de DagHap catering aan HUIS service in Bergen gaan bieden! Ze zullen deze week de DagHappen van volgende week op FB zetten en bij interesse kunt u hen bellen 0641011907.


*Omdat afhalen & bezorgen is toegestaan, blijft Bij Merel jullie graag koffie, versgeperst sap, brood, croissants en zoetigheid aanbieden. Je kunt je bestelling afhalen vanaf 10 uur tot 14 uur of wij bezorgen het tussen 11 uur en 13 uur (in Bergen, gratis vanaf 20 eur): [email protected]


*Gasterij ’t Woud: Gesudderde parelhoen aan uw deur. Bezorgen in Egmond, Bergen en Heiloo (andere mogelijkheden in overleg). Bezorgdagen zijn donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 16.00 en 19.00, uiteraard kunt u ook afhalen in onze Gasterij. Wacht niet te lang want op=op. Bestellen kan tot 17.00 op de dag zelf (zolang de voorraad strekt). Prijs: €19,50 (onze gesudderde parelhoen is incl. puree, zuurkool, appel & cranberry). T (072) 506 14 71.


*Een intiem diner willen laten verzorgen? Remco Sterk is de komende weken in te huren als chef aan huis. Zijn telefoonnummer 0629518677 of e-mail [email protected]


*Shoarma zaak van Tarek is vanzelfsprekend ook open om af te halen en te bestellen. Adres: Jan Oldenburglaan 10. Telefoon: 072 589 8453.


*In Bergen aan Zee: vanaf zaterdag 21 maart is het Duinpaviljoen Noord voor take-away! geopend Van 12u tot 17u kun je heerlijke frieten, Noords broodje tonijnsalade, soep of zelf Zarzuela afhalen. Alleen met pin betalen! Het wordt prachtig weer, maar hou rekening met de gepaste afstand van 1.5 meter.


En bij een fijne maaltijd hoort natuurlijk een goed glas wijn van Wijnkoperij De Gouden Ton Bergen. Wij komen naar jullie toe! Bel voor je bestelling 072-5812558 of mail naar [email protected] De winkel is ook gewoon open!


*Veilig wijn bestellen bij de Bergense Jojanneke Verbeek? Dat kan. Hoe gaat het in zijn werk?
Ga naar www.verbeekwijnimport.nl/wijnassortiment Geef uw bestelling en het adres door via het contactformulier: www.verbeekwijnimport.nl/contact
Wij mailen u de rekening. Na betaling wordt de wijn bij u gratis geleverd in Bergen-Schoorl-Alkmaar (vanaf 12 flessen). We zetten het op de stoep, bellen aan en lopen weg.
Iedere bestelling krijgt er een gratis flesje Krier Rivaner bij!


Hebben we u als ondernemer over het hoofd gezien? Laat het ons dan snel even weten via: [email protected]

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

Update: Bergenaren helpen Bergenaren: Laat je eten lekker thuis bezorgen Update: Bergenaren helpen Bergenaren: Laat je eten lekker thuis bezorgen
advertentie

Meer 'Horeca':

Bijzonder initiatief van restaurant Pur sang in Groet en de Barry Foundation

3 april 2020

Arthur Dontje sponsort 50 brunches voor de senioren namens de Barry Foundation

Op zondag 15 maart kregen ook wij het bericht dat we liever niet hoorden, alle horeca moet om 18 uur dicht zijn!

Door de verlenging van de coronamaatregelen blijven alle horecagelegenheden tot 28 april gesloten

3 april 2020

Volgens Beljaarts van KHN lopen de procedures voor het oorspronkelijke pakket aan steunmaatregelen allesbehalve gesmeerd

Volgens Dirk Beljaarts, algemeen directeur van Koninklijke Horeca Nederland, zagen ondernemers dit besluit aankomen en hebben zij ook begrip voor de verlenging.

Rondje horeca… 14

3 april 2020

Anders dan anders (filmpje)

Ik heb in de loop der jaren inmiddels vele honderden ‘Rondjes horeca’ geschreven, maar nu de Bergense horeca-ondernemingen al weer drie weken gesloten zijn...

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… de Rainbow 2

Door: Hans Dekker

The Rainbow was een discotheek van eigenaren Dirk Blaauwboer en Berry Meinen. Ik kende de heren in die tijd eigenlijk niet.

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… De Coco club

27 maart 2020

Door: Pieter van Dijk

In Bergen heb je vier discotheken gehad. De Zwarte Kat, was ongetwijfeld de beste, maar die was midden jaren ‘70 afgefikt en wie op zijn hoogtepunt stopt…Laat altijd onuitwisbare indrukken achter.

Nog veel onduidelijk over verscherpte maatregelen horeca

27 maart 2020

4000 euro steun voor 3 maanden vaste lasten voor kleinere eet- en drinkgelegenheden die voor publiek gesloten zijn

"Alle maatregelen - zoals sluiting van de horeca- gelden vooralsnog tot en met maandag 6 april", zo meldt het kabinet op de website Rijksoverheid.nl

Rondje horeca… 13

27 maart 2020

Eensgezindheid

De Bergense horeca piept en kraakt onder het coronavirus. Inmiddels gaan we de tweede week in dat de zaken waar we zo...

Sympathiek initiatief van restaurant The Bourbon Room

20 maart 2020

Samenwerking met groenteman Wokke. Maaltijden voor een schappelijke prijs. Vanaf zaterdag 21 maart verkrijgbaar

Lieve vrienden van The Bourbon Room. Allereerst heel veel sterkte in deze bizarre tijden, we leven mee.

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… deel 3 Hans Teeuwen in Nero’s Place

20 maart 2020

Door: Hans Dekker

Nu moet nog even vertellen dat ik het werk van Hans Teeuwen kende. In de tijd dat dit speelde had hij net zijn partner Roland Smeenk verloren.

Rondje horeca…12

20 maart 2020

Dom en ongepast

Eerder deze week postte een medewerkster van Rodimedia’s Bergens Nieuwsblad afgelopen zondag om 20.45 op het Facebook portal ‘Je bent een Bergenaar als…

Redderestaurants.nl: actie voor directe cashflow voor de horeca

20 maart 2020

Iedereen kan zich aanmelden

De omzet van veel restaurants is door de verplichte sluiting vanwege corona gereduceerd tot nul. Zeker als ze niet aan afhalen of bezorgen doen.

Hoe kunnen we de lokale horeca helpen?

20 maart 2020

Drie weken dicht betekent drie weken geen inkomsten, maar wel kosten

De Flessenpost brengt de sponsors en adverteerders tot en met 6 april de bannering niet in rekening.

Uit eten mag wel

13 maart 2020

Dus... kom lekker smikkelen in Bergen

Premier Mark Rutte benadrukt dat bepaalde sociale activiteiten, zoals uit eten gaan in restaurants, wel door kunnen gaan.

En zo gaat de Bergense horeca om met zijn gasten

13 maart 2020

Hygiëne voor alles!

Graag laten wij u weten dat u de komende dagen met een gerust hart kunt komen dineren en welke maatregelen wij hebben getroffen.

Rondje horeca… 11

13 maart 2020

Maatregelen en op reis

Verderop in de rubriek 'Horeca' kunt u lezen hoe Bergense cafés en restaurants omgaan met het coronavirus.

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… deel 2 Hans Teeuwen in Nero’s Place

13 maart 2020

Door: Hans Dekker

Het jaar weet ik niet meer, maar het was ergens in de jaren 90. Ik werkte als dj bij Hans Kamm. Ik was net gestopt als club dj in de Heer van Jericho, waar ze al

Neem hier een kijkje in het mooist hotel van Bergen

13 maart 2020

Wandel rond (3D) in het mooiste hotel van Bergen en ontvang bij een boeking 10% korting

Altijd al eens willen binnenkijken? Nu kan het! Bekijk de virtuele tour. Boek nu een HEERLIJK weekend, midweek of weekje weg...

Nederland steeds meer in trek bij toeristen

6 maart 2020

Met name vakantiehuizen in Noord-Holland

Het aantal mensen dat een nachtje in een hotel, een huisje of op een camping in Nederland heeft geslapen, is toegenomen in 2019 meldt het Centraal Bureau...

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Knikker

6 maart 2020

Door: Pieter van Dijk

Tijdens de overblijfouder wacht op de Willem Alexander school waar mijn dochter op zit, zat ik oude horeca verhalen met Paul vd Pluijm op te halen...

Rondje horeca… 10

6 maart 2020

Grote veranderingen bij Hotel blooming op komst

“Hotel blooming viert winst door meteen een maand op slot te gaan.” Dat werd onlangs gekscherend in de media geschreven.

Monique tien jaar in d’Alderliefste, een mooi verhaal

28 februari 2020

Ze runde ’s zomers al op jonge leeftijd een strandpaviljoen in het van godvergeten oord...

De blonde meisjes van de Helmweg in Groote Keeten, een gehucht op de gure laagvlakte tussen Callantsoog en Den Helder, fietsten richting school...

Rondje horeca… 9

28 februari 2020

Nieuwe restaurant LadyPapa opent maandag zijn deuren

U heeft het bovenin het Flesje al kunnen lezen. Na een maandenlange verbouwing is de fameuze naam Nero (Hans Kamm) vervangen door LadyPapa.

‘Zal ik u de rekening brengen?’ en ‘Welk bedrag mag ik voor u intoetsen?

28 februari 2020

Door: Wouter Verkerk

Gastvrijheid en service worden vaak in één adem genoemd met beleefdheidsregels. De etiquette dus. Zoals het hoort. En rondom het presenteren van de rekening...

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Coq d’or

28 februari 2020

Door: Hans Dekker

Mijn naam is Hans Dekker en ik begon jaren geleden als barkeeper in de Coq d’Or.

Rondje horeca… 8

21 februari 2020

Heel langzaam maar zeker

Rond deze periode van het jaar valt het ook in de horeca een beetje stil. Dat is een jaarlijks terugkerend verschijnsel...

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… tarts and vicars

Door: Pieter van Dijk

Vorige week stonden er op de foto boven mijn stukje, vier frivool geklede dames voor de Lamoraal en een bord met 30 erop.

Bergense horeca in cijfers: Duitse bezoekers blijven op 1, maar wel een afname van 3.7 procent

21 februari 2020

Noordzee badplaatsen blijven het populairst

Tijdens een overleg met de diverse ondernemersverenigingen en de gemeente Bergen op 23 januari jongstleden, is er een presentatie gehouden over Gastheerschap...

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… ’s Nachts na tweeën!

14 februari 2020

Door: Pieter van Dijk

Na 02.00 uur, als horeca Bergen zijn deuren sloot, was het gebruikelijk dat je moest schoonmaken en daarna nog even een borrel dronk met je collega’s...

Rondje horeca… 7

14 februari 2020

Voor een zacht prijsje, maar allemaal goed in kwaliteit

Afgelopen week heb ik weer eens gegeten bij Bistronomie ’t Parkje. ’t Parkje heeft sinds kort een Bib gourmand van...

Naleving van de leeftijdsgrens alcoholverkoop is verbeterd in Bergen

14 februari 2020

Door het inzetten van mysteryshoppers is in het najaar van 2019 steekproefsgewijs onderzoek gedaan bij diverse verkooppunten

Recent onderzoek in Bergen laat zien dat jongeren onder de 18 jaar die alcohol proberen te kopen hier in meerderheid van de gevallen niet in slagen (59,4%).

Rondje horeca… 6

7 februari 2020

Sympathiek gebaar

Met grote regelmaat komt Bergen helaas wat minder gunstig in de spotlights te staan in de media. Politieke partijen staan elkaar naar...

Wat gaan ze precies doen bij blooming?

7 februari 2020

Een overzicht van de plannen

Het huidige restaurant wordt compleet verbouwd. Om het comfort voor onze gasten te vergroten breiden we de capaciteit flink uit.

Winnaars Valentijnsdiner 2020 zijn bekend

7 februari 2020

Negen Bergense toprestaurants ontvangen hun gasten op vrijdag 14 februari a.s.

Het aantal mails dat de redactie de afgelopen weken ontving, was overweldigend. Dus… na lang overleg, zijn dit de uiteindelijke winnaars geworden.

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… avonturen in Bergen aan Zee

7 februari 2020

Door: Pieter van Dijk

Vandaag woensdag 5 feb., scheen het zonnetje in mijn nek en ja, dan komen de lente gevoelens en het verlangen naar het strand.

Terug