Bergenaren genomineerd voor cultuurprijs podiumkunsten

Livestream op 22 november 15.00 uur vanuit Kleine Zaal Theater De Vest

Bergenaren genomineerd voor cultuurprijs podiumkunsten

De uitreiking van de Victoriefonds Cultuurprijs Podiumkunsten 2020 gaat door!
De belangstelling voor de prijsuitreikingen a.s. zondag in TAQA Theater de Vest is groot. Helaas kan vanwege de coronabeperkingen een beperkt aantal mensen live aanwezig zijn. Maar iedereen kan vanaf 15.00 uur thuis via een livestream meekijken.

Kunstenaars Edsart Udo de Haes en Tom Trago (Bergen) en Thijs Prein (Heiloo) komen in aanmerking voor de Victoriefonds Cultuurprijs Podiumkunsten (€ 2500,-). Maar er worden meer prijzen uitgereikt deze middag. Het Alkmaarse zangtalent Sterre van Boxtel krijgt namens de Rabobank uit handen van dhr. Jan Klaver de Rabobank Jong Talent Prijs. En tenslotte wordt de Alkmaarsche Courant Publieksprijs uitgereikt door Fred Hoogendoorn, chef-redacteur van de gelijknamige krant.

Vanzelfsprekend zullen de podiumkunstenaars een staaltje van hun kunnen laten zien en horen. Het wordt een feestelijke middag met een spannende mix van klassiek, jazz, dance, theater en flamenco.

Ook op de website staat op de pagina ‘actueel’ een link naar de stream. www.victoriefondscultuurprijs.nl

Stemmen publieksprijs
Alle negen genomineerden komen in aanmerking voor de Alkmaarsche Courant Publieksprijs.
Er kan nog gestemd worden tot uiterlijk 20 november 23.59 uur via de website van de krant: www.nhd.nl/regio/alkmaar.

De kunstenaars zijn: Elly Baltus, Lonneke de Groot en Dirck Nab voor Visuele Kunsten. Bette Adriaanse, Renkse Jonkman en Hannah van Wieringen voor Letteren. Edsart Udo de Haes, Thijs Prein en Tom Trago voor Podiumkunsten.