Bergenaar Peter Asbeek Brusse heeft een uniek viruskwartet ontwikkeld

Hij zit altijd vol ideeën en een daarvan is het bijzondere viruskwartet

Bergenaar Peter Asbeek Brusse heeft een uniek viruskwartet ontwikkeld

Peter Asbeek Brusse heeft zijn atelier in de oude brandweerkazerne in het centrum van Bergen. Hij is een sociaal bewogen mens en een creatieveling. Hij zit altijd vol ideeën en een daarvan is het bijzondere viruskwartet. ‘Het brengt een beetje lucht en een glimlach in deze onwerkelijke tijd. Het is een uitnodiging om samen te zijn en te spelen. Het spel is beslist niet educatief bedoeld of om welke mening dan ook te verkondigen. Het is puur voor het plezier.’

Virus
‘Het kwartet is spelenderwijs ontstaan toen ik nadacht over het woord virus. Een beladen woord, vaak in verband gebracht met woorden zoals ‘besmettelijk’ en ‘afstand houden’. Terwijl je het woord ook vanuit andere invalshoeken kunt zien, en op een grappige manier.’

Vakantie
‘Dit idee broeide al een poosje. En toen ik op vakantie vroeg wakker was, zag ik presentatiekaartjes liggen, van die blanco geheugensteuntjes. Mijn zoon had deze meegenomen om zich voor te bereiden op een presentatie. Ik heb er ter plekke een kwartet van gemaakt met woordgrappen die ik met de hand heb getekend. We hebben het spel gespeeld met ons gezin en daarna met vrienden op oudjaarsavond. Het was zo leuk dat ik met een vriendin besloten heb om het uit te geven in kleine oplage. Puur om het plezier te kunnen verspreiden.’

‘Ondertussen hebben we honderd setjes verkocht via voorinschrijving en laat ik ze drukken. Er zijn zelfs bestellingen bij van tien en vijftien kwartetten, die worden gegeven als relatiegeschenk.’

Als vanzelf
In de oude brandweerkazerne in Bergen heb ik mijn atelier, daar speel ik contrabas en gitaar en leid ik onder meer de Gitaarwerkplaats: een plek om te inspireren en te ontmoeten met de gitaar. Verder leid ik een mannengroep voor persoonlijke ontwikkeling. In al mijn activiteiten neemt spel een belangrijke plaats in.

Het viruskwartet kost € 9,95 (exclusief ongeveer € 2,95 verzendkosten). Bestellen kan via [email protected]

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

Bergenaar Peter Asbeek Brusse heeft een uniek viruskwartet ontwikkeld Bergenaar Peter Asbeek Brusse heeft een uniek viruskwartet ontwikkeld Bergenaar Peter Asbeek Brusse heeft een uniek viruskwartet ontwikkeld