Bergen in de media... Rechter vindt ontslag topambtenaar Eric. van H terecht

En verder... BBB eist duidelijkheid over vertrek wethouder van den Buske

Bergen in de media... Rechter vindt ontslag topambtenaar Eric. van H terecht

Ex-topambtenaar Eric van H. van de gemeente Bergen krijgt zijn baan niet terug. Dat heeft de rechtbank in Alkmaar vanmorgen besloten.

Van H. werd ontslagen nadat bekend werd dat hij in 2006 een bedrag van 165.000 euro had geleend bij een Alkmaarse projectontwikkelaar, die ook in Bergen bouwt. Dat terwijl hij als hoge ambtenaar betrokken was bij een aantal grote bouwprojecten in de gemeente. “U had de schijn van belangenverstrengeling moeten vermijden”, aldus de bestuursrechter.

Lees hier verder.

En verder… Fractie voorzitter Koos Bruin van de partij Behoorlijk Bestuur Bergen ‘eist’ van het college een verklaring over  de reden van opstappen van wethouder Michiel van den Busken. Het college had gecommuniceerd dat het opstappen te maken zou hebben met persoonlijke redenen. Maar volgens hem was er onenigheid tussen van den Busken en het college. Verder wil hij weten of het college nog open staat voor een eventuele terugkeer van de wethouder en stelde een ultimatum… want hij wil antwoord voor a.s. dinsdag 13.00, aldus het NHD eerder deze week.

 

 

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

Bergen in de media... Rechter vindt ontslag topambtenaar Eric. van H terecht Bergen in de media... Rechter vindt ontslag topambtenaar Eric. van H terecht