Bergen Bruist bedankt sponsoren!

16.000 euro voor StoryWalls Noordwest Ziekenhuisgroep

Bergen Bruist bedankt sponsoren!

De eerste editie van Bergen Bruist, op zaterdag 3 november, was een groot succes. Het goede doelen evenement van de Bergense Lionsclub leverde ruim 16.000 euro op. Hiermee kunnen 3 toryWalls worden gerealiseerd op de kinderafdeling en voorbereidingsruimten van de operatiekamers van Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar en Den Helder.

StoryWall
Opname en behandeling in een ziekenhuis zijn voor kinderen indrukwekkende gebeurtenissen. Studio Bleep uit Groningen heeft een tool ontwikkeld waardoor een kind ontspannen een operatie of onderzoek in gaat: de ‘StoryWall’. Kinderen kunnen hierbij met behulp van een app op hun smartphone of tablet de kleurige afbeeldingen op speciaal behang (de StoryWall) laten bewegen en daar spelletjes mee doen. Dit zorgt voor afleiding en maakt een onderzoek of operatie minder spannend.

Bergen Bruist
De Lionsclub Bergen organiseert jaarlijks een evenement waarbij de opbrengst naar een goed doel gaat. Dit jaar was dat ‘Bergen Bruist’. Dit evenement omvatte een verrassend concert bestaande uit een populair klassiek optreden en een licht entertainment optreden.

Samen beter
De realisatie van de StoryWalls bij Noordwest wordt mogelijk gemaakt door de gasten van Bergen Bruist, sponsoren als Univé ledenfonds, AGU, Bot Bouw, GalileoSystems en Huize Mare en een aantal donaties.