Bergen aan Zee in top zes populairste stranden in Nederland en Europa

Je zou denken: een strand is een strand: zand, zee, schelpen, klaar...

We nemen je mee naar de populairste stranden in Nederland en Europa. Zandvoort aan Zee, Egmond aan Zee en Noordwijk aan Zee zijn enorm populair geworden en veel besproken op de socials. Deze drie geliefde strandbestemmingen van Nederland eindigen hoog in de Europese lijst: op plek 4, 10 en 12.

Reislustigen zijn vast benieuwd naar de top 3 van dit onderzoek. Daarvoor reis je af naar Frankrijk, Spanje en Portugal. Waar respectievelijk Omaha Beach, Playa de Las Canteras en Praia da Rocha verkozen zijn als de meest populaire stranden van Europa. Direct daarachter, op plek 4, volgt Zandvoort aan Zee, met op 5 het strand van Katwijk aan Zee en op 6 dat van Bergen aan Zee.

De Nederlandse nummer 1 is dus Zandvoort aan Zee met 125.577 Instagram hashtags & 3.700.000 TikTok views. Het strand trekt jaarlijks duizenden bezoekers, is negen kilometer lang en heeft goede verbindingen met het openbaar vervoer vanuit Amsterdam en Haarlem. Vanwege de uitgestrekte zandduinen, de trendy beachclubs en bruisende sfeer is het erg populair.

En Omaha Beach?
Dat Omaha Beach zo hoog scoort (152.376 hashtags op Instagram, 132.000.000 views op TikTok) is verrassend, want het is bepaald geen mondaine bestemming voor de gemiddelde Insta en TikTok gebruiker. Wel is het legendarisch als een van de stranden waar de geallieerden op 6 juni 1944 landden in Normandië.

Bron: https://www.nouveau.nl