Bekende Bergense Tiny Derksen (94) krijgt hoofdrol in boek Elske Doets

De Leeftijdloze Samenleving...

Elske: “Dankzij deze ferme senior voel ik me járen jonger.” Bijna even energiek als toen ik zeven was, in 1979, geeft Tiny Derksen op haar 94-ste nog steeds balletles. Het fanatisme waarmee ze leerlingen aanmoedigt en begeleidt is na al die jaren onverminderd.
Slachtofferschap is haar vreemd. En fermheid zal tot de laatste ademstoot haar handelsmerk blijven. Wanneer ik afscheid van haar neem, voel ik me jaren jonger. Wat ben ik blij en dankbaar dat zij een van de hoofdpersonages is in mijn nieuwe boek ‘De Leeftijdloze Samenleving’!

Samenvatting: ‘De leeftijdloze samenleving’ is een inspirerend pleidooi voor een samenleving die senioren serieuzer neemt en intensiever gebruikmaakt van hun kwaliteiten, en waar oud en jong elkaar vaker ontmoeten.

Elke Doets pleit in ‘De leeftijdloze samenleving’ voor een samenleving waarin jong en oud elkaar vaker ontmoeten en waarin alle burgers, dus ook senioren, meer betekenis ervaren. Waarin de zorgsector niet langer gedoemd is groter, grijzer en onbetaalbaarder te worden, maar weer kan uitgroeien tot het kloppend hart van een bezielde samenleving. De tijd dat jonge mensen zich ‘jong’ gedragen en oudere mensen ‘oud’ ligt achter ons. We leven in een tijdperk waarin mensen tot op hoge leeftijd nieuwe partners, hobby’s en loopbanen kiezen. Tegelijkertijd is onze ouderenzorg totaal niet ingesteld op zelfstandige, mondige ouderen. Personeelstekorten, regeldruk en risicomijding zorgen voor een gebrek aan menselijke maat en persoonlijke aandacht. Elske Doets, zelf net vijftig, kijkt ernaar met een ondernemersblik en is geïnspireerd door hoe er in andere landen omgegaan wordt met mensen in hun derde levensfase.

Vanaf vandaag is het boek overal verkrijgbaar.

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.