Avocado toast met scrambled egg
Recept van de Bergense May Anema
Gepubliceerd: 30 september 2022
Nog steeds is de trend van avocado toast erg hot en je kunt dit dan ook bij bijna elke hippe tent bestellen. Ik vind deze bijzonder lekker door de combinatie van de romige avocado, knapperige noten en het zoet van de granaatappelpitjes.
Avocado toast met scrambled egg
Ingrediënten voor 1 persoon:
1 plak zuurdesembrood
1 ei
1/2 rijpe avocado
4 walnoten
Theelepel pompoenpitten
1 eetlepel verse granaatappelpitjes
Olijfolie, zout, peper
Paar druppels citroensap
Scheutje melk
Bedruip de plak zuurdesembrood met wat olijfolie en bak deze in een droge pan bruin krokant. Plet de halve avocado op het krokante brood en breng hier een paar druppels citroensap over aan tegen verkleuring van de avocado. Klop 1 ei met een scheutje melk en bak deze rul. Bestrooi ondertussen het brood met de stukjes walnoten, pompoenpitten en granaatappelpitjes.
Maak het brood af door de scrambled egg hierop te leggen en voeg zout en peper naar smaak toe.
En geniet hier weer ruim!!
Lekkere variaties:
Begin dus altijd met toast en avocado
tomaat, mozzarella en pesto (v)
gerookte kipflakes, pittige mayonaise en zongedroogde tomaatjes
gegrilde groente, hummus en burrata (v)
gerookte zalm, kruiden roomkaas, kappertjes en dille
Geniet ervan!
May Anema