Deel

advertentie

Anouk praat ons bij over het vloeibare goud!

I Love Pinot, Napa Valley, 2019

Anouk praat ons bij over het vloeibare goud!

Vorig jaar augustus bezochten we voor de tweede keer Napa Valley in Californië. De eerste keer waren het vooral mousserende wijnen die ik wilde proeven. Deze keer ging ik voor de typisch Amerikaanse rode wijnen en om natuurlijk voor de tweede keer de mist bij de Golden Gate Bridge te aanschouwen. Vanwege de betere weersomstandigheden was het nog adembenemender dan tijdens ons eerste bezoek. De zeedampen en de mist waren volop aanwezig en ik besloot het op film vast te leggen. We vervolgden onze reis naar Napa Valley en namen ter plaatse de tijd voor een korte koffiepauze. We parkeerden onze auto en naast ons stond een andere auto met de kentekenplaat ‘I Love Pinot’.

Via een zakenrelatie in Nederland was voor ons een proeverij en bezichtiging van het wijnhuis Napa Cellars gepland. We werden op de typische Amerikaanse manier ontvangen: met heel veel enthousiasme! De proeverij bestond uit een vijftal rode wijnen waaronder een Zinfandel, Cabernet Sauvignon en een Pinot Noir. Tijdens het proeven viel het me op dat de gastvrouw zich in haar uitleg voornamelijk tot mijn man richtte, iets dat vaker voorkomt als we samen een wijnhuis bezoeken. Bij het afscheid gaf ik mijn visitekaartje aan haar en vroeg ze mij wie nou eigenlijk de eigenaar van Cavastore was, ik of mijn man? Toen ik zei dat ik de eigenaar was, reageerde ze een beetje gegeneerd: ‘Ahhh dat dacht ik de hele tijd al, jij weet waar je het over hebt en hebt er zo veel verstand van… Please can I hug you?’

We hebben vervolgens ook nog een fles bij Napa Cellars gekocht om mee naar huis te nemen. Deze komt uit een lijn met Specials, niet voor de export bedoeld en alleen verkrijgbaar in Amerika, de ‘Napa Cellars Reserve Collection Cabernet Sauvignon 2016’. De druiven voor deze wijn worden vroeg in de ochtend geoogst. De wijngaarden liggen op vlakke locaties met diepe, leemachtige grond, veel zonuren en uitstekende luchtcirculatie. Volgens onze gastvrouw de ideale locatie voor het produceren van klassieke Napa Valley Cabernet Sauvignon.
We wilden deze fles met een paar vrienden drinken maar vanwege de eerste corona-lockdown kwam het er niet van en daarom hebben we hem toen maar thuis met z’n tweeën soldaat gemaakt! De wijn had veel tonen van zwart fruit zoals bramen en zwarte bes. Daarnaast proefde ik aardse tonen en hints van gebrande koffie en bruine suiker met fijne tannines en een hoog alcoholgehalte (14,2%). Achteraf gezien helemaal niet zo vervelend om deze fles met z’n tweeën te moeten delen…

Anouk

www.cavastore.nl

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

Anouk praat ons bij over het vloeibare goud! Anouk praat ons bij over het vloeibare goud!
advertentie

Meer 'Food & Wine':

Cuno’s wijnen…

16 april 2021

Één, twee of geentrapstrekker

Wijnexpert Cuno van ’t Hoff schrijft over zijn favoriete wijnen en is mede bekend als auteur van zijn wijncolumns in onder andere Playboy en het Financieele Dagblad. En nu dus ook in de Flessenpost. Daarnaast koopt en verkoopt hij exclusieve wijnen die zeer schaars zijn. Kijk op www.cunovanthoff.nl

Seizoen Oosterscheldekreeft is weer van start gegaan (filmpje)

16 april 2021

Het kreeftenseizoen is deze week officieel geopend in Zeeland

Kreeftenvisser Gerrie van den Hoek bracht met zijn boot MS3 de eerste Oosterscheldekreeft van het jaar 2021 aan wal.

Anouk praat ons bij over het vloeibare goud!

9 april 2021

Gedonder in de glazen

Waarom maakt het juiste glas het verschil! Ik vermoed dat mensen wel eens denken ‘overdreven’, als ik mijn kritische blik laat vallen op een glas dat de inhoud geen recht doet! Misschien komt het een tikkeltje obsessief over…

Een goede runderbouillon is de basis voor zoveel meer…

9 april 2021

Wat heb je nodig en hoe maak je het?

Runderbouillon is een krachtige smaakmaker en basis voor veel verschillende soepen, sauzen en andere gerechten. Voor runderbouillon kun je heel goed delen van het rund gebruiken die je voor andere gerechten minder goed kunt gebruiken.

Cuno’s wijnen…

2 april 2021

Hollandse schonen in de Provence

Wijnexpert Cuno van ’t Hoff schrijft over zijn favoriete wijnen en is mede bekend als auteur van zijn wijncolumns in onder andere Playboy en het Financieele Dagblad. En nu dus ook in de Flessenpost. Daarnaast koopt en verkoopt hij exclusieve wijnen die zeer schaars zijn. Kijk op www.cunovanthoff.nl

Asperges: het ultieme lente-paasdiner (filmpje)

2 april 2021

Een aspergemaaltijd bereiden

Asperges koken, hoe doe je dat nou? Hoe moet ik asperges schillen? Allemaal vragen waar je in dit artikel antwoord op krijgt.

Anouk praat ons bij over het vloeibare goud!

26 maart 2021

De oorsprong van cava

In 1872 werden de eerste flessen cava geproduceerd door Josep Raventós in zijn wijnmakerij Codorníu gevestigd in Sant Sadurní d'Anoia, regio Penedès (Catalonië). In navolging van deze grondlegger gingen in de loop der jaren steeds meer wijnmakers zich toeleggen op de productie van cava.

Lekker voor bij de paasbruch: Gehakt en ei à la beef Wellington (8 foto’s)

26 maart 2021

Ook leuk om samen met de kinderen te maken... Bereidingstijd 15 minuten en 30 minuten oventijd

Weet je al wat je op tafel gaat zetten tijdens de paasdagen? Misschien ben je nog opzoek naar een lekker hartig hapje met ei? Voor bij de brunch, als hapje bij de borrel of misschien als onderdeel van de paasmaaltijd? Deze bladerdeegrol van gehakt met ei is in al die gevallen echt een aanrader.

Cuno’s wijnen…

19 maart 2021

Immigratievraagstuk

Wijnexpert Cuno van ’t Hoff schrijft over zijn favoriete wijnen en is mede bekend als auteur van zijn wijncolumns in onder andere Playboy en het Financieele Dagblad. En nu dus ook in de Flessenpost. Daarnaast koopt en verkoopt hij exclusieve wijnen die zeer schaars zijn. Kijk op www.cunovanthoff.nl

Iedereen houdt van grootmoeders gehaktballen (filmpje)

19 maart 2021

Maar wat dacht u van het recept van sterrestaurant De Librije...

De redactie ging zelf aan het werk om te zien of ze inderdaad wel zo geweldig zijn. En ja... dat zijn ze. Hier hebben we het recept voor u. Maar we hebben er zelf nog wel het e.e.a. aan toegevoegd.

Anouk praat ons bij over het vloeibare goud!

12 maart 2021

Wijn verkeerd bewaren heeft een negatieve invloed op de smaak en kan in het uiterste geval zelfs leiden tot bederf

Het valt me vaak op dat flessen wijn op plekken worden neergelegd die niet bevorderlijk zijn voor de houdbaarheid, bijvoorbeeld op de vensterbank en dan ook nog in de volle zon.

Tijd voor… Tom Kha Kai

12 maart 2021

Thaise kokossoep met kip én heel veel andere fijne ingrediënten

Even een kleine taalcursurs Thais: Tom = Soep, Kha = Galanga en Kai = Kip. Tom Kha Kai is dus de welbekende Thaise kokossoep met kip en galanga wortel.

Beef Wellington, heerlijk om zelf te bereiden

5 maart 2021

Met spannend filmpje hoe het ook anders kan...

Het laagje parmaham tussen de duxelles (paddenstoelenmengsel) en het bladerdeeg zorgt dat het deeg mooi droog blijft en goed gaart.

Cuno’s wijnen…

5 maart 2021

Koosjere druif

’s Lands knuffelwarenhuis HEMA gooide recent koosjere wijn in de reclame. Dat vind ik nobel. Koosjere wijn is namelijk vooral bestemd voor de belijdend Joodse gemeenschap.

Anouk praat ons bij over het vloeibare goud!

26 februari 2021

Een goed glas wijn in combinatie met een mooi gerecht is een liefhebberij die vele mensen delen

Door de wijncursussen die ik heb gevolgd, ben ik me bewuster geworden hoe gerechten te combineren met een bijpassende wijn.

Je hebt een mooi stukje vlees bij je favoriete slager gekocht…

26 februari 2021

Maar dan volgt de juiste bereiding. Zo bak je de perfecte entrecôte

Zeg je vlees, dan zeg je Gertjan Kiers. Een van de beste slagers van Nederland heeft nu een kookboek: Vleesbijbel. Wij mogen alvast zijn tips en recept delen voor de perfecte entrecôte.

Er zijn duizenden verschillende soorten wijnen, lastig kiezen dus…

19 februari 2021

Wij vonden de 25 bekendste wijnsoorten + een smaakoverzicht

Wijn wordt gemaakt van... druiven. En die druiven, die zijn heel bepalend voor de smaak van de wijn. Sommige wijnsoorten zijn heel soepel en fruitig terwijl andere krachtig en vol zijn.

Een recept tussen winter en voorjaar in…

19 februari 2021

Italiaanse Minestronesoep

Minestronesoep! Beter bekend als dé Italiaanse maaltijdsoep. Waarom hij zo vullend is? Dat komt door de pasta. Maar ook door de hoeveelheid groente. Een minestrone leent zich ook nog eens uitstekend voor restjes.

Cuno’s wijnen…

12 februari 2021

Gore wijn en patat met. Deze week een filmpje met uitleg

Echt lekkere wijn herken je meteen. Maar écht gore wijn nog veel sneller. In onderstaand interview leg ik deze not so rocket science klip en klaar uit.

Zin in wat anders dan stamppot? Maak zelf eens een Franse klassieker…

12 februari 2021

Coq au Vin

Tegenwoordig wordt coq au vin vooral gemaakt van kip en wordt er niet altijd meer vastgehouden aan het lange marineren vooraf.

Midwinter een heerlijk tropisch gerecht…

5 februari 2021

Surinaamse saoto maaltijdsoep

Soto, of saoto in het Surinaams-Nederlands, is een soep uit de Indonesische keuken. Omdat dit gerecht door héél Indonesië op grote schaal wordt gegeten...

Anouk praat ons bij over het vloeibare goud!

5 februari 2021

Oogstjaar 2021

Het blijft altijd spannend hoe goed (of slecht!) een oogstjaar gaat worden. Op dit moment weten we nog niet wat 2021 ons gaat brengen.

De een zegt: wijn is gezond, de ander zegt: wijn is ongezond

29 januari 2021

Rode wijn vs witte wijn

Wie heeft er nu gelijk? Heel kort door de bocht hebben ze allebei gelijk. Zo heeft wijn een aantal gezondheidsvoordelen, maar aan de...

Goedkoop, makkelijk te maken en weer eens iets heel anders van smaak…

29 januari 2021

Noord-Afrikaanse kippenlevertjes

Kippenlevertjes met appel en rozijnen. Bereidingstijd 15 minuten.

Anouk praat ons bij over het vloeibare goud!

22 januari 2021

Zuid-Afrikaanse wijnen

In 1998 ben ik drie maanden in Zuid-Afrika geweest met mijn man en zijn familie. We hadden een huis gehuurd in Stellenbosch in de wijk Die Boord.

De enige echte klassieke Franse uiensoep

22 januari 2021

Uiensoep à la Les Halles

De soep werd bekend als het klassieke versterkende hapje dat vroeger 's nachts in de bistro's in de buurt van Les Halles, de voormalige centrale markt, werd geserveerd.

Cuno’s wijnen…

15 januari 2021

Toffe druif

Wijnexpert Cuno van ’t Hoff schrijft over zijn favoriete wijnen en is mede bekend als auteur van wijncolumns in onder andere Playboy en het Financieele Dagblad. En nu dus ook in de Flessenpost.

Een Franse klassieker… heerlijk stevige kost voor in de winter

15 januari 2021

Boeuf bourguignon

Het is smullen met deze Franse stoofschotel! De naam betekent ‘rund op zijn Bourgondisch’ en het is dan ook een typisch gerecht voor de Franse Bourgogne-streek.

Vadouvan kruiden en een visje…

8 januari 2021

Super lekker en zo klaar

Dit vispakketje is makkelijk, gezond en snel klaar.

Anouk praat ons bij over het vloeibare goud!

8 januari 2021

Champagne en klimaat

We hebben inmiddels al een week mogen proeven van het nieuwe jaar. Nog even op de valreep wens ik iedereen het allerbeste voor...

Cuno’s wijnen…

1 januari 2021

Knallend 2020 verlaten

Wijnexpert Cuno van ’t Hoff schrijft over zijn favoriete wijnen en is mede bekend als auteur van zijn wijncolumns in onder andere Playboy en het Financieele Dagblad.

Makkelijk zelf te maken en echt heel erg lekker

1 januari 2021

Langzaam gebraden kip met knoflook en citroen

Leg de stukken kip in een braadslee en doe de knoflook, stukjes citroen en tijm erbij. Trek daarvoor de blaadjes tijm grofweg van de takjes af en laat er een paar heel om later ter garnering te gebruiken. Giet de olie erbij, meng alles met je handen door elkaar en doe het mengsel over in de braadslee. Zorg dat de stukken kip met het vel naar boven liggen.

Dit jaar kun je tijdens de feestdagen in Bergen terecht voor betaalbare én de betere wijnen bij …

18 december 2020

De Gouden Ton - de Cavastore.nl - Cuno's Wijnen - Verbeek

De feestdagen komen er weer aan. En kerst is bij uitstek de tijd van lekker eten en drinken. Maar hoe zorg je nu voor de juiste wijn met kerst?

Opnieuw worden de restaurants in Bergen zwaar getroffen…

18 december 2020

Support your locals en bestel bij Bergense - Egmondse en Schoolse restaurants uw kerstmenu

De lokale restaurateurs en chefs laten zich niet uit het veld slaan. Maar liefst meer dan 40 restaurants in Bergen-Egmond-Schoorl bieden...

Terug