Deel

advertentie

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Vieze Pietje.

Door: Pieter van Dijk

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Vieze Pietje.

Als je elke week anekdotes over anderen schrijft, moet je zo af en toe ook domme of slechte dingen over jezelf durven schrijven. Nou laat me jullie vertellen hoe ik aan de bijnaam ‘vieze Pietje ben gekomen?
Al sinds mijn pubertijd ben ik geïntrigeerd door vrouwen. Niet dat ik pretendeer ze te begrijpen, maar ik vond het verbazingwekkend om erachter te komen, dat wij mannen, helemaal niet in de lead zijn met versieren. Dat laten ze ons denken om het spelletje leuker te maken. En als je het spelletje goed speelt en het ritueel op de juiste manier uitvoert, dan heb je pas kans op…Net als in de dierenwereld, waar het mannetje van de prieel vogel of paradijsvogel, zijn paleisje of dansje perfect moet doen om haar te bekoren.
In de praktijk ben ik nooit zo van de mannenhumor geweest. Op echte mannenavonden in de kroeg, kon ik wel volwaardig een deuntje meeblazen. Maar onder het dobbelen, kaarten of wat we als eenzame mannen deden op zo een stille doordeweekse kroeg avond? Bleef toch elke keer mijn blik naar de deur trekken, als er iemand binnen kwam en als de nieuwkomer dan vrouwelijk was, gingen mijn sensoren vol open staan en was mijn aandacht gericht op… Welke dans te dansen om haar te verleiden? Gelukkig voor mijzelf ben ik nooit op zoek geweest naar de perfecte mooie vrouw, maar meer naar het mooie in de vrouw. Nou en dat heb ik gevonden, bijna al mijn veroveringen, affaires en relaties uit een roemrucht verleden, zijn me nog steeds heel dierbaar en ik koester een warm plekje in mijn hart voor de meisjes waar ik het mee mocht delen. Natuurlijk ga ik geen namen noemen, een beetje vent doet dat niet en houdt het in stilte. Maar Vieze Pietje is te mooi om niet te vertellen en ik kwets er niemand mee behalve mijzelf.
Samen met mijn beste jachtmaatje Michel keken we in een bepaalde periode of er wat interessants op meidengebied in Bergen vertoefde. Dan namen we de taxi en lieten ons rond rijden om te kijken of er bussen uit het buitenland waren. Bij het Parkhotel moest je niet wezen, want dat waren bejaarden, maar in Bergen aan Zee maakte je een betere kans, vooral buiten het seizoen. Ik werkte nog in het Zeepaardje en stond op het punt om samen met Art Verburg en Willem van der Wiel, mee te gaan naar Alkmaar om het café de blauwe Engel te openen, wat daarvoor van de moeder van Dick ten Haaf was geweest. Het werd eerst verbouwd en voor het seizoen zou beginnen wilden we open. Op een doordeweekse avond kwam er een groepje Zweeds, Finse scholieren binnen en als een bok op de haverkist dook ik erop. Ik was grappig, bood ze een drankje aan en ging met ze in gesprek. Tegen twee uur kwam een leerkracht binnen en nam ze mee, ietwat aangeschoten en niet zonder dat ik met twee van de leukste een afspraak voor de volgende dag had gemaakt. Dat was vaste prik tussen Michel en mij. We maakten altijd afspraakjes voor 2. Na het schoonmaken liep ik langs de Horse pub en vertelde met twinkelende ogen van spanning, Michel het nieuws. ‘Mooi, ik heb voor morgen ook een afspraak hier, met 2 Zweedse gemaakt. We begonnen te snoeven en af te tasten, wie de mooiste meiden waren. En eerlijk is eerlijk Michel met zijn Zuid-Europese uiterlijk, had altijd de eerste keus. Ik had met mijn uiterlijk wat meer gespreksstof nodig om te versieren. Maar daar hadden we ook weer hele theorieën over. Wat erop neer kwam, dat de minder mooie meisjes beter in bed waren…Dit haalden we uit ons favoriete boek uit die tijd, ‘Het kan niet altijd Kaviaar zijn.’
De afspraak van Michel stond eerder, dus de volgende dag begonnen we op tijd in de Horse Pub en ja hoor precies volgens afspraak kwamen de meisjes binnen. Michel had al verteld dat er één helemaal gek op hem was en de andere heel knap maar wat verlegen en stilletjes was. Nou dat de leidster van het groepje gek op Michel bleek, was direct te zien, maar het andere meisje was niet een beetje knap. Het was gewoon een jongere uitgave van Deborah Harris (Blondie) Jachtlist en theorie 2 van ons was: Isoleren…Zo snel mogelijk ze weghalen uit de groep. Binnen de kortste keren zaten we in de Taxi naar Alkmaar, gingen van café, naar café en tegen een uur of 1 ‘s nachts bestelden we weer een taxi uit Bergen om ons op te halen. Het was Jan een grote nuchtere taxichauffeur, waar we het altijd goed mee konden vinden. ‘Wat hebben jullie nou voor moois aan de haak geslagen jongens? En waar gaan we heen?’ Spoedoverleg in onverstaanbaar Nederlands was noodzakelijk, maar ook de meiden namen hun tijd en hadden hun topoverleg in het Zweeds. ‘Ga jij maar voor de mooie…(Dank je Michel ik hou ook van jou) Want met die andere zit het helemaal goed en ik weet niet of die mooie wel seks wil? Toen kwamen de meisjes met een vraag. Het mooie meisje vroeg of er ergens hasj was te regelen? En toen wist ik gelijk hoe we het gingen aanpakken. Oke neem jij jouw schatje alvast mee naar mijn kamer en begin alvast maar met klooien, dan ga ik met mijn schatje langs de Tav en tegen de tijd dat ik terugkom, dan zijn jullie al bezig en wordt alles voor mij ook een stuk makkelijker. ‘Jongens wat gaan we nu doen, waar moet ik heen? Vroeg Taxi Jan. Eerst langs mijn hok, Michel afzetten, dan heel snel naar de Taverne, voordat die dicht is of alle hasjdealers al weg zijn en dan heel langzaam terug, neem maar een omweggetje. Tenslotte moest Michel ook wat aanlooptijd hebben. Hahaha Vieze Pietje, beetje Zweedse meisjes n..(beeeep), bulderde Jan van het lachen en vanaf dat moment heeft Jan me altijd vieze Pietje genoemd en namen de andere taxichauffeurs en een aantal vrienden het over.
De avond was een succes en toen we tegen een uur of 5 de meisjes naar hun slaapplek vergezeld hadden en terugliepen, kletsten we honderd uit over onze ‘geweldige’ escapade en hoe goed onze tactieken gewerkt hadden. Bij Domino op het plein meende ik iets te zien bewegen, eerst hadden we het te druk met ons zelf, maar toen Michel ook iets zag, gingen we toch kijken en zagen dat de deur ingeslagen was. En toen stond er een grote neger, met een heel groot breekijzer voor onze neus in de deuropening, waar hij het glas uitgemept had. ‘ Wat moet je?’ vroeg hij dreigend en stond als een soort koopman breed voor ons. ‘Kunnen we dat niet beter aan jou vragen? zei Michel op zijn bekende sarcastische manier. Intussen flipte ik het dekseltje los van het peperbusje wat ik altijd op zak had, voor noodgevallen. (van Gerrit Knikker geleerd) Maar wat als ik hem verblindde, dan moesten we hem ook tegen de grond werken en houden tot we de politie gewaarschuwd hadden met de openbare telefooncel bij de Gatsby en wat als hij met het breekijzer om zich heen ging meppen. Al dat soort gedachten schoten door mijn hoofd, maar gelukkig nam de inbreker een grote sprong tussen ons door en nam het hazenpad. Beter, vonden we allebei.
Intussen belden we de politie en die kwam na een klein uur. In het politiebusje namen ze onze verklaring en de agent vroeg eerst om Michel’s adres om daarna vanuit zichzelf het adres van mijn moeder in te vullen (Ik woonde nog geen maand op kamers.)
‘Hoe weet jij dat nou weer? Vroeg ik stomverbaasd. ‘Nou ik woon al twee jaar naast je, bij de buren in, heb je dat nooit gezien? Schaapachtig grinnikte ik. Later is Michel nog als getuige gehoord en ik nooit. Vreemd hoor?

advertentie

Meer 'Horeca':

Geniet thuis van uw favoriete Bergense (16) restaurants

20 oktober 2020

Overzicht eten afhalen & bezorgen in Bergen, Bergen aan Zee en Schoorl

Support your locals.

Geniet thuis van uw favoriete Bergense restaurants

19 oktober 2020

Overzicht eten afhalen & bezorgen in Bergen, Bergen aan Zee en Schoorl

Support your locals.

Burgemeester Peter Rehwinkel richt zich tot alle horecaondernemers van de gemeente Bergen

16 oktober 2020

Filmpje

Een hart onder de riem...

Cuno’s Exclusive Wine list

16 oktober 2020

Gekke tijden vragen om creatieve acties...

Al jaren stuurt wijnjournalist Cuno van 't Hoff binnen een heel selecte groep vrienden en relaties een lijst rond met extreem exclusieve wijnen.

Rondje horeca…40

16 oktober 2020

Deze week een interview met Ingrid van Leeuwen van eetcafé de Lamoraal

In de serie gesprekken met Bergense horeca-ondernemers hebben we in deze editie Ingrid van Leeuwen van Eetcafé de Lamoraal.

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Bars… Cars en een brilletje (2)

16 oktober 2020

Door: Pieter van Dijk

Vorige week had ik al verteld dat ik weinig met auto’s had. Natuurlijk zag ik mooi gevormde auto’s, maar die waren financieel allemaal ver...

Sluiting horeca ‘doodsteek voor veel ondernemers’

16 oktober 2020

De KHN zegt niet betrokken te zijn geweest bij de besluitvorming

Volgens Dirk Beljaarts, directeur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), betekent een volledige sluiting van de horeca voor veel ondernemers de doodsteek.

Michelin stelt gidspresentatie uit tot maart 2021

16 oktober 2020

‘Grote uitdagingen horeca’

Michelin stelt de presentatie van de nieuwe en vervallen Michelinsterren voor 2021 uit tot volgend jaar maart.

Bergen en Bergen aan Zee op de Duitse zender ZDF

9 oktober 2020

Yvon Brands van Neptunus, "Nou ja... die komen nu dus niet meer"

Ook Fabels Eten & drinken in Bergen positief in het nieuws door zijn strenge maar keurige RIVM-regels.

Met nog een lange herfst en winter voor de boeg…

9 oktober 2020

Doe mee aan de The Tasting Games

Zet nog geen kruis door die avond met vrienden, de kookclub of familie. The Tasting Games combineert een online game met écht proeven

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Cars, Bars en… Politie

9 oktober 2020

Door: Pieter van Dijk

Als barkeeper, ontkwam je er bijna niet aan dat je met drank op reed. Oké, de tijden waren anders en gelukkig had ik weinig met auto’s.

Rondje horeca…39

9 oktober 2020

KHN-voorzitter Robèr Willemsen: “De horeca is onderdeel van de oplossing, geen oorzaak van het probleem.”

KHN heeft afgelopen weekend met afgrijzen gekeken naar de beelden van lange wachtrijen voor supermarkten in diverse steden en dorpen.

De fijnste maaltijden van Bergense restaurants, opgehaald of bij u thuisgebracht…

16 oktober 2020

Help de lokale restaurants de crisis door!

Iedere week mooie nieuwe en verrassende menu's.

Restaurant Zandhoeve: culinaire creaties in een intieme sfeer

2 oktober 2020

Executive chef Roel Oostrum en zijn team verzorgen vanuit zijn zelf ontworpen hypermoderne open keuken het sterwaardige ontbijt, de lunch of het diner.

“Sinds de opening hebben wij de dinerkaart uitgebreid, u kunt kiezen tussen 2, 3 ,4 of 5 gangen en uiteraard serveren wij ook verrassende gerechten voor vegetariërs”...

Rondje horeca…38

2 oktober 2020

Deze week een interview met Natasja en Sander van restaurant Bergen Binnen

In de serie gesprekken met Bergense horeca-ondernemers hebben we in deze editie Natasja en Sander van restaurant Bergen Binnen.

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Cadeautje!

2 oktober 2020

Door: Pieter van Dijk

Een paar weken geleden vroeg onze Harry mij, ‘Heb je nog verhalen over Piet Vermeulen?’ Ja die heb ik wel, maar ergens is er iets wat me tegenhoudt?

Rondje horeca…37

25 september 2020

Deze week een interview met broer en zus Rommy en Mick Majewski van Restaurant Fisher's

In de serie gesprekken met Bergense horeca-ondernemers hebben we in deze editie broer en zus Rommy en Mick...

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Ik deel een Taverne uitje met u

25 september 2020

Door: Pieter van Dijk

Een van onze nieuwe collega’s in Taverne werd Huub Luttikhuizen. Huub was een soort oermens, sterk als een os en een echte rouwdouwer.

Waarom de jacht belangrijk is voor smakelijk wild…

25 september 2020

Tijd voor wat meer inzicht door een gesprek met Frans Spruit

Het wildseizoen staat voor de deur en dat betekent – onder andere – haas, wild zwijn, hert en ree.

Zin om thuis uit eten te gaan?

25 september 2020

Remco Sterk kookt voor u

De herfst gaat beginnen, het word kouder. Geen zin om te koken? Ik kook graag voor u, vanaf oktober ook weer op zondag#thuisbezorgd#coronaproof#herfst#wordkouder @ Bergen, Noord-Holland, Netherlands

Jaarlijks bockbier van Bavaria: Special Edition Herfstbok

18 september 2020

Bockbier: ongeëvenaarde najaarsklassieker

Bavaria introduceert een nieuw concept: de Special Edition Herfstbok. Vanaf deze herfst lanceert de Brabantse brouwer...

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden…de Taverne

18 september 2020

Door: Pieter van Dijk

Al sinds mijn 15de jaar kom ik in Taverne. Als jonge nieuwkomer, begon je tussen de middag aan de tafeltjes bij de deur.

Rondje horeca… 36

18 september 2020

Culinaire hoogstandjes bij LadyPapa

Afgelopen maandag was ik te gast bij LadyPapa. Michiel van der Eerde van restaurant C uit Amsterdam, kwam zag en overwon.

Rondje horeca…35

11 september 2020

Deze week een interview met Eelke ten Broeke van restaurant Cunst met spectaculair nieuws

In de serie gesprekken met Bergense horeca-ondernemers hebben we in deze editie Eelke ten Broeke van restaurant Cunst in de Kleine Dorpsstraat.

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Calidus Vita Dura(est)

11 september 2020

Door: Pieter van Dijk

Ja wat betekent dat nu weer? Stamgasten of opmerkzame klanten weten dat deze spreuk jarenlang in de Horsepub op het bord heeft gestaan...

Jonathan Zandbergen benoemd tot 150e meesterkok door SVH

11 september 2020

Ter viering... een spectaculaire lunch en diner op zondag 27 september

Na een intensieve dag en het serveren van zijn meesterlijk menu is hij geslaagd voor de Meesterproef en mag hij zich SVH Meesterkok noemen.

Masterchef Michiel van der Eerde van Restaurant C komt naar Bergen

4 september 2020

Waar en wanneer: bij LadyPapa op maandag 14 september

5-gangen diner incl. bijpassende wijn en een overheerlijke welkomstcocktail vooraf & koffie toe...

Rondje horeca…34

4 september 2020

Deze week een interview met Marc van de Pas van Hotel Meijer in Bergen aan Zee

In de serie gesprekken met Bergense horeca-ondernemers hebben we in deze editie Marc van de Pas van Hotel Meijer voor de camera.

Cijfers CBS: Ongekende omzetdaling horeca

4 september 2020

Support Your Locals

De horeca is een van de zwaarst door de coronacrisis getroffen sectoren van Nederland. De omzet in de horeca nam in het tweede kwartaal van 2020 met iets meer...

Rondje horeca…32

28 augustus 2020

Even geen interviews met horecaondernemers, maar... wel een geinige anekdote

Het camerateam van FlessenpostTV is met vakantie, dus u moet nog even geduld hebben t/m vrijdag 5 september...

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Jopie Troost

28 augustus 2020

Door: Pieter van Dijk

Deze keer wil ik het over Jopie hebben, niet omdat ze van ons heen is gegaan (Je haalt het niet in je hoofd hoor schat!) Maar...

Wil jij ook wel eens eten in het nieuwste restaurant van Bergen?

28 augustus 2020

Dat kan vanaf 2 september bij Restaurant Zandhoeve

Na enkele weken exclusief open te zijn geweest voor gasten van blooming hotel gaat het restaurant per 2 september weer open voor iedereen!

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Maui Waui

21 augustus 2020

Door: Pieter van Dijk

Na mijn oproep op Facebook om meer te weten te komen over Maui Waui in zijn roemruchte jaren, heb ik met Pieter Wildschut en Arie Schouten een gezellige ‘Walk through Memorylane’ gehad...

Rutte: “geen thuisfeestje, liever in de horeca”

21 augustus 2020

De horeca neemt zijn verantwoordelijkheden goed

Mark Rutte heeft tijdens zijn laatste persconferentie het dringende advies gegeven om geen feestjes thuis te organiseren. Wie dat wel doet, mag maximaal met zes mensen bij elkaar zijn.

Terug