Deel

advertentie

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… tarts and vicars

Door: Pieter van Dijk

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… tarts and vicars

Vorige week stonden er op de foto boven mijn stukje, vier frivool geklede dames voor de Lamoraal en een bord met 30 erop. En waarschijnlijk hebben jullie het al geraden…‘We werden dertig!’ En dat gingen we vieren!

Het idee kwam ongetwijfeld van Sjaan van de Lamoraal en het thema was ‘Tarts and Vicars’ Oftewel de meiden moesten ‘hoerig’ en de jongens als ‘geestelijke’ verkleed zijn. Ieder van de vijf feestvarkens (Paul, Peter, Jimmy, Kick en ik) mocht dertig personen uitnodigen, want dat kon er zo ongeveer in de Lamoraal, wanneer je jezelf ook nog een beetje wilde bewegen.

Dat viel nog lang niet mee en al weken van tevoren stemden we de lijsten op elkaar af om dubbelen te voorkomen. In de praktijk kwam het erop neer, dat als Paul of ik zagen dat iemand anders al een van onze beoogde gasten op de lijst hadden staan, wij hem zelf snel doorstreepten en weer iemand anders uit onze vriendenkring konden uitnodigen. Dan moesten er ook nog mensen gevonden worden om achter de bar te staan en dat bleek een nog lastigere opgaaf, want met het feest der feesten, wilde iedereen ook feesten en niet werken.

Maar dat kon je wel aan Sjaan’s overredingskracht overlaten. Paul en ik naar de kledingswinkel, waar hij een prachtige outfit als priester vond en ik ging als Amish.
Van tevoren had Hans Dekker een filmpje voor elk van ons jarigen gemaakt, waarin 5 vrienden geïnterviewd werden. Ik had overwegend vriendinnen uitgenodigd en Hans, slimmerd, kon het niet laten om de vragen een bepaalde richting uit te sturen. Waardoor één van mijn vriendinnen, doodleuk op camera zat te vertellen wat ik ooit allemaal in het zwembad met haar had uitgespookt. Niet wetende dat het openbaar vertoond zou worden…

Die middag zaten we vanaf 4 uur gespannen te wachten…Okay aanvang was 17.00 uur maar je bent toch nerveus, komt iedereen en hoe zien ze eruit? Nou het liep niet direct storm, blijkbaar hadden de dames wat meer tijd nodig voor de finishing touch. Gelukkig zo tegen zessen, leek het de Oscar uitreiking wel. Taxi’s reden af en aan en wat eruit stapte overtrof onze stoutste verwachtingen, de ene vrouw was nog wulpser en mooier gekleed dan de andere. Jarretels, decolletés, splitten, je kon het zo gek niet bedenken, alles hadden ze uit de kast getrokken. Nu bleek ook waarom iedereen wat later kwam. Niemand wilde zo uitdagend uitgedost, in het hoogseizoen over straat en er was dus geen taxi meer te krijgen.

Wijselijk hadden we besloten om toch maar geen prijs voor beste outfit te doen, tenslotte hebben de Trojanen hun hele hebben en houden verloren door ook zo een wedstrijdje. Eerst iedereen op de foto, voor de Lamoraal en dat trok het nodige bekijks. Het feest was uitermate geslaagd. Mijn vriendin van de openbaringen bleef bij mij logeren, maar ze had me van tevoren duidelijk gemaakt dat de zwembad tijden voorbij waren. Gelukkig vermaakte ze zich prima met Dirk Stuurman en ik ging op pad met Anouk, Odile en Jelte. Beiden meiden zagen er fantastisch uit, allebei hadden ze een identiek soort sexy satijnen jumpsuit aan, Odile in het zwart en Anouk in het wit en na een paar borrels was alle schroom verdwenen en wilden de meiden even een rondje langs de kroegen doen. Nou dat had succes, in de Club vroeg een jonge toerist. ‘Zien jullie meiden er altijd zo uit als ze op stap gaan?’ Ja natuurlijk, riep ik trots.

Hoe de avond verder ging? Het was reuze gezellig laat ik het daar op houden. Ik weet me nog te herinneren dat een invité van mij met zijn vriendin kwam en beiden waren niet verkleed. ‘Waarom heb je niets gezegd, mopperde ze op hem? Nu had ik eindelijk eens de kans om mijn jarretels aan te doen en helemaal los te gaan. Jammer voor jou, liet ze er veelbetekenend op volgen. Tegen het einde van het feest kwam mijn logé vragen of ik het erg vond dat ze met Dirk meeging? Nee hoor dat kwam nu juist reuze goed uit, want ik zou met een andere vriendin mee gaan naar Alkmaar en daar blijven slapen. Ook dat werd reuze gezellig en ik had me geen leukere avond kunnen bedenken. Alleen toen ik wakker werd, tegen het middaguur en mijn Amish kleding met bretellen aan moest trekken om met een bijbel in mijn hand, dwars door de stad naar het station te lopen, voelde ik me toch niet helemaal meer op mijn gemak. In de bus zat er een oud vrouwtje en toen haar blik op Gods woord viel, knikte ze me vriendelijk toe! Wij gelovigen onder elkaar!

Pieter van Dijk

advertentie

Meer 'Horeca':

Rondje horeca…25

19 juni 2020

Interview met Robbert Peek. Hij is de nieuwe eigenaar van Restaurant Zilt in Bergen aan Zee

In de serie gesprekken met Bergense horeca-ondernemers hebben we deze editie Robbert Peek voor de camera.

Bijzonder culinair evenement bij sterrestaurant Merlet

19 juni 2020

Wanneer: zondag 27 september 2020

Chef's Collaboration met dit keer een hele bijzondere internationale chef. Als jonge chef liet Jonathan Zandbergen zich inspireren door de gerechten...

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Coq d’or deel 2

19 juni 2020

Door: Hans Dekker

Het nu volgende stukje gaat over hoe ik, Hans Dekker, door omstandigheden, disc jockey geworden ben. Club dj wel te verstaan.

Free at last

12 juni 2020

Column: Gerrit Mollema

Tweede pinksterdag, ’s middags half twee, prachtig weer. Vol verwachting fiets ik naar het dorp, want het is zover: free at last. De cafés en restaurants zijn open.

Haringborrel bij Bistronomie ‘t Parkje

12 juni 2020

We beginnen het haringseizoen goed! Op 18 juni vanaf 17.00 uur

Komen jullie lekker genieten van deze Hollandse delicatesse? U bent van harte welkom vanaf 17:00 uur voor een hap en een glas.

Juridische uitspraken over verlaging huur tijdens coronacrisis

12 juni 2020

De rechter oordeelde in twee zaken dat een verlaging van de huur niet onredelijk is

Inmiddels zijn meerdere gerechtelijke uitspraken gepubliceerd, waarbij het gaat over in hoeverre er een huurbetalingsverplichting in de horeca geldt ten tijde...

Rondje horeca…24

12 juni 2020

Interview met Merel van 'Bij Merel' Smoothie, Koffie en sapbar

In de serie gesprekken met Bergense horeca-ondernemers hebben we deze editie Merel van 'Bij Merel' voor de camera.

Coronakwartje steun in de rug voor lokale horeca

5 juni 2020

Met posters en bierviltjes willen ze de gasten op de actie attenderen

Misschien lees je dit vanaf een zonnig terras met een vers biertje voor je neus. Na maanden van lockdown is de horeca eindelijk weer open.

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Meer Bokkensprongen

4 juni 2020

Door: Pieter van Dijk

In het eerste hoogseizoen reden Marcel, Erno en ik op het fietsje naar Groet, of ik kon met Erno meerijden in zijn Alpha Julia, wat ik zo een geweldig mooie auto vond..

Rondje horeca…23

5 juni 2020

Interview met Paul de Wit van Wonder's

In de serie gesprekken met Bergense horeca-ondernemers hebben we deze editie Paul de Wit van Wonder's voor de camera. Harry Steunenberg ...

Zilte Zoen in Bergen aan Zee is gered en gaat weer open

29 mei 2020

Maandag 1 juni a.s. gaan de deuren weer open

De nieuwe eigenaar is de familie Peek uit Bergen, zij investeerden al eerder in horecabedrijven. Er is geen dag verloren gegaan, zegt Robbert Peek.

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… herinneringen aan Thé Lau

29 mei 2020

Door: Hans Dekker

In de tijd dat ik in Bergen in de horeca werkte, waren tennis en squash ‘the things to do’. Je verdient natuurlijk redelijk je geld...

Rondje horeca…22

29 mei 2020

Interview met André Rzepka van Fabels Eten & Drinken

In de serie gesprekken met Bergense horeca-ondernemers hebben we deze editie André Rzepka van Fabels Eten & Drinken voor de camera.

Nieuwe steunmaatregelen zijn welkom én essentieel voor horecaondernemers!

22 mei 2020

Geen tijd voor lange bureaucratische processen

KHN is voorzichtig positief over de extra steunmaatregelen voor de horecabranche. Op 20 mei presenteerde het kabinet een aanvullend steunpakket voor bedrijven,...

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… De Bokkesprong

22 mei 2020

Door: Pieter van Dijk

Als ik het zo bekijk dan heeft bijna half horeca Bergen en omstreken in de Bokkensprong gewerkt. Mijn beurt was het in ieder geval op Koninginnedag 1975. ...

Advertorial: Veiligheidschermen voor de horeca

22 mei 2020

Minimale aanpassing van bestaande routing en lay-out en lage investering, optimaal rendement

Op een zo veilig mogelijke manier uw gasten weer kunnen verwelkomen in tijden van corona. Dat is het belangrijkste uitgangspunt...

Strandpaviljoen EVI stopt

15 mei 2020

De eigenaren lieten dit weten via socialmedia

Wij hebben stormen doorstaan en brandjes overleefd, veel feest gevierd en bovenal van heel veel zonnige dagen mogen genieten. Maar nu moeten wij u...

Wijn expert Cuno van ’t Hoff (filmpje)

15 mei 2020

Lekker thuis en toch mooie wijnen proeven! Uiteraard kies je zelf de wijnen. Leuk om privé te doen

Uiteraard kies je zelf de wijnen. Leuk om privé te doen. Klik hier voor het filmpje.

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… De Heerlijkheid 6

15 mei 2020

Door: Hans Dekker

‘De Heerlijkheid ’was een café van Dirk Blaauboer en de ingang grensde aan de keuken van de Pilaren in het straatje van de Marskramer...

Een zeer bijzonder culinair evenement in aantocht…

15 mei 2020

Op 23 en 24 mei 2020 organiseert Merlet met zes Noord-Hollandse chefkoks een fantastische culinaire middag

Gasten kunnen op zaterdag 23 en zondag 24 mei genieten van een culinaire middag langs zes restaurants in Noord-Holland. Middels het grootste “Drive-thru”-concept van Nederland geniet u...

Wat mag er nu precies wel en wat niet in de horeca per 1 juni a.s.

15 mei 2020

KHN geeft uitleg. Alles overzichtelijk op een rij.

Het kabinet heeft tijdens de persconferentie van woensdagavond 6 mei 2020 bekendgemaakt dat de horeca met ingang van 1 juni 2020

Ook hotel blooming gaat weer van start (filmpje)

15 mei 2020

Weliswaar niet op volle kracht, de richtlijnen staan dat namelijk niet toe, maar ze gaan 2 juni wel weer open

blooming gaat 2 juni weer open! Het team is er helemaal klaar voor om iedereen een heerlijk ontspannen en uiteraard veilig verblijf te kunnen bieden. Wij kunnen niet wachten. Wanneer kom jij weer logeren? Klik hier voor het filmpje.

Rondje horeca…20

15 mei 2020

Interview met Steef van Leeuwen van de Taverne

Ik heb in de loop der jaren inmiddels vele honderden ‘Rondjes horeca’ geschreven, maar nu de Bergense horeca-ondernemingen

KHN-voorzitter Róber Willemsen: “Stap voor stap komen we er”

8 mei 2020

Vanaf 1 juni geldt: maximaal dertig gasten per horecazaak. Wat vind je daarvan?

KHN is blij met de gefaseerde opening van de horeca, maar zegt wel dat een financieel noodplan keihard nodig is.

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… De Lamoraal 2

8 mei 2020

Door: Pieter van Dijk

Was Arie Boekel de meest toonaangevende horeca-exploitant in de regio Bergen, van de jaren 60/70. Op zijn manier was Dirk Blaauboer heel bepalend...

Rondje horeca…19

8 mei 2020

Interview met Koert Hans Smit. Hij is eigenaar van de Strandpaviljoens Hemingway's Beach en Noorderlicht

Ik heb in de loop der jaren inmiddels vele honderden ‘Rondjes horeca’ geschreven, maar nu de Bergense horeca-ondernemingen al weer zeven weken...

Fletcher Hotel Bergen gooit de deur weer open

1 mei 2020

Veel hotels hielden de deuren van hun restaurants en cafés tot voor kort helemaal gesloten

Toch hoeft dat volgens de noodverordening niet: openstelling voor eigen gasten mag namelijk gewoon.

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… De Lamoraal

1 mei 2020

Door: Hans Dekker

In de tijd dat ik in Nero’s Place, the Club, Rainbow of café de Heerlijkheid werkte, hoefde dat

Familiebedrijven in de horeca. Zo doen ze dat bij het klimduin in Schoorl

1 mei 2020

En nee... verrassend genoeg is deze foto niet genomen vóór de horecasluiting

Deze werknemers hoeven zich niet aan de 150cm-maatregel te houden, want dit zijn de twee gezinnen die de restaurants onderaan het Klimduin draaiende houden.

Bergen is een (tijdelijke) traiteur rijker (filmpje)

1 mei 2020

Nou waren we al ernstig verwend in Bergen, maar...

Sinds vandaag hebben we er ook nog eens een traiteur bij. Waar... bij Bistronomie 't Parkje.

Rondje horeca…18

1 mei 2020

Interview met Martin van Bourgonje van hotel-restaurant Merlet en hij heeft ook goed nieuws te melden

Ik heb in de loop der jaren inmiddels vele honderden ‘Rondjes horeca’ geschreven, maar nu de Bergense horeca-ondernemingen al weer zes weken...

Nieuw in Bergen: Bistronomie ’t Parkje transformeert tijdelijk in een traiteur-delicatessenzaak.

24 april 2020

Wanneer: Vanaf Koningsdag, maandag 27 april

Dagelijks tussen 12:00 en 20:00 uur kunt u bij ons terecht om bistronomische specialiteiten af te halen.

Restaurants Zilte Zoen Bergen aan Zee en Egmond gesloten. Eigenaar failliet

24 april 2020

Zilte Zoen Schoorl blijft open

De eigenaar, Hiemstra, zou het faillissement zelf hebben aangevraagd. 32 medewerkers komen op straat te staan.

Rondje horeca…17

24 april 2020

Interview met Ingrid van Leeuwen van eetcafé de Lamoraal (filmpje)

Ik heb in de loop der jaren inmiddels vele honderden ‘Rondjes horeca’ geschreven, maar nu de Bergense horeca-ondernemingen...

Terug