Deel

advertentie

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Kroegenvoetbal

Door: Pieter van Dijk

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Kroegenvoetbal

Het zal er eerder zijn geweest, maar mijn vroegste herinnering van kroegenvoetbal was een wedstrijd Taverne tegen de Kleine Prins, nu het toprestaurant het Parkje. Maar toen een café, waar het altijd druk en gezellig leek. De barkeepster was een rondborstige kleine blonde dame en heette volgens mij Helma? Maar correct me if I’m wrong?

Gebruikelijk in Bergen was het zo lang als ik mij kan herinneren, dat je bij het uitgaan altijd wel even een kijkje ging nemen bij andere café’s. Zo had ieder zijn route en sommige kroegen pasten beter bij elkaar. In die beginjaren van mij, gingen we in het weekendloopje wel eens bij de Kleine Prins naar binnen. Dat was toch heel anders dan Taverne, waar je in de massa kon opgaan. De sfeer was ondanks bijna hetzelfde als in Taverne en van mijn weinige herinneringen aan de Kleine Prins, als kroeg? Weet ik me nog een middag te herinneren dat we daar gingen borrelen en het meest indrukwekkende vond ik als jongeling van 16 of 17 jaar, de potkachel waar een grote gietijzeren pan op stond te pruttelen en aan de bar waren koperen naamplaatjes. Later ontdekte ik dat meerdere café’s dat hadden.

Het maakte toen echter een onuitwisbare indruk op me en het voelde een beetje alsof je op iemand anders zijn plekje ging zitten? Tegen etenstijd vroeg Helma wie er bleef eten? Voor weinig werd er een flink bord hutspot opgeschept en ik weet nog dat ik me helemaal erbij vond horen en thuis voelde.
Taverne bleef echter mijn stamkroeg en toen er met groot tamtam een ‘voetbal kroegenwedstrijd’ tegen de Kleine Prins, werd aangekondigd, koos ik uiteraard voor het elftal van Taverne. Inzet was, de ongelofelijke eer en een vat bier voor de winnaar…Voor wie nog drinken kon, want echt goede voetballers kan ik me bij die wedstrijd niet herinneren, maar wel dat er een biertap langs het veld stond. Dit soort wedstrijden speelden zich altijd af op het van Brederodeveld en ik heb even meegespeeld. Zag helaas al snel dat het meer om de lol dan echt voetbal ging.

Zo kon het gebeuren dat je bij een aanval van de Kleine Prins voetballers, ineens alleen in de verdediging stond, want de anderen stonden even gezellig, rond de tap een biertje te drinken. Toen iemand een poging waagde om de boel te organiseren en als grapje de verdediging van Taverne, de drugslijn noemde, omdat Jan Lakeman ook een poging deed om mee te voetballen, had ik het wel gezien. Oké, ik blowde in die jonge jaren, maar om mijn reputatie nu zo geconfronteerd te zien worden met de werkelijkheid, ging me te ver en ik stopte ermee. De uitslag werd niet echt bijgehouden, wel weet ik hoe Taverne gewonnen had. Tegen de tijd dat we het overwinningsbiertje gingen halen, was het vat in de Kleine Prins al leeg. Maar dat mocht de pret niet drukken.

Iets later in de tijdlijn, kwam er een nieuwe bedrijfsleider in de Taverne. Dit was een serieuze en Jan Mulder was zijn naam. Jan had feeling met sport, wat niet zo gebruikelijk in de Taverne was. Maar er waren er meer, want een klein groepje vaste klanten speelden elke zaterdag, vriendschappelijke potjes voetbal op het Oude Hof. Namen als Ide Min, Marc van Gelder, Geert, Hans Meertens, Cees Jansen en anderen, maakte door de jaren deel uit van dit gelegenheidsteam en zij waren degene die Jan Mulder uitdaagden voor een wedstrijdje.
Jan ging eropin, probeerde een elftal op te richten van Taverne klanten, weer was de inzet, eer en een vat bier en kwam erachter dat er nog steeds niet veel veranderd was. Taverne had geen goede voetballers, wat er een beetje sportief was, speelde bij het gelegenheidsteam en Taverne ging er met iets van 8-0 op. Dat pikte Jan niet en hij vroeg onder andere aan mij of ik niet een paar betere voetballers wist? Nou die wist ik wel. Peter Zwakman en een paar van zijn vrienden kwamen opdraven en nu hadden we een serieus elftal. Die wedstrijd was het wel spannend, weg was de biertap langs het veld en deze keer speelden we 4-4 gelijk. Saillant detail, ik zelf scoorde het 4de Taverne doelpunt met het hoofd…Tatarataaa. Jan was niet kinderachtig en trots als een pauw, gaf hij het vat cadeau vanuit de Taverne voor alle spelers. Slim ook want een vat bier delen met 2 elftallen is zo op en voetballen kijken maakt dorstig, laat staan spelen. Kortom het werd een gezellige boel!

Rond die tijd ging ook de Lamoraal open en het gelegenheidsteam van het oude hof, ging onder de Lamoraal vlag voetballen en voor je het wist, haakte het Zeepaardje aan, waar ik werkte en er ontstond een heuse kroegen league. Jammer genoeg haakten de goede spelers van Taverne af en gingen bij andere kroegen voetballen. Jan Mulder ging weer verderop, met achterlating van zijn zoon Chris, die later ook een grote rol heeft gespeeld in het uitgaansleven van Bergen en wat er ook achterbleef, was de beroemde foto van het Taverne elftal, wat tientallen jaren een plekje heeft gehad aan de muur. Zelf had ik de luxe om te kiezen in welk team ik wilde spelen. Gerard Schiering, eigenaar van Taverne en sportfanaat, had shirts geregeld en de Taverne kleuren waren geel shirt met blauwe broek en we zagen er prachtig uit, alleen het voetballen werd per week minder en minder. Dus mijn keuze was of als één van de betere spelers meedoen bij de Taverne, of als de minste speler meevoetballen bij het Zeepaardje, waar ik werkte. Alkmaarse teams waren ook mee gaan doen met de kroegcompetitie en Taverne was een soort Sitting Duck geworden. Verliezen met dubbele cijfers was volkomen normaal en ik herinner me zelfs een uitslag van 27-0.
De lol raakte eraf, we hadden al meer dan een jaar geen doelpunt gezet en zo begonnen we gedesillusioneerd aan een van de laatste wedstrijden van het seizoen. Tegenstander was uitgerekend “Het Zeepaardje” van Cor mocht ik meespelen, ik was tenslotte collega barkeeper, maar het was niet echt nodig en Taverne had me veel harder nodig. In de rust stond het al 12-0 en ik liep naar de kleedkamer van het Zeepaardje. “Jongens laat mij even een doelpunt zetten?

We hebben het hele jaar nog niet gescoord en we moeten de Taverne eer redden!” ‘Tuurlijk Pieter, we regelen het.’ Nu ging ik weer terug naar de eigen gelederen. Vol bravoure zei ik tegen Gerard. “Ik ben het zat, we moeten onze eer redden dit seizoen, we moeten een doelpunt zetten, al doe ik het in mijn eentje…” Gerard keek me verbaasd aan, Oke, daar hou ik je aan…? Maar hoe we het ook probeerden, de bal kwam gewoon niet naar voren en er was geen moment dat ik ook maar in de positie kwam om een poging tot scoren te wagen.
Gauw even wat smiespelen met Cor Schekkerman en John Bier en daar begon ik een vervaarlijke solo van achteren. Het moet eruit hebben gezien als een slapstickfilm. Alle tegenstanders ontweken me, mijn tempo lag niet echt hoog, maar ik brak door. Alleen 1 speler, had het niet begrepen of gehoord en achtervolgde mij fanatiek. “Laat hem gaan, laat hem gaan” werd er nogal luid gefluisterd. Bij de keeper aangekomen, dook deze al veel te vroeg naar een hopeloze hoek en ja hoor. Daar werd het eerste en enige Taverne doelpunt gescoord van het seizoen. De eer was gered!

advertentie

Meer 'Horeca':

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… John Bier en de Heerlijkheid

26 februari 2021

Door: Pieter van Dijk

Grappig hoe in een dorp, soms alles met elkaar verbonden lijkt te zijn? Toen ik 19 was en in het Zeepaardje werkte, was Ad Wokke net gestopt. Voor de ouderen van nu, was Adje een legende en hij deed menig vrouwenhart sneller kloppen. Ik zou als barkeeper, ober en glazenhaler alleen op de zaterdag werken en op woensdagavond met Ben Klaver. Die woensdagen met Ben, is een verhaal op zich waard. Het werden natuurlijk veel meer dagen en ik stond volwaardig achter de bar, want het was in die jaren nog heel druk in de horeca en Jackie Bus, kon dat nooit alleen aan. Naarstig was Henk Vonk op zoek naar nieuwe barkeepers maar het wilde nog niet echt lukken. Tot Cor kwam. In het begin had ik wel ietsiepietsie moeite met Cor, tenslotte werd ik weer in rang teruggezet, want ik was slechts ambulant en deed het werken naast mijn hbo-studie, waar ik steeds minder zin in had en steeds minder aan deed. Maar Cor was te aardig en ik heb zelden zo een gevatte barkeeper en fijne collega meegemaakt als hij en tientallen jaren later had ik in de Lamoraal en de Horsepub, diverse Duitse gasten die zich Cor nog heel goed wisten te herinneren. Met Cor, kwam Henny zijn vriendin mee en met Henny, haar zusje Marjolein. Die kende ik weer van de lagere school, toen in de 4de klas er een helblond meisje, in de klas kwam en ze was niet alleen knap, maar had ook nog eens Hotpants aan. Dat was voor ons boertjes uit Bergen een shock en het toppunt van frivoliteit. Later hebben Marjolein en ik er vaak nog om gelachen en ze begreep onze puberale opwinding, voor een meisje met spillepoten (haar eigen woorden) in een korte broek, totaal niet? Lein’s vriend was John Bier en dat was weer de beste vriend van Cor. Volgen jullie het nog? John was veel rustiger dan Cor, maar ook hem mocht ik graag en heb vele leuke herinneringen aan deze veel te vroeg overleden collega. Na een aantal jaar in Hoppe gewerkt te hebben, toen ik allang weg bij Henk was, nam John de Heerlijkheid over. Ondanks dat het café, net iets uit de loop van het dorp was. Had Dirk Blaauwboer van de oude Pilaren bar een nieuw café gemaakt, met het kenmerkende Blaauwboer, Brons en Vos uiterlijk. Donkere lambriseringen en warme, aardse kleuren. In het begin heette het café, het Regenboogje en was een soort dependance van de Rainbow. Maar tegen de tijd dat John het overnam, zat er niet veel loop in de zaak meer. De Heerlijkheid, had echter iets te pakken, wat soms niet te voorspellen is. Er streek een lichting jongeren neer, met in de kern Jan Roos en vrienden. Cor stopte met de horeca en nam een aanzienlijke groep klandizie mee naar het café van zijn zwager en vriend. Iedereen kende de Lamoraal en Taverne wel en men was aan wat anders toe. Kortom het was er vaak bomvol met gasten uit bijna alle café’s van Bergen, wat ook nog eens gezelligheidsversterkend was, want je zag andere mensen. John runde de zaak goed, Michel Smook was dj/ barkeeper en zo heel af en toe viel ik ook in als barkeeper, maar meestal was ik gewoon klant. Ik herinner me nog een zondagmiddag, er waren nogal wat voetballers en ik zat gezellig met Cor te kletsen. Iets wat veel te weinig gebeurde in die tijd, maar als ik eerlijk ben? Ook nu zou ik wel eens ouderwets met hem verhalen van vroeger willen ophalen. In mijn carrière was ik al een aantal jaar televisieprogramma’s aan het maken en ik had met pijn in het hart van Tenfold, een overstap gemaakt naar RTL4 producties. Het was het jaar 1994 en omdat het Nederlands elftal zich gekwalificeerd had voor de WK in Amerika, had ik de illustere opdracht een programma maken rond het voetbal voor Coca-Cola. Al maanden was er op directieniveau vergaderd en tonnen waren er aan budget opgemaakt, maar er was nog steeds geen enkel programma en er was nog maar een maand of zo te gaan. Coca-Cola zal ietwat wanhopig zijn geweest, want ze hadden de opdracht om op tv een show neer te zetten, in alle landen die meespeelden. Ze vonden alles nu goed en de enige restrictie was, GEEN BLAUW, in het decor of licht, want dat was Pepsi! Samen met de directie van RTL4producties hadden we een spel verzonnen, bedachten we dat Gordon misschien wel een goede presentator zou zijn. Ik kende Gordon al van Tenfold want Tineke de Nooij was zijn televisiemoeder en wist van diverse feestje hoe gevat Gordon kon zijn. Een goede bekende uit Bergen, Robert Wolters, ontwierp het lichtplan en ik deed de productieleiding. Dat zat ik in geuren en kleuren tegen Cor te vertellen, die zelf toen met plannen rondliep voor een dartprogramma op televisie. Cor vroeg tussen neus en lippen door of de Heerlijkheid ook niet een keer als publiek mocht komen en toen viel er een kwartje bij mij? Ik had voor elke show 3 (of 4? Ouderdom zucht) verenigingen/clubs met elk 50 man publiek nodig. En daar maakte ik mij toch wel een beetje zorgen om. Elke club moest in een aangewezen kleur komen en werd in een vak gestopt en daar koos ik bij elk vak een kandidaat uit. Wel kreeg ik van de leiding een vermaning dat ik niet altijd mooie dames mocht kiezen, ze kenden me blijkbaar…? Maar mijn zorg was? Wat te doen als er op het laatste moment een club van circa 50 man afzegt? “Luister Cor, ik maak het zo met je. Jullie komen sowieso in de laatste show, dat beloof ik je, maar dan wil ik jouw garantie, dat je binnen een paar uur een bus vol krijgt en komt, als ik je nodig heb omdat er een afzegging is?” Lang hoefde Cor daar niet over na te denken, hij overlegde even met John, we besloten dat ik Xander Zwakman zou uitkiezen als kandidaat van de Heerlijkheid en we sloten een deal, onder bezegeling van een biertje. Nu ga ik niet beweren dat ik profetische gaven heb, maar bijna altijd als dit soort ingevingen bij me opkwamen, bleek het heel hard nodig te zijn. Zo ook nu! Bij de eerste opname sessie van 2 afleveringen ging het al fout, een dag van tevoren belde een club af en in paniek belde ik Cor en John. Natuurlijk kwamen ze, werden hartelijk onthaald met een show van Huub Hangop, ook al geen onbekende artiest in de Heerlijkheid en de Coca Cola WK Spelshow, kon beginnen! Vol trots keek ik naar mijn vrienden uit de Heerlijkheid, in het witte vak op de tribune en koos, zoals afgesproken Xander uit, die 2de werd (Sufferd, 1ste prijs was een wk ticket) Alleen Sam van Wonderen had om op te vallen een ander kleur shirt aangetrokken en zat daar als een blauwe vlek midden in de witte massa. Daar was Coca-Cola weer niet blij mee, want GEEN BLAUW, hadden we toch gezegd!

Willemsen (KHN): ‘Deuren van horeca gaan open. Ik ga er niet toe oproepen maar keur het ook niet af’

26 februari 2021

Het kan niet heel lang meer duren voordat mensen de deuren ondanks alles weer openen...

Horeca. Het woord kwam afgelopen dinsdag tijdens de persconferentie zowaar niet of nauwelijks aan bod, laat staan eventueel verruiming van de coronamaatregelen voor deze zwaar getroffen branche.

Rondje horeca… 10 Een terugblik op toen alles nog normaal was

26 februari 2021

Bourgondisch Bergen 2013

Wat toen heel normaal was, kunnen we ons nu nauwelijks nog voorstellen. Honderden bezoekers die volop genieten in het zonnetje op het Ruïneveld tijdens het culinaire festival Bourgondisch Bergen.

Horecabranche sleept de staat voor de rechter om heropening af te dwingen

26 februari 2021

‘Veel ondernemers zien faillissement in de ogen’

De Koninklijke Horeca Nederland (KHN) sleept de staat voor de rechter om heropening af te dwingen. Ook wil KHN een schadevergoeding voor de branche. “De verplichte horecasluiting drukt disproportioneel op de branche.

Peiling: De meeste gemeenten zijn ruimhartig met terrasregels, óók in 2021

19 februari 2021

Foto: Wethouder Erik Bekkering opent het Ruïneveld terras afgelopen zomer

Veel Nederlandse gemeenten boden in 2020 ruimhartig mogelijkheden aan horecaondernemers om hun terrassen tijdelijk uit...

Rondje horeca… 9 Komt het zomerterras weer terug?

19 februari 2021

Terugblik... afgelopen zomer spraken we met Ad Besseling van het Huis met de Pilaten

In de serie gesprekken met Bergense horecaondernemers hadden we in deze editie Ad Besseling van het Huis met de Pilaren voor de camera.

All you need is love! Valentijnsdag 2021

19 februari 2021

Anouk Mak en Harry Steunenberg gingen op Valentijnsdag weer op pad

Zoals ieder jaar op Valentijnsdag organiseerde de Flessenpost 'gratis diners aangeboden' door Bergense toprestaurants. Dit keer was alles anders mede door de coronamaatregelen.

Loetje opent vier nieuwe restaurants na lockdown

19 februari 2021

Foto: Loetje Bergen

Loetje opent, na de heropening van de horeca, vier nieuwe filialen. Het biefstukrestaurant vestigt zich binnenkort in Enschede, Delft, Arnhem en Leiden.

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Elke dag Valentijnsdag!

12 februari 2021

Door: Pieter van Dijk

Om eerlijk te zijn appelleert Valentijnsdag wel aan mijn immer, ietwat over-aanwezige, romantische gevoelens. Het idee om daar maar 1x per jaar, op een vaste dag...

Horecatrends 2021: het nieuwe horecatijdperk

12 februari 2021

Zijn afhalen en bezorgen een blijvertje?

2020 was een jaar dat de horeca voorgoed heeft veranderd en dat zien we duidelijk terug in de horecatrends van 2021. Ontrafel hier de zeven belangrijkste trends van het nieuwe jaar!

Wintersportvakantie in eigen land

12 februari 2021

Merlet heeft weer eens wat leuks bedacht

Wat een prachtig gezicht. Een dik pak sneeuw over de duinen van Schoorl, sleëen en snowboards op het Klimduin...

Rondje horeca… 8

12 februari 2021

Een terugblik... (filmpje)

Afgelopen zomer leek alles weer een beetje te normaliseren. We mochten/konden beperkt het terras op en uit eten gaan.

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… De van Reenenschool in brand, 1980

5 februari 2021

Door: Pieter van Dijk

Als klein kind woonden we aan de Meerweg, recht tegenover het tegenwoordige Paddenpad.

Rondje horeca… 6

5 februari 2021

Een horecazaak in coronatijd - Sharon zingt Ons Dorp - Café Ons Dorp

Deze week geen interview met een horecaondernemer, maar een lied.

Blijft delivery na de lockdown een vast onderdeel van de horeca?

5 februari 2021

Delivery en take-away zijn bijna niet meer optioneel

Je moet hele goede redenen hebben om dit niet te gaan doen. Om het verlies aan omzet tijdens de sluitingen

Uitspraak rechter kan grote gevolgen hebben voor ondernemers in de horeca, maar ook winkeliers

5 februari 2021

Twee horecaondernemers uit Den Haag hoeven nog maar de helft van hun huur te betalen

Het is een gevolg van een uitspraak in een bodemprocedure door de Haagse rechtbank waar het FD eerder deze week over berichtte.

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… met Bergenaren naar Heeg

29 januari 2021

Door: Pieter van Dijk

Wanneer je in de horeca werkt, dan doe je door de jaren heen heel wat vriendschappen op. Een van die vriendschappen was met de familie Stuurman.

Martin van Bourgonje en chefkok Jonathan Zandbergen van restaurant Merlet brachten een bezoek aan business-class

29 januari 2021

Eigenaar Martin van Bourgonje vertelt over het restaurant en hotel in tijden van corona

Het restaurant is nu door een verbouwing tijdelijk gesloten, maar doet wel aan take away. Vanaf 5 februari is het hotel coronaproof geopend en kunnen gasten veilig...

In Bergen kun je nu Sushi take away bestellen en met bitcoins betalen

29 januari 2021

Vanaf vandaag is het mogelijk om je sushi bij LadyPapa te betalen met Bitcoins

En vanwaar deze digitale stap? Wij doen altijd ons best om 'horeca van nu' te bedrijven. We volgen de trends op de voet (wat niet wil zeggen dat we die ook altijd integreren overigens)

Horecatrends 2021: het nieuwe horecatijdperk

29 januari 2021

2020 was een jaar van vallen en opstaan, sluiten en weer openen, aanpassen en optimaliseren

Het was een jaar dat de horeca voorgoed heeft veranderd en dat zien we duidelijk terug in de horecatrends 2021. 

KHN Bergen roept gemeente Bergen op te lobbyen voor extra steun bij het kabinet

22 januari 2021

KHN Bergen-Egmond-Schoorl BES-voorzitter Mike Anthony Bosman heeft de gemeente een brief gestuurd met het verzoek de oproep aan het kabinet te ondersteunen

KHN Bergen heeft de gemeente een brief gestuurd met het verzoek onze oproep aan het kabinet te ondersteunen door het politieke netwerk te gebruiken en deze punten aan te kaarten via het Veiligheidsberaad en de Veiligheidsregio’s.

Gevraagd: Horecapersoneel in Bergen (aan Zee)

28 februari 2021

Gratis rubriek voor horecaondernemers

Altijd al willen werken in de Bergense horeca? Dan is dit je kans!

Ook Bergense cafés inmiddels al vier maanden gesloten

22 januari 2021

Er moet echt meer steun komen vanuit de overheid

Cafés en restaurants zijn al dicht sinds 15 oktober. Door de verlenging van de lockdown betekent het dat de bedrijven inmiddels al vier maanden lang gesloten zijn.

Het complete overzicht voor alle take away & bezorging in Bergen, Egmond en Schoorl

23 februari 2021

Dit zijn de allernieuwste afhaal- en thuisbezorgconcepten

Nu we nog steeds niet uit eten kunnen gaan bij ons favoriete restaurants halen we het eten van de chefs gewoon in huis.

Rondje horeca… 5

22 januari 2021

Deze week een interview met Michel Rekers. Hij is chefkok bij zorgcentrum de Marke en heeft een doel...

In de serie gesprekken met Bergense horecaondernemers hebben we in deze editie Michel Rekers voor de camera.

Loonsteun vooral naar horeca ondernemingen

15 januari 2021

Zo'n 77.000 bedrijven hebben loonsteun (NOW) toegezegd gekregen over de laatste drie maanden van vorig jaar

Meer dan de helft van deze bedrijven is actief in de horeca, catering of detailhandel, meldde uitkeringsinstantie UWV woensdag.

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Dames van lichte zeden

15 januari 2021

Door: Pieter van Dijk

Wie is er wel eens naar de dames van lichte zeden geweest? Nu niet rood worden en gaan stotteren…Ja hoor! Ik al, toen ik nog heel jong was!

Bergense chefkok van blooming genomineerd voor award F&B Professional of the Year 2021

15 januari 2021

Zij moeten nu stemmen gaan verzamelen om uit te maken welke drie doorgaan naar de finale op 5 februari

De tien genomineerden die dit jaar kans maken op de titel F&B Professional of the Year zijn bekend. Uit een waslijst aan aangedragen namen koos de jury...

Rondje horeca… 3

15 januari 2021

Deze week een interview met André Rzepka van Fabels en die heeft weer wat bijzonders te melden

In de serie gesprekken met Bergense horeca-ondernemers hebben we in deze editie André voor de camera. Fabel’s Eten & Drinken aan...

Verbouwing bij Merlet in Schoorl: ‘Het moment om te investeren’

15 januari 2021

Het grand café is uit haar jasje gegroeid, legt eigenaar Martin van Bourgonje uit

Merlet in Schoorl is het nieuwe jaar begonnen met een stevige verbouwing. Grand café Bourgogne krijgt een grotere keuken...

ING is voorzichtig positief over horeca: 2021 staat in teken van herstel naar pre-corona omzet

8 januari 2021

Hotels en cafés herstellen langzamer

Voor de horeca staat dit jaar in het teken van de eerste voorzichtige stappen richting herstel. Toch komt de omzet in de horeca over 2021...

Eerste Bergense restaurant in coronatijd sluit zijn deuren

8 januari 2021

Restaurant Cunst van Eelce ten Broeke

Per 15 januari sluit Eelce ten Broeke de deuren van Restaurant Cunst definitief.

Superhelden voor echte helden!

15 januari 2021

Fabel’s Eten & Drinken gaat in samenwerking met vijf Alkmaarse restaurants het zorgpersoneel op de Acute opname en Longafdeling van de Noordwest Ziekenhuisgroep in het zonnetje zetten

Fabel’s Eten & Drinken aan de Oude Prinsweg 9 is een begrip in het Noord-Hollandse kunstenaarsdorp Bergen. Het restaurant staat bekend om zijn ludieke acties en wederom is eigenaar André Rzepka...

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… The early years

8 januari 2021

Door: Pieter van Dijk

Wanneer gaan al je kinderlijke voornemens, om nooit te gaan roken, of drinken en geen drugs te gaan gebruiken, overboord en waardoor?

Inschrijven Flessenpost uit Bergen
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Bergen. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug