Deel

advertentie

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… deel 3 Hans Teeuwen in Nero’s Place

Door: Hans Dekker

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… deel 3 Hans Teeuwen in Nero’s Place

Nu moet nog even vertellen dat ik het werk van Hans Teeuwen kende. In de tijd dat dit speelde had hij net zijn partner Roland Smeenk verloren. (Auto-ongeluk) Ik had in mijn collectie de cd van Teeuwen en Smeenk en die was behalve erg grappig ook erg grof.
Er stond een sketch op van Hans Teeuwen over een jongen die op een, mooi geschreven gevoelige contactadvertentie geen enkel respons had gekregen en toen een contactadvertentie had geplaatst met wat hij eigenlijk wilde en dat was als hij genoeg had gedronken “een zieke non, in haar bek schijten.”

Raoul Heertje zelf had elke avond wel nieuw en actueel materiaal en soms ontstond er gewoon chaos met mensen uit het publiek die het volstrekt niet met de comedian eens was, want ook dat is Bergen, mensen met een grote bek en kennis van zaken.
Dat is echte stand-up comedy maar meestal is het publiek te mak. In Bergen niet maar degene met de versterkte stem is natuurlijk de baas, de comedian in dit geval.
Een keer tijdens het kwartiertje van Raoul kwam er protest uit Italiaanse hoek. Pino van restaurant La Terrassa, de buren van Nero’s Place. Pino zat aan een tafeltje samen met zijn broer Mariano en nog wat mensen.

Pino woonde volgens mij al 30 jaar in Nederland maar sprak nog met een accent als of hij net van de boot uit Sicilië stapte.
Misschien had hij een ander idee van stand-up maar hij begreep weinig of niets van de genuanceerde grappen van Raoul Heertje.
Groot was Pino niet misschien dat hij daarom naast zijn tafeltje ging staan om zijn ongenoegen kenbaar te maken. “Wat is, waarom grap? Ikke niet lach.” Raoul pakte het netjes op en zei dat het misschien humor was die hij niet begreep en daagde Pino uit om dan zelf een grap te verzinnen. Waarop Pino, die enkele jaren ervoor een stuk van zijn onderbeen miste na een ongeluk op de Dreef met zijn Ferrari, deed zijn broekspijp omhoog en klikte zijn prothese met schoen en sok en een stukje plastic onderbeen van zijn echte been en hield het triomfantelijk omhoog. “Dit is grap, ha, ha!”

Er werd wel om gelachen maar meer uit ongemak, zeker toen Raoul opperde dat hij dan ook nog moest gaan dansen.

Zo actueel als Raoul Heertje waren Theo Maassen en Hans Teeuwen niet, zij probeerden vaak nieuwe grappen voor hun show of gebruikte voor hun bekend materiaal omdat toch niemand hen kende.

De comedians van de Comedy Train die nog op moesten treden stonden half in de keuken op briefjes hun laatste grappen nog even door te nemen. Het was op de avonden niet altijd vol maar deze keer was het goed gevuld.

Ik keek nog even in het restaurant en zag dat er wel heel veel nette mensen aan de goed gevulde tafels zaten en zodoende de omzet en daarmee de gage voor de comedians veilig te stellen.
Ik liep naar Hans Teeuwen. “He Hans, ik heb net even gekeken in de zaal, de meesten zitten nog te eten, misschien is het handig om die sketch van die zieke non vanavond hier niet te doen. Ik weet niet hoe ze hierop gaan reageren, het is toch een dorp hè!” zei ik wijselijk en levelde zo een beetje met de comdedian. “Nee, dat komt goed, dat begrijp ik ook wel”. Zei Hans Teeuwen “ik zie wel wat ik doe.” Hans was aan de beurt. De MC kondigde hem aan als aanstormend cabaret talent en hij stapte op het podium. Hij pakte de microfoon en de eerste woorden waren dat hij zo’n verlegen jongen was en dat hij een contactadvertentie had geplaatst….

Na de eerste paar zinnen was ik even een paar tellen in een soort niemandsland. Gaat die lul nu toch? Ja, dus. Ik realiseerde me wat er komen ging en liep langzaam naar de bar waar niemand zat omdat je daar geen zicht had op de optredens.
Waarschijnlijk heb ik met geknepen ogen en gebogen schouders gewacht op het stuk van de zieke non in de bek schijten en dat hij later dan dronken thuiskomt en de vastgekoekte stront van de non haar gezicht af pist waarna er een prinsesje onder blijkt te zitten.

Tijdens die woorden, hoorde ik, misschien wel in mijn fantasie, het krassen van de vorken in het porselein en zag de tournedos, ‘avec ses crudités’ en de zwezerik van de borden vliegen en op het damast vlekken maken die je er niet meer uit wast.
Een van de gasten die toen ook aan een tafeltje en zat was Jan van Doorn. Jan kent de hele wereld, weet alles van iedereen die in de televisie-en theaterwereld zit en vertelde mij ongevraagd, als een soort jurylid, dat die Hans Teeuwen echt helemaal gek was opgenomen moest worden en het wel kon vergeten in de showbizz met zijn bizarre verhalen, terwijl Theo Maassen met zijn grappen over Berry van Aerle wel heel groot zou worden.

Hoe dan ook, het was toch weer wat anders in de horeca van het Bergen van de jaren negentig en ik was erbij.

Hans Dekker

advertentie

Meer 'Horeca':

Bijzonder initiatief van restaurant Pur sang in Groet en de Barry Foundation

3 april 2020

Arthur Dontje sponsort 50 brunches voor de senioren namens de Barry Foundation

Op zondag 15 maart kregen ook wij het bericht dat we liever niet hoorden, alle horeca moet om 18 uur dicht zijn!

Door de verlenging van de coronamaatregelen blijven alle horecagelegenheden tot 28 april gesloten

3 april 2020

Volgens Beljaarts van KHN lopen de procedures voor het oorspronkelijke pakket aan steunmaatregelen allesbehalve gesmeerd

Volgens Dirk Beljaarts, algemeen directeur van Koninklijke Horeca Nederland, zagen ondernemers dit besluit aankomen en hebben zij ook begrip voor de verlenging.

Rondje horeca… 14

3 april 2020

Anders dan anders (filmpje)

Ik heb in de loop der jaren inmiddels vele honderden ‘Rondjes horeca’ geschreven, maar nu de Bergense horeca-ondernemingen al weer drie weken gesloten zijn...

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… de Rainbow 2

Door: Hans Dekker

The Rainbow was een discotheek van eigenaren Dirk Blaauwboer en Berry Meinen. Ik kende de heren in die tijd eigenlijk niet.

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… De Coco club

27 maart 2020

Door: Pieter van Dijk

In Bergen heb je vier discotheken gehad. De Zwarte Kat, was ongetwijfeld de beste, maar die was midden jaren ‘70 afgefikt en wie op zijn hoogtepunt stopt…Laat altijd onuitwisbare indrukken achter.

Nog veel onduidelijk over verscherpte maatregelen horeca

27 maart 2020

4000 euro steun voor 3 maanden vaste lasten voor kleinere eet- en drinkgelegenheden die voor publiek gesloten zijn

"Alle maatregelen - zoals sluiting van de horeca- gelden vooralsnog tot en met maandag 6 april", zo meldt het kabinet op de website Rijksoverheid.nl

Rondje horeca… 13

27 maart 2020

Eensgezindheid

De Bergense horeca piept en kraakt onder het coronavirus. Inmiddels gaan we de tweede week in dat de zaken waar we zo...

Sympathiek initiatief van restaurant The Bourbon Room

20 maart 2020

Samenwerking met groenteman Wokke. Maaltijden voor een schappelijke prijs. Vanaf zaterdag 21 maart verkrijgbaar

Lieve vrienden van The Bourbon Room. Allereerst heel veel sterkte in deze bizarre tijden, we leven mee.

Rondje horeca…12

20 maart 2020

Dom en ongepast

Eerder deze week postte een medewerkster van Rodimedia’s Bergens Nieuwsblad afgelopen zondag om 20.45 op het Facebook portal ‘Je bent een Bergenaar als…

Update: Bergenaren helpen Bergenaren: Laat je eten lekker thuis bezorgen

3 april 2020

Help de lokale restaurants de crisis door

Bij sommige zaken kon je altijd al eten bestellen en laten bezorgen. Sinds deze week gaat een aantal extra restaurants creatief...

Redderestaurants.nl: actie voor directe cashflow voor de horeca

20 maart 2020

Iedereen kan zich aanmelden

De omzet van veel restaurants is door de verplichte sluiting vanwege corona gereduceerd tot nul. Zeker als ze niet aan afhalen of bezorgen doen.

Hoe kunnen we de lokale horeca helpen?

20 maart 2020

Drie weken dicht betekent drie weken geen inkomsten, maar wel kosten

De Flessenpost brengt de sponsors en adverteerders tot en met 6 april de bannering niet in rekening.

Uit eten mag wel

13 maart 2020

Dus... kom lekker smikkelen in Bergen

Premier Mark Rutte benadrukt dat bepaalde sociale activiteiten, zoals uit eten gaan in restaurants, wel door kunnen gaan.

En zo gaat de Bergense horeca om met zijn gasten

13 maart 2020

Hygiëne voor alles!

Graag laten wij u weten dat u de komende dagen met een gerust hart kunt komen dineren en welke maatregelen wij hebben getroffen.

Rondje horeca… 11

13 maart 2020

Maatregelen en op reis

Verderop in de rubriek 'Horeca' kunt u lezen hoe Bergense cafés en restaurants omgaan met het coronavirus.

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… deel 2 Hans Teeuwen in Nero’s Place

13 maart 2020

Door: Hans Dekker

Het jaar weet ik niet meer, maar het was ergens in de jaren 90. Ik werkte als dj bij Hans Kamm. Ik was net gestopt als club dj in de Heer van Jericho, waar ze al

Neem hier een kijkje in het mooist hotel van Bergen

13 maart 2020

Wandel rond (3D) in het mooiste hotel van Bergen en ontvang bij een boeking 10% korting

Altijd al eens willen binnenkijken? Nu kan het! Bekijk de virtuele tour. Boek nu een HEERLIJK weekend, midweek of weekje weg...

Nederland steeds meer in trek bij toeristen

6 maart 2020

Met name vakantiehuizen in Noord-Holland

Het aantal mensen dat een nachtje in een hotel, een huisje of op een camping in Nederland heeft geslapen, is toegenomen in 2019 meldt het Centraal Bureau...

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Knikker

6 maart 2020

Door: Pieter van Dijk

Tijdens de overblijfouder wacht op de Willem Alexander school waar mijn dochter op zit, zat ik oude horeca verhalen met Paul vd Pluijm op te halen...

Rondje horeca… 10

6 maart 2020

Grote veranderingen bij Hotel blooming op komst

“Hotel blooming viert winst door meteen een maand op slot te gaan.” Dat werd onlangs gekscherend in de media geschreven.

Monique tien jaar in d’Alderliefste, een mooi verhaal

28 februari 2020

Ze runde ’s zomers al op jonge leeftijd een strandpaviljoen in het van godvergeten oord...

De blonde meisjes van de Helmweg in Groote Keeten, een gehucht op de gure laagvlakte tussen Callantsoog en Den Helder, fietsten richting school...

Rondje horeca… 9

28 februari 2020

Nieuwe restaurant LadyPapa opent maandag zijn deuren

U heeft het bovenin het Flesje al kunnen lezen. Na een maandenlange verbouwing is de fameuze naam Nero (Hans Kamm) vervangen door LadyPapa.

‘Zal ik u de rekening brengen?’ en ‘Welk bedrag mag ik voor u intoetsen?

28 februari 2020

Door: Wouter Verkerk

Gastvrijheid en service worden vaak in één adem genoemd met beleefdheidsregels. De etiquette dus. Zoals het hoort. En rondom het presenteren van de rekening...

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Coq d’or

28 februari 2020

Door: Hans Dekker

Mijn naam is Hans Dekker en ik begon jaren geleden als barkeeper in de Coq d’Or.

Rondje horeca… 8

21 februari 2020

Heel langzaam maar zeker

Rond deze periode van het jaar valt het ook in de horeca een beetje stil. Dat is een jaarlijks terugkerend verschijnsel...

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… tarts and vicars

Door: Pieter van Dijk

Vorige week stonden er op de foto boven mijn stukje, vier frivool geklede dames voor de Lamoraal en een bord met 30 erop.

Bergense horeca in cijfers: Duitse bezoekers blijven op 1, maar wel een afname van 3.7 procent

21 februari 2020

Noordzee badplaatsen blijven het populairst

Tijdens een overleg met de diverse ondernemersverenigingen en de gemeente Bergen op 23 januari jongstleden, is er een presentatie gehouden over Gastheerschap...

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… ’s Nachts na tweeën!

14 februari 2020

Door: Pieter van Dijk

Na 02.00 uur, als horeca Bergen zijn deuren sloot, was het gebruikelijk dat je moest schoonmaken en daarna nog even een borrel dronk met je collega’s...

Rondje horeca… 7

14 februari 2020

Voor een zacht prijsje, maar allemaal goed in kwaliteit

Afgelopen week heb ik weer eens gegeten bij Bistronomie ’t Parkje. ’t Parkje heeft sinds kort een Bib gourmand van...

Naleving van de leeftijdsgrens alcoholverkoop is verbeterd in Bergen

14 februari 2020

Door het inzetten van mysteryshoppers is in het najaar van 2019 steekproefsgewijs onderzoek gedaan bij diverse verkooppunten

Recent onderzoek in Bergen laat zien dat jongeren onder de 18 jaar die alcohol proberen te kopen hier in meerderheid van de gevallen niet in slagen (59,4%).

Rondje horeca… 6

7 februari 2020

Sympathiek gebaar

Met grote regelmaat komt Bergen helaas wat minder gunstig in de spotlights te staan in de media. Politieke partijen staan elkaar naar...

Wat gaan ze precies doen bij blooming?

7 februari 2020

Een overzicht van de plannen

Het huidige restaurant wordt compleet verbouwd. Om het comfort voor onze gasten te vergroten breiden we de capaciteit flink uit.

Winnaars Valentijnsdiner 2020 zijn bekend

7 februari 2020

Negen Bergense toprestaurants ontvangen hun gasten op vrijdag 14 februari a.s.

Het aantal mails dat de redactie de afgelopen weken ontving, was overweldigend. Dus… na lang overleg, zijn dit de uiteindelijke winnaars geworden.

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… avonturen in Bergen aan Zee

7 februari 2020

Door: Pieter van Dijk

Vandaag woensdag 5 feb., scheen het zonnetje in mijn nek en ja, dan komen de lente gevoelens en het verlangen naar het strand.

Terug