Deel

advertentie

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… deel 3 Hans Teeuwen in Nero’s Place

Door: Hans Dekker

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… deel 3 Hans Teeuwen in Nero’s Place

Nu moet nog even vertellen dat ik het werk van Hans Teeuwen kende. In de tijd dat dit speelde had hij net zijn partner Roland Smeenk verloren. (Auto-ongeluk) Ik had in mijn collectie de cd van Teeuwen en Smeenk en die was behalve erg grappig ook erg grof.
Er stond een sketch op van Hans Teeuwen over een jongen die op een, mooi geschreven gevoelige contactadvertentie geen enkel respons had gekregen en toen een contactadvertentie had geplaatst met wat hij eigenlijk wilde en dat was als hij genoeg had gedronken “een zieke non, in haar bek schijten.”

Raoul Heertje zelf had elke avond wel nieuw en actueel materiaal en soms ontstond er gewoon chaos met mensen uit het publiek die het volstrekt niet met de comedian eens was, want ook dat is Bergen, mensen met een grote bek en kennis van zaken.
Dat is echte stand-up comedy maar meestal is het publiek te mak. In Bergen niet maar degene met de versterkte stem is natuurlijk de baas, de comedian in dit geval.
Een keer tijdens het kwartiertje van Raoul kwam er protest uit Italiaanse hoek. Pino van restaurant La Terrassa, de buren van Nero’s Place. Pino zat aan een tafeltje samen met zijn broer Mariano en nog wat mensen.

Pino woonde volgens mij al 30 jaar in Nederland maar sprak nog met een accent als of hij net van de boot uit Sicilië stapte.
Misschien had hij een ander idee van stand-up maar hij begreep weinig of niets van de genuanceerde grappen van Raoul Heertje.
Groot was Pino niet misschien dat hij daarom naast zijn tafeltje ging staan om zijn ongenoegen kenbaar te maken. “Wat is, waarom grap? Ikke niet lach.” Raoul pakte het netjes op en zei dat het misschien humor was die hij niet begreep en daagde Pino uit om dan zelf een grap te verzinnen. Waarop Pino, die enkele jaren ervoor een stuk van zijn onderbeen miste na een ongeluk op de Dreef met zijn Ferrari, deed zijn broekspijp omhoog en klikte zijn prothese met schoen en sok en een stukje plastic onderbeen van zijn echte been en hield het triomfantelijk omhoog. “Dit is grap, ha, ha!”

Er werd wel om gelachen maar meer uit ongemak, zeker toen Raoul opperde dat hij dan ook nog moest gaan dansen.

Zo actueel als Raoul Heertje waren Theo Maassen en Hans Teeuwen niet, zij probeerden vaak nieuwe grappen voor hun show of gebruikte voor hun bekend materiaal omdat toch niemand hen kende.

De comedians van de Comedy Train die nog op moesten treden stonden half in de keuken op briefjes hun laatste grappen nog even door te nemen. Het was op de avonden niet altijd vol maar deze keer was het goed gevuld.

Ik keek nog even in het restaurant en zag dat er wel heel veel nette mensen aan de goed gevulde tafels zaten en zodoende de omzet en daarmee de gage voor de comedians veilig te stellen.
Ik liep naar Hans Teeuwen. “He Hans, ik heb net even gekeken in de zaal, de meesten zitten nog te eten, misschien is het handig om die sketch van die zieke non vanavond hier niet te doen. Ik weet niet hoe ze hierop gaan reageren, het is toch een dorp hè!” zei ik wijselijk en levelde zo een beetje met de comdedian. “Nee, dat komt goed, dat begrijp ik ook wel”. Zei Hans Teeuwen “ik zie wel wat ik doe.” Hans was aan de beurt. De MC kondigde hem aan als aanstormend cabaret talent en hij stapte op het podium. Hij pakte de microfoon en de eerste woorden waren dat hij zo’n verlegen jongen was en dat hij een contactadvertentie had geplaatst….

Na de eerste paar zinnen was ik even een paar tellen in een soort niemandsland. Gaat die lul nu toch? Ja, dus. Ik realiseerde me wat er komen ging en liep langzaam naar de bar waar niemand zat omdat je daar geen zicht had op de optredens.
Waarschijnlijk heb ik met geknepen ogen en gebogen schouders gewacht op het stuk van de zieke non in de bek schijten en dat hij later dan dronken thuiskomt en de vastgekoekte stront van de non haar gezicht af pist waarna er een prinsesje onder blijkt te zitten.

Tijdens die woorden, hoorde ik, misschien wel in mijn fantasie, het krassen van de vorken in het porselein en zag de tournedos, ‘avec ses crudités’ en de zwezerik van de borden vliegen en op het damast vlekken maken die je er niet meer uit wast.
Een van de gasten die toen ook aan een tafeltje en zat was Jan van Doorn. Jan kent de hele wereld, weet alles van iedereen die in de televisie-en theaterwereld zit en vertelde mij ongevraagd, als een soort jurylid, dat die Hans Teeuwen echt helemaal gek was opgenomen moest worden en het wel kon vergeten in de showbizz met zijn bizarre verhalen, terwijl Theo Maassen met zijn grappen over Berry van Aerle wel heel groot zou worden.

Hoe dan ook, het was toch weer wat anders in de horeca van het Bergen van de jaren negentig en ik was erbij.

Hans Dekker

advertentie

Meer 'Horeca':

Zilte Zoen in Bergen aan Zee is gered en gaat weer open

29 mei 2020

Maandag 1 juni a.s. gaan de deuren weer open

De nieuwe eigenaar is de familie Peek uit Bergen, zij investeerden al eerder in horecabedrijven. Er is geen dag verloren gegaan, zegt Robbert Peek.

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… herinneringen aan Thé Lau

29 mei 2020

Door: Hans Dekker

In de tijd dat ik in Bergen in de horeca werkte, waren tennis en squash ‘the things to do’. Je verdient natuurlijk redelijk je geld...

Rondje horeca…22

29 mei 2020

Interview met André Rzepka van Fabels Eten & Drinken

In de serie gesprekken met Bergense horeca-ondernemers hebben we deze editie André Rzepka van Fabels Eten & Drinken voor de camera.

Nieuwe steunmaatregelen zijn welkom én essentieel voor horecaondernemers!

22 mei 2020

Geen tijd voor lange bureaucratische processen

KHN is voorzichtig positief over de extra steunmaatregelen voor de horecabranche. Op 20 mei presenteerde het kabinet een aanvullend steunpakket voor bedrijven,...

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… De Bokkesprong

22 mei 2020

Door: Pieter van Dijk

Als ik het zo bekijk dan heeft bijna half horeca Bergen en omstreken in de Bokkensprong gewerkt. Mijn beurt was het in ieder geval op Koninginnedag 1975. ...

Advertorial: Veiligheidschermen voor de horeca

22 mei 2020

Minimale aanpassing van bestaande routing en lay-out en lage investering, optimaal rendement

Op een zo veilig mogelijke manier uw gasten weer kunnen verwelkomen in tijden van corona. Dat is het belangrijkste uitgangspunt...

Strandpaviljoen EVI stopt

15 mei 2020

De eigenaren lieten dit weten via socialmedia

Wij hebben stormen doorstaan en brandjes overleefd, veel feest gevierd en bovenal van heel veel zonnige dagen mogen genieten. Maar nu moeten wij u...

Wijn expert Cuno van ’t Hoff (filmpje)

15 mei 2020

Lekker thuis en toch mooie wijnen proeven! Uiteraard kies je zelf de wijnen. Leuk om privé te doen

Uiteraard kies je zelf de wijnen. Leuk om privé te doen. Klik hier voor het filmpje.

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… De Heerlijkheid 6

15 mei 2020

Door: Hans Dekker

‘De Heerlijkheid ’was een café van Dirk Blaauboer en de ingang grensde aan de keuken van de Pilaren in het straatje van de Marskramer...

Een zeer bijzonder culinair evenement in aantocht…

15 mei 2020

Op 23 en 24 mei 2020 organiseert Merlet met zes Noord-Hollandse chefkoks een fantastische culinaire middag

Gasten kunnen op zaterdag 23 en zondag 24 mei genieten van een culinaire middag langs zes restaurants in Noord-Holland. Middels het grootste “Drive-thru”-concept van Nederland geniet u...

Wat mag er nu precies wel en wat niet in de horeca per 1 juni a.s.

15 mei 2020

KHN geeft uitleg. Alles overzichtelijk op een rij.

Het kabinet heeft tijdens de persconferentie van woensdagavond 6 mei 2020 bekendgemaakt dat de horeca met ingang van 1 juni 2020

Ook hotel blooming gaat weer van start (filmpje)

15 mei 2020

Weliswaar niet op volle kracht, de richtlijnen staan dat namelijk niet toe, maar ze gaan 2 juni wel weer open

blooming gaat 2 juni weer open! Het team is er helemaal klaar voor om iedereen een heerlijk ontspannen en uiteraard veilig verblijf te kunnen bieden. Wij kunnen niet wachten. Wanneer kom jij weer logeren? Klik hier voor het filmpje.

Rondje horeca…20

15 mei 2020

Interview met Steef van Leeuwen van de Taverne

Ik heb in de loop der jaren inmiddels vele honderden ‘Rondjes horeca’ geschreven, maar nu de Bergense horeca-ondernemingen

KHN-voorzitter Róber Willemsen: “Stap voor stap komen we er”

8 mei 2020

Vanaf 1 juni geldt: maximaal dertig gasten per horecazaak. Wat vind je daarvan?

KHN is blij met de gefaseerde opening van de horeca, maar zegt wel dat een financieel noodplan keihard nodig is.

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… De Lamoraal 2

8 mei 2020

Door: Pieter van Dijk

Was Arie Boekel de meest toonaangevende horeca-exploitant in de regio Bergen, van de jaren 60/70. Op zijn manier was Dirk Blaauboer heel bepalend...

Rondje horeca…19

8 mei 2020

Interview met Koert Hans Smit. Hij is eigenaar van de Strandpaviljoens Hemingway's Beach en Noorderlicht

Ik heb in de loop der jaren inmiddels vele honderden ‘Rondjes horeca’ geschreven, maar nu de Bergense horeca-ondernemingen al weer zeven weken...

Fletcher Hotel Bergen gooit de deur weer open

1 mei 2020

Veel hotels hielden de deuren van hun restaurants en cafés tot voor kort helemaal gesloten

Toch hoeft dat volgens de noodverordening niet: openstelling voor eigen gasten mag namelijk gewoon.

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… De Lamoraal

1 mei 2020

Door: Hans Dekker

In de tijd dat ik in Nero’s Place, the Club, Rainbow of café de Heerlijkheid werkte, hoefde dat

Familiebedrijven in de horeca. Zo doen ze dat bij het klimduin in Schoorl

1 mei 2020

En nee... verrassend genoeg is deze foto niet genomen vóór de horecasluiting

Deze werknemers hoeven zich niet aan de 150cm-maatregel te houden, want dit zijn de twee gezinnen die de restaurants onderaan het Klimduin draaiende houden.

Bergen is een (tijdelijke) traiteur rijker (filmpje)

1 mei 2020

Nou waren we al ernstig verwend in Bergen, maar...

Sinds vandaag hebben we er ook nog eens een traiteur bij. Waar... bij Bistronomie 't Parkje.

Rondje horeca…18

1 mei 2020

Interview met Martin van Bourgonje van hotel-restaurant Merlet en hij heeft ook goed nieuws te melden

Ik heb in de loop der jaren inmiddels vele honderden ‘Rondjes horeca’ geschreven, maar nu de Bergense horeca-ondernemingen al weer zes weken...

Nieuw in Bergen: Bistronomie ’t Parkje transformeert tijdelijk in een traiteur-delicatessenzaak.

24 april 2020

Wanneer: Vanaf Koningsdag, maandag 27 april

Dagelijks tussen 12:00 en 20:00 uur kunt u bij ons terecht om bistronomische specialiteiten af te halen.

Restaurants Zilte Zoen Bergen aan Zee en Egmond gesloten. Eigenaar failliet

24 april 2020

Zilte Zoen Schoorl blijft open

De eigenaar, Hiemstra, zou het faillissement zelf hebben aangevraagd. 32 medewerkers komen op straat te staan.

Rondje horeca…17

24 april 2020

Interview met Ingrid van Leeuwen van eetcafé de Lamoraal (filmpje)

Ik heb in de loop der jaren inmiddels vele honderden ‘Rondjes horeca’ geschreven, maar nu de Bergense horeca-ondernemingen...

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… De magie van de horeca

24 april 2020

Door: Pieter van Dijk

De Horeca heeft altijd een grote, bijna magische aantrekkingskracht op mij gehad. Dat merkte de eerste keer dat ik Anna Boleyn binnen liep als 13 jarig scholiertje.

De horecabranche is teleurgesteld over de verlenging van de coronamaatregelen

24 april 2020

Rutte: "Protocol opstellen helpt, maar betekent niet dat de sector weer open kan"

Dirk Beljaarts, algemeen directeur van branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) zegt tegen NU.nl zelfs "boos" te zijn.

Wekelijkse update: Help de lokale restaurants de crisis door…

28 mei 2020

Een overzicht van weer heerlijke nieuwe menu's

Kijk hier voor het overzicht. Hebben we u als ondernemer over het hoofd gezien? Laat het ons dan snel even weten via: [email protected]

De komende weken wordt beslist of, wanneer en hoe de horeca weer (geleidelijk) open kan na de ‘intelligent lockdown’

24 april 2020

Hoe nu verder...

Dat deze heropening niet van de ene dag op de andere dag van nul naar de gewone situatie zal gaan is logisch en dat de horeca er in ieder geval...

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Rainbow deel 2

17 april 2020

Door: Hans Dekker

De Rainbow had zijn plek wel gevonden tussen de talloze horecazaken in Bergen. De weekenden zaten goed vol met natuurlijk als hoogtepunt...

Hoe rendabel kan de 1,5 mtr economie voor de horeca zijn?

17 april 2020

Het nieuwe normaal... dat is voor het merendeel van de horeca geen optie

KHN heeft op dit moment veel overleg over de veelbesproken 1,5-meter-horeca en laat weten later deze week op de inhoud ervan terug te komen. Wel wil Willemsen (KHN-voorzitter) alvast wat dingen erover zeggen:

Bijt hotel-restaurant Merlet in Schoorl de spits af in de nieuwe 1.5 meter economie?

17 april 2020

Ondernemen in uitdagende tijden...

Als een donderslag bij heldere hemel kwam op zondag 15 maart in de namiddag het bericht binnen dat alle restaurants onmiddellijk de deuren moesten sluiten.

Rondje horeca…16

17 april 2020

Interview met Mike Anthony Bosman (filmpje)

Ik heb in de loop der jaren inmiddels vele honderden ‘Rondjes horeca’ geschreven, maar nu de Bergense horeca...

Merlet 24 april weer open: ‘gastvrijheid met afstand’

10 april 2020

Stermenu wordt op de hotelkamer genuttigd

Merlet in Schoorl heropent op 24 april het hotel en de restaurantkeukens. Gasten kunnen alleen speciale arrangementen...

Strandpaviljoen De Jongens in Bergen aan Zee heeft nieuwe eigenaar

10 april 2020

Marco en Maaike Wokke hebben hun zaak na 26 jaar overgedragen aan Sam Botterman (22)

Dat Botterman de zaak juist in een periode heeft overgenomen dat de horeca vanwege het virus op slot zit, heeft niks...

Terug