Deel

advertentie

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… De club zonder naam

Door: Pieter van Dijk

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… De club zonder naam

Hoe irritant is het, als je een leuk verhaal wil vertellen over een club in Amsterdam en je weet de naam niet meer? Ouderdom of beginnen alle genotsmiddelen eindelijk hun tol te eisen…?

Ik woonde op de Gijsbert Pieterszlaan, dat weet ik dan weer wel. Ook dat ik in een oude, blauwe Alfa Julia reed, die zo mooi was, dat hij gekocht moest worden, ondanks de lekke koppakking en ondanks alle waarschuwingen van Franck J, die hem eigenlijk niet aan mij wilde verkopen. Intussen werden de rookwolken, steeds groter en blauwer, maar dat mocht de pret niet drukken. Vooral die keer dat ik volgens Jelte, piepend en krakend, bijna mijn vader aanreed, waar sinds mijn 16de geen contact meer mee was, maar die nog geen 100 meter bij mij vandaan woonde. Hoe ik hem ook bezwoer, dat ik het niet met opzet deed. Jelte geloofde mij niet en gooide er nog een schepje bovenop, door te beweren dat de man, zijn vuisten schudde van boosheid. Het maakte geen indruk, eerder het tegenovergestelde.

Na een wilde avond stappen in Bergen, besloten we vanuit de Meermin, dat naar huis gaan te saai was en de avond gewoon nog niet voorbij mocht zijn. Met een gangetje van dik boven de 150km, reden we naar Amsterdam, een flink rookspoor achterlatend. Nu was er in Amsterdam nog wel wat open maar je moest de weg weten. We besloten naar een wel heel louche tent te gaan. De bewust club en bij god ik kom al twee dagen niet op de naam. Het was geen Panama dat weet ik zeker, meer iets van Paramaribo?? In ieder geval, waren we er al vaker geweest en er pas tegen een uur of 12 ‘s middags uitgerold. Dat vond ik altijd wel een heel apart gevoel, als je dan al die mensen in het verkeer zag, die aan het werk waren en jij ging eindelijk naar je bedje.

Deze keer was het flink druk en terwijl we in de rij stonden te wachten voor het toilet om onze make up te doen en bij te poederen…Wie kwam er uit het toilet? C. S. Sjarrel in de volksmond geheten, was een reus van twee meter en ondanks dat we geen uitzonderlijk goede vrienden waren, blijft het altijd leuk als je bekenden tegenkomt in dit soort uithoeken van het uitgaansleven. “Jongens willen jullie wat lekkers?” Dat was vragen naar de bekende weg en wij kregen een flinke zak in onze handen gedrukt. Die avond trakteerden wij op het bier en Sjarrel op lekkers. Op een gegeven moment kwam er een ietwat verlopen meisje naar mij toe, streek door mijn krullen en wilde met me dansen. Op de dansvloer zag ik dat ze wel erg vreemd was en ondanks alle avances, besloot ik dat het mijn type echt niet was en ging weer bij de jongens staan. Ze bleef om me heen dralen en beloofde me van alles. Ik raakte er mee aan en toen Sjarrel vroeg. “Wat moet ze van je?” Zag ik mijn kans schoon. “Ze wil seks en vindt jou wel leuk.”  De oogjes van Sjarrel werden groter. “Echt, zei ze dat?” Ik knikte nog eens bevestigend. “Ja en nog veel meer, ze wil wilde seks…”

Sjarrel keek me aan en met stalen smoel liet ik erop volgen. Vraag het gewoon, of ga met haar dansen. Hij erheen en ze danste met hem. Toen kwam hij weer bij mij en vroeg nog eens bevestiging van hetgeen ze over wilde seks gezegd had. “Man je ziet het toch, vraag het haar gewoon. Samen gingen ze weer de dansvloer op, terwijl ik de zak lekkers nog een keer kreeg. Toen ik terugkwam, vertelde hij me triomfantelijk “Ik heb gezegd dat ik er wel leuk vind…” “Sukkel, je moet gewoon zeggen dat je haar wil n….n, zo wordt het nooit wat” Hij er weer heen. Boog zijn grote lijf naar voren en fluisterde wat in haar oor en daar kreeg hij toch een pets midden in zijn gezicht. Onverstoorbaar, liep Sjarrel vervolgens naar de bar, pakte twee bier van wildvreemden, liep terug, goot deze over haar heen en liep de tent uit, zonder ons even gedag te zeggen. Jelte stond stomverbaasd en toen ik hem het verhaal vertelde, lagen we dubbel van het lachen.

Maar nu onze sponsor weg was, sloeg ook de vermoeidheid toe. Intussen was Jelte een zeer “goed” gesprek aangegaan met een Aziatisch vrouwtje, die ook duidelijk in de business zat. “Kom we gaan” Het meisje moest mee en het zal tegen een uur of negen a tien in de morgen zijn geweest. Jelte wilde nog langs Meindert, achterin zat het vrouwtje als een parkietje in heel gebrekkig Nederlands te kwebbelen. Ze beloofde Jelte van alles. “Ik koop cadeautje, ja, ik koop alles, voor jou. Jelte ging eropin door om een Patek Philippe, te vragen en zonder te weten wat het was, beloofde ze ook die voor hem te kopen. Bij Meindert aangekomen, trommelden we die uit bed en na een uurtje besloten we weer verderop te gaan. Nu langs een vriendin van Jelte, die ik ook kende. In de gang hield Meindert ons nog even staande, wat gaan jullie doen? Oh we gaan nog even langs…. Ook Meindert kende haar. Wij weg met achterlating van “Ik koop alles”

Bij onze vriendin aangekomen, werden we hartelijk ontvangen. Ze wilde een ontbijtje voor ons maken, maar heel vreemd, honger hadden we niet. Na een uurtje gezellig te hebben zitten kletsen, ging haar telefoon. “Jelte het is Meindert, wat hij met je vriendin moet doen, die je bij hem achtergelaten hebt. Hij is er nogal mee aan! “Zeg maar…”  “Ja zeg het hem zelf” Jelte naar de gang waar de telefoon stond en na een uur was hij nog niet terug. Nu kende ik hem, vermoedde onraad en ging op onderzoek uit. Daar lag de stinkerd lekker in haar bed te slapen. Verbolgen maakte ik hem wakker. “Jelte vuile lapszwans, ik ga, als je mee wil rijden moet je nu komen. Ik moet vanavond nog werken en wil naar mijn bed. “Ja, ja ik ga mee en hij draaide zich genoeglijk nog eens om. Jelte ik meen het en toen kwam hij het bed uit gestrompeld.

Onderweg hebben we de bijzondere avond en onze helden avonturen, nog een goed doorgenomen. Maar hoe heette die verrekte Club nu? Jelte?

advertentie

Meer 'Horeca':

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… vroeger op zondag

24 september 2021

Door: Pieter van Dijk

Toen ik van de Bokkensprong naar het Zeepaardje en Hoppen kwam om te werken, werd ik er al mee doodgegooid. Vroeger…Ja vroeger stonden ze in rijen voor het café te wachten, om naar binnen te mogen.

Rondje horeca 39: Lancering CHEFFD van sterchef Jonathan Zandbergen van Merlet (filmpje)

24 september 2021

CHEFFD is een online video-kookboek dat continu wordt geactualiseerd

Jonathan Zandbergen maakt vandaag zijn nieuwe droom waar. Al heel lang loopt hij rond met de wens om jonge chefs, professionals en hobbykoks te inspireren en enthousiasmeren voor het mooie vak. Op 22 september lanceert hij CHEFFD: een eigen streamingplatform met gerechten, recepten en documentaires. Het allereerste abonnement van CHEFFD wordt overhandigd aan Marco Borsato.

Geen coronapas op terras, maar wel voor de wc binnen

24 september 2021

Bij een afhaalrestaurant is de coronapas niet nodig

Mensen die op een terras zitten moeten vanaf komend weekend hun coronatoegangsbewijs laten zien als ze binnen naar de wc willen. Dat zegt demissionair minister De Jonge. Volgens hem is dat de consequentie van de wens van de Tweede Kamer om de coronapas niet verplicht te stellen voor terrasbezoekers.

Horeca in Egmond negeert horecatoegangsbewijs

17 september 2021

Meerdere horecaondernemers in Egmond (gemeente Bergen) geven geen gehoor aan de plicht om gasten te vragen naar hun coronatoegangsbewijs

Demissionair minister-president Rutte en demissionair minister De Jonge informeerden de Nederlanders over deze maatregel tijdens de persconferentie op dinsdag 14 september.

The Best Chef Award 2021

17 september 2021

Chefkok van sterrestaurant Merlet, Jonathan Zandbergen valt in de prijzen

Hij behoort sinds deze week tot de 100 beste chefs ter wereld! Gister waren de uitreikingen in Amsterdam.

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Darkroom

17 september 2021

Door: Pieter van Dijk

Dat we nu echt vrienden waren, zal ik niet zeggen. Vaker het tegenovergestelde. Maar toch zijn de verhalen over mensen waarmee je een beetje schuurt, vaak te leuk om niet te vertellen.

Sfeerimpressie opening van het De Story Bistro-terras

17 september 2021

Heerlijke champagne, cava én oesters

Tijdens de druk bezochte opening afgelopen zondag 12 september van het nieuwe terras van De Story Bistro aan de Breelaan is het feestje volop gevierd met heerlijke champagne, cava én voortreffelijke oesters. Het bleef nog lang aangenaam toeven op het zonovergoten terras...

Rondje horeca 38… Horeca ziet niets in plan ‘testen voor toegang’

17 september 2021

KHN vindt dat het kabinet de sector gebruikt om mensen onder druk te zetten

De horeca ziet niets in plannen van het kabinet om toegang tot cafés en restaurants, maar ook de cultuursector alleen toe te staan voor mensen die gevaccineerd zijn of een negatieve coronatest kan overleggen. Branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) vindt dat het kabinet de sector gebruikt om mensen onder druk te zetten zich te laten vaccineren en stelt dat ondernemen zo moeilijker wordt gemaakt.

Rondje horeca 37… Op bezoek bij NY Bistro Style Liberté

10 september 2021

In gesprek met chefkok Jeroen Klepper

Jeroen is samen met Koert Smit mede-eigenaar van strand paviljoens Hemingway’s Beach en Noorderlicht in Bergen aan Zee. Een klein jaar geleden zijn ze restaurant Liberté gestart in Egmond aan den Hoef onder de 'rook' van de slot kapel.

De Duinhap maakt een doorstart in dorpshuis De Blinkerd

10 september 2021

Op vrijdag 24 september is de officiële en feestelijke heropening

Vanwege herinrichting van de Sanderij in Schoorl verhuist restaurant De Duinhap naar De Blinkerd. De vrijwillige keukenbrigade onder leiding van chef-kok Frans Siekman gaat proefdraaien op vrijdag 17 september.

Het mag eindelijk weer…

Kom wijn proeven in het nieuwe proeflokaal van de Gouden Ton

Zaterdag 18 september staan er een aantal wijnen open om te proeven in het nieuwe proeflokaal. Het monumentale pand waar wij in gevestigd zijn, staat hier al sinds 1923 en was toen al een wijnhandel. Nu 90 jaar verder is dit nog steeds de meest toonaangevende wijnwinkel in de regio.

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Cor van Hel

3 september 2021

Door: Pieter van Dijk

Sommige mensen hebben een stempel gedrukt op het leven in een bepaalde periode. Nou Cor van Hel was daar zeker één van!

De horeca heeft in het tweede kwartaal geprofiteerd van de versoepelingen van de coronamaatregelen

3 september 2021

Ten opzichte van 2019 lag de omzet in het tweede kwartaal ruim 35 procent lager

Mede daardoor steeg de omzet flink ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Toch is de verkoop nog ver verwijderd van het niveau van voor de coronacrisis, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag.

Rondje horeca… 36. Altijd al je eigen koffie-, ontbijt- en lunchzaak in Bergen willen hebben?

3 september 2021

Dat kan nu dus...

Dit is je kans om een vliegende start te maken! Bij Merel is een drukbezochte koffiezaak op een geweldige plek, per direct te aanvaarden. Ben jij die enthousiaste gedreven ondernemer die Bij Merel die fijne plek laat blijven en verder uitbouwt naar eigen inzicht?

Limoncello is populairder dan ooit, er is zelfs een internationale Limoncello Dag!

27 augustus 2021

Fiorito Limoncello is de enige Nederlandse limoncello die het keurmerk Limoncello Superiore mag voeren

In Nederland kenden we limoncello voornamelijk van Italiaanse restaurants die het likeurtje serveerden na het diner, om de rekening te verzachten. Inmiddels is limoncello hier uitgegroeid...

Minister geeft groen licht aan overwinteren strandbedrijven: belangrijke stap voor strandbedrijven

27 augustus 2021

Door te mogen blijven staan, realiseren de strandbedrijven een forse kostenbesparing

Deze week liet Rijkswaterstaat telefonisch aan KHN weten dat Minister Cora van Nieuwenhuizen ermee akkoord gaat dat de niet-permanente strandbedrijven ook deze winter kunnen blijven staan.

Strandpaviljoen Luctor et Emergo verkocht

27 augustus 2021

De overdracht is naar verwachting 1 oktober of 1 november

Strandpaviljoen Luctor et Emergo in Camperduin heeft een nieuwe eigenaar. Dat meldt HVAB Horecamakelaardij op haar website. Ook de bijbehorende 46 strandhuisjes zijn verkocht. Mede-eigenaar Kevin Bredewout bevestigt dat de verkoop ‘onder voorbehoud rond is’.

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… In memoriam…De moeder der kroegtijgers

27 augustus 2021

Door: Pieter van Dijk

Afgelopen zaterdag 21 augustus, overleed onze moeder Marian Tine Polderdijk. Niet dat zij zelf zo een kroegtijger was? Maar broer Jaap, ik zelf en ook ons zusje Annemiek, hebben er toch flink wat aan gedaan…

Rondje horeca 35… STOKED! Unfiltered Lager na succesvolle start van Bergens Brouwerij krijgt nu al internationale erkenning

25 augustus 2021

Lokaal bier internationaal onderscheiden met zilveren prijs World Beer Award

Na de succesvolle start van “Unfiltered Lager” die snel de harten van zowel particulieren en de plaatselijke horeca heeft veroverd in de regio is er wederom goed nieuws en komt er nu al internationale erkenning. De jury van de World Beer Award heeft de Unfiltered Lager beloont met Zilver in de categorie Lagers.

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Back from the USA

20 augustus 2021

Door: Pieter van Dijk

Om nabij 13 jaar heb ik in de Horeca gewerkt. Bijna in alle café's, in de uitgaans hoogtij dagen van Bergen, heb ik wel gewerkt of eens ingevallen en toen was het over.

Nu in Bergen… ‘fruits de mer’ uit Zeeland

20 augustus 2021

Verkrijgbaar bij restaurant Fisher's in Bergen aan Zee

Fruits de mer stijgen razendsnel in populariteit, maar hoeveel mensen weten er nu eigenlijk dat deze lekkernijen uit onze eigen Noordzee komen? We kennen de prachtige etagères op de pittoreske Franse terrasjes, vol met Noordzeekrab, mesheften en langoustines. Laat de Franse naam je niet in verwarring brengen, want deze worden allemaal voor onze eigen deur gevangen.

Rondje horeca 34… De Flessenpost bracht een bezoek aan het fameuze Molenkrocht Tennistoernooi

20 augustus 2021

Een interview met Jan Donders

Tennispark De Molenkrocht in Bergen is het oudste tennispark (103 jaar) in Nederland en het toernooi is voor velen het sportieve hoogtepunt van het jaar. We gingen een kijkje nemen.

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Oude en nieuwe horecaverhalen

Door: Pieter van Dijk

Laat ik beginnen met te zeggen dat. “Ik vind het terras op het ruïnekerk terrein, zo verschrikkelijk gezellig.” Dat ik oprecht hoop, dat dit privilege voor nog heel wat jaren mag gelden?

Bergense hotelier Bart Dijkstra maakt een statement…

13 augustus 2021

‘Een beetje respect voor de horeca’

Bart Dijkstra, mede-eigenaar van de Dijkstra Hotel Groep, heeft in zijn hotels een brief opgehangen waarin hij zijn gasten vraagt een beetje respect te hebben voor de horeca. Het blijkt de vinger op de zere plek. Op social media gaat de brief viral. 'Van de gasten hebben we gelukkig alleen maar begripvolle reacties gekregen', vertelt Dijkstra.

Rondje horeca…33. Hebben we binnenkort een vaccinatiebewijs nodig om in Bergen uit eten te kunnen?

13 augustus 2021

Op 13 augustus wordt gekeken of 'Testen voor Toegang' weer gebruikt kan worden

Steeds meer landen voeren zogenoemde coronapassen in voor een bezoek aan restaurants. Zonder vaccin of negatieve test mag je niet meer naar binnen.

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Schik met Kick

6 augustus 2021

Door: Pieter van Dijk

Het leuke van nog steeds in je geboortedorp wonen is, dat je nog steeds oude vrienden van vroeger tegenkomt. Zo zie ik Michel nog zo af en toe en ook Kick, ken ik net als Michel nog van de kleuterschool, lagere school en middelbare school.

Te huur: twee horecalocaties in hartje Bergen

6 augustus 2021

Gelegen tegenover Ruïnekerk op een A1-locatie

Deze twee casco horecaruimten zijn gelegen aan de Oude Prinsweg op een A1-centrum locatie in Bergen.

Personeelstekort in horeca groter dan ooit

6 augustus 2021

Koks worden uit Spanje en Portugal gehaald...

Nu de horeca weer grotendeels open mag, is een ander groot probleem zichtbaar geworden: het nijpende personeelstekort. Ondernemers gaan noodgedwongen op zoek naar koks uit Portugal, Spanje of Griekenland. Besparen op personeel door bezoekers via een tablet te laten bestellen. Of laten de directeur zelf even in de keuken bijspringen.

Rondje horeca…32. Gaat de sloop van het Parkhotel dan eindelijk beginnen?!

6 augustus 2021

Bekijk hier het interview met eigenaar Dirk Kat en je weet weer wat er speelt...

Gaan we nu eindelijk beginnen Dirk? Locatie het nieuwe Bergense restaurant de Story.

Week van de horeca…. Oh yes we do! Dus, save the date: 20-25 september

6 augustus 2021

Worden jullie het leukste horecateam van Nederland?

Eén week vol met horecaprofessionals die een kijkje achter de schermen geven, studenten die van hun hobby hun werk willen maken en gasten die het liefst elke dag uit eten gaan! Ja, die week komt er.

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… EHBO Post BAZ

30 juli 2021

Door: Pieter van Dijk

Nu ben ik al een aantal jaren gebrouilleerd met Jelte en zoals wel vaker het geval is, gaan dit soort ruzies om weinig, tot niets. Maar in mijn korte schrijfvakantie heb ik besloten dat de avonturen die we beleefd hebben, te leuk zijn om niet te vermelden en wie weet waar het toe leidt?

Rondje horeca…31. Bergen heeft zijn eigen ‘escape room’

30 juli 2021

Probeer er maar eens uit te ontsnappen...

Het perfecte uitje is daar; de blooming escape room. Of je nou een origineel teamuitje zoekt, of met het hele gezin een korte doch uitdagende activiteit wilt beleven. De blooming escape route past bij iedereen en is voor iedereen...

Wat verlangen we terug naar knallende feestjes in ons dorp…

30 juli 2021

Terugblik.... Ladies Night bij Fabels in 2012

En ook toen al was de Flessenpost er natuurlijk bij...

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Ruigoord

23 juli 2021

Door: Pieter van Dijk

Mijn kinderen zijn voor een langere periode naar hun moeder, omdat ik elke dag moet werken. Maar in plaats van me netjes te gedragen, verviel ik gelijk weer in oude gewoontes en bij oude gewoontes horen ook oude liefdes en verhalen.

Terug