Deel

advertentie

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Bella Vida in Bella Vista

Door: Pieter van Dijk

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Bella Vida in Bella Vista

Toen mijn broer Jaap in de Horse Pub ging werken, leerde ik Cor Dekker beter kennen. Als jong jochie was hij praktisch mijn buurjongen geweest, maar op die leeftijd was de afstand van de hoek Meerweg /Nesdijk tot de boerderij van de familie Dekker, vaak nog onoverbrugbaar. Verder dan het oude Berdosveld aan de Lijtweg kwamen we niet.

Cor was in de midden jaren ’70 een rustige hardwerkende jongen en Rob Plomp noemde hem steevast ‘de dood’ of dooie. Naast zijn werkzaamheden op de markt, waar hij schoenen verkocht, runde hij ook nog Bella Vista voor de familie Prevetti. In die dagen was het een Hotel en Italiaans restaurant. En ondanks dat Cor rustig was, saai was hij zeker niet. In die dagen gingen we vaak na het nazitten bij Rob en Tineke nog wat eten in Bella Vista, tot de eerste vogeltjes begonnen te twinkeleren en Cor ons er uitgooide om zelf direct door te rijden naar een markt ergens in Noord-Holland.

Helemaal legendarisch waren de keren dat Rob en Tineke op vakantie gingen, dan kreeg Michel Derksen de verantwoordelijke taak om op alles te passen en sliep boven de Horse Pub, in het huis van Rob en Tineke. Ook dan gingen we wel eens na het schoonmaken, nog even naar boven. Ik herinner me nog twee keer, dat we ons beneden voorbereiden op onze tocht naar boven. Michel, Cor en ik pakten drie glazen kleintje pils(1 liter glas) Verdeelden minimaal een halve fles four Roses bourbon, maar eerder een hele, over de drie glazen en vulden deze aan met spa groen. Nu waren we er klaar voor en boven keken we als echte jongens mooie Natuurfilms. Verder weet ik nog dat ik al heel snel op de bank in slaap was gevallen en nauwelijks mijn drankje aangeraakt had.

Om een uur of half zes in de ochtend werd ik wakker. Het eerste wat me opviel was dat er een nest vogeltjes in mijn mond, neergestreken was en toen ik om me heen keek, zag ik Michel ook liggen ronken en alleen Cor zat nog recht overeind, met voor zich drie lege kleintje pils glazen van een liter. “Ja ik dacht jullie hoeven toch niet meer?” Verontschuldigde hij zich! Maar het zijn liter glazen en er zat bijna een hele fles bourbon in???Cor, toch al een man van niet veel woorden haalde zijn schouders op!
De tweede keer bij Rob boven ging praktisch hetzelfde, weer vroegtijdig in slaap, weer vogelnestjes in mijn mond, dat krijg je van die natuurfilms en weer drie lege glazen voor Cor zijn neus. Ook die keer dat we na het werk nog even naar Amsterdam wilden. Cor zou rijden en toen we op de snelweg, ineens de borden Amsterdam voorbij reden, vroegen we aan hem of hij de weg kwijt was? “Nee, maar ik dacht het is nog vroeg, we halen Antwerpen ook wel? Broer Jaap, Michel en ik protesteerden luid. “Ja daaag Cor, we moeten morgen werken!!” Dit stuitte op het nodige onbegrip van Cor, die dit wel gewend was. We kwamen tot een compromis en besloten deze keer naar Rotterdam te gaan. En daar stonden we dan om een uur of 5 ’s ochtends in Rotjeknor in een tent en ik weet bij God niet waar, of hoe die heette…

Later werd Bella Vista ook nog een discotheek. Maar daar ben ik niet zo vaak geweest. Behalve die keer dat Anita Meijer er kwam optreden. Als een soort Cult hype besloten we er met een groepje heen te gaan. Helaas was het optreden niet van lange duur. Zoals wel vaker met Cult helden, was de lol er snel af, bleek Anita haar repertoire verder niet echt te zijn wat we zochten en was Anita zelf totaal niet gediend van de avances van Henkie Brons, die wij weer grappiger vonden dan Anita zelf en stopte ze er mee.

Zelf heb ik nog een hele memorabele nacht gehad in het Hotel. Het was einde van de zomervakantie, ik werkte op een doordeweekse avond in het Zeepaardje samen met Cor Schekkerman. Was het de vorige week nog echt nodig om een dienst met zijn tweeën te draaien. Deze avond was het wel heel rustig. Tegen middernacht, kwamen er twee Duitse meiden binnen. De één was een donkerharige, rondborstig, flamboyant type en de andere een blond, stil grijs muisje. Het klikte meteen tussen de flamboyante dame en mij. Ze zal zo achter in de twintig zijn geweest en ik was begin twintig. Ze rookte (ja dat mocht toen nog) flinke sigaren en ergens had ik het vermoeden dat het stille meisje haar partner was. We kregen het over, hoe stil het was in Bergen en ik plaatste de opmerking. Hoe erg denk je dat het voor mij is, ik kom gewoon ernstig tekort? Op de een of andere manier werden de opmerkingen steeds dubbelzinniger en gewaagder. Tegen een uur of 1 wilden ze naar hun Hotel gaan en nodigde de bijdehantere mij uit om ons gesprek later in de hotelkamer voor te zetten en of ik dan ook maar een fles wodka wilde meenemen? Ze sliepen in Bella Vista en gaf me het kamernummer. Cor Schekkerman, die gezellig met zijn schatje Henny zat te keuvelen, samen met nog wat vrienden, zag mijn opwinding en was zo aardig om te zeggen. “Ga maar je hoeft niet tot sluit te blijven.

Ik naar Bella Vista, daar was de deur al dicht, maar toen ik haar naam riep ging het balkon open en gooide ze de sleutel naar beneden. Natuurlijk gooide ze flink mis en daar lag ik op mijn knieën te zoeken in het donker. Laat ik het netjes houden en niet te veel uitweiden, maar het was erg gezellig, boven verwachting, het timide meisje bleek helemaal niet zo timide en toen de frivole tegen een uur of zes/zeven zei. Maar nu wil ik slapen en tevreden in de armen van het blondje in slaap viel, begon ik ook maar aan een hazenslaapje. Ik had ook zo veel om over na te denken.

Om een uur of elf werd er op de deur geklopt en we schoten overeind. Het was iemand van de receptie met de vraag of de dames wel met zijn tweeën waren? Dat er geklaagd was door andere gasten en dat ze over een uur uit moesten checken, of bijbetalen. De meiden ontkenden het lawaai en natuurlijk waren ze met zijn tweeën…Daarna tegen mij “Weg, dus must sofort weg.” Ik schoot in mijn kleren en we besloten dat ik het beste via het balkon langs de regenpijp het hazenpad kon nemen. Dikke kus van allebei, nog wat gefriemel en daar ging ik.

Halverwege de regenpijp kreeg ik het aan mijn nekharen gevoel dat ik bekeken werd. En toen ik over mijn schouder keek, zag ik dat mijn actie niet onopgemerkt was gebleven bij het terras van de Brink, het ene na het andere tafeltje begon te wijzen en nu keek bijna iedereen naar mij. Met een allerliefste grijns op mijn snoet, zwaaide ik eenmaal op de grond beland, naar de terrasgangers en liep bijna huppelend naar mijn ouderlijk huis. “Waar kom jij vandaan?” vroeg mijn moeder quasi streng. “Oh ik heb gepokerd vannacht” antwoordde ik nonchalant en wilde heel graag naar mijn bedje om deze fantastische nacht nog eens flink te overdenken. “Helemaal niet, Gerda bruin belde zojuist en ze zag je via de regenpijp uit een hotel naar beneden komen. Tuurlijk, Gerda zat altijd op het terras van de Brink en had me gezien…

Ik grinnikte schaapachtig naar mijn moeder, pakte een boterham en vroeg? “Mag ik nog naar mijn bed?” “Nou vooruit je zal wel moe zijn”, waren de wijze en ietwat sarcastische woorden van mijn mams.

advertentie

Meer 'Horeca':

Thanksgiving in Bergen: drie dagen lang genieten. Let’s celebrate!

20 november 2020

De koks van Zilt bereiden drie dagen lang (26, 27 en 28 november) een overheerlijke kalkoen met de originele USA vulling

Thanksgiving is een nationale feestdag in de Verenigde Staten waarop dank wordt gezegd voor de oogst en voor allerlei andere goede dingen.

Rondje horeca…45

20 november 2020

Deze week een interview met André Rzepka van Fabels Eten & Drinken

In de serie gesprekken met Bergense horeca-ondernemers hebben we in deze editie André Rzepka voor de camera. Hij is eigenaar van Fabels Eten & Drinken.

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Ik deel dromen met u

20 november 2020

Door: Pieter van Dijk

Gisteren heb ik de hele nacht Netflix gekeken Bingewatchen of comakijken heet dat tegenwoordig. Het was de serie ‘The Queen’s Gambit, een serie over een extreem...

Culinair kerstfeest met Fabels, Bergen Binnen, ’t Parkje en Merlet

20 november 2020

Uw kerstdiner wordt met de arreslee compleet met paarden bij u thuis bezorgd

Uw box met een 4-gangen kerstdiner wordt op 24 december bij u thuis gebracht op unieke wijze...

En ook met de kerst eten we natuurlijk van ‘the locals’

20 november 2020

Inmiddels zijn er twee prachtige diners van toprestaurants

Bergen Binnen komt UIT DE KERSTBOX dit jaar!! 24, 25 én 26 december.

Gemeenten helpen horeca met kwijtschelden precario

20 november 2020

Uitbreiding en verlenging terrasseizoen

Steeds meer gemeenten besluiten horecaondernemers tegemoet te komen door bijvoorbeeld geen precariobelasting te heffen of de toeristenbelasting kwijt te schelden.

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… De relax flat

13 november 2020

Door: Pieter van Dijk

Nu de feestdagen weer naderen en niemand weet, hoe deze eruit gaan zien in verband met Corona?

Onderzoek: ‘Slechts zes procent wil met kerst buiten de deur eten’

13 november 2020

Overigens geeft 64 procent aan om eventueel te overwegen naar een restaurant te gaan met de feestdagen als daar anderhalve meter afstand tussen de tafels wordt gegarandeerd

Driekwart (77 procent) van de Nederlanders zegt het kerstdiner in eigen keuken te gaan koken, of de restaurants rond de feestdagen nou wel of niet weer open zijn.

Rondje horeca…44

13 november 2020

Deze week een interview met Koert Hans Smit. Hij start een nieuw restaurant

In de serie gesprekken met Bergense horeca-ondernemers hebben we in deze editie Koert Hans Smit voor de camera. Hij is onder andere eigenaar van strandpaviljoen Hemingway's en Noorderlicht in Bergen aan Zee. Hij begint binnenkort een nieuw restaurant.

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… All money can buy

Door: Pieter van Dijk

Wat me vooral is bijgebleven aan het werken in Taverne, is de mogelijkheid om veel nieuwe muziek te kopen. Bijna wel elke week gingen IJsbrand, Marc en ik, naar Ypma in Alkmaar...

Restaurant Merlet komt met bijzonder kerstpakket

6 november 2020

Verwen uw werknemers dit jaar maar eens extra!

Graag bieden wij u, samen met Aan de Poel en De Bokkedoorns, een mogelijkheid om de kerstborrel thuis te laten bezorgen.

Rondje horeca… 43

6 november 2020

Deze week een interview met Bart Dijkstra van restaurant Studlers

In de serie gesprekken met Bergense horeca-ondernemers hebben we in deze editie Bart Dijkstra van restaurant Studlers, die kort geleden Hotel Het Witte Huis overnam.

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Gedachten en slapeloze nachten

30 oktober 2020

Door: Pieter van Dijk

Lig ik dan om half drie ’s nachts, te woelen in mijn bed. Heb voor morgen vroeg de wekker gezet om mijn stukje te schrijven, maar zoals de laatste tijd me wel vaker overkomt...

Bergense chefkok Jeroen Klepper komt met iets bijzonders

30 oktober 2020

Shared meat dining box Hemingways x PUURgroenten HOME edition box is voor 2 personen 24.95 p.p.

Bestel nu je box op shop.puurgroenten.com en zaterdag ophalen in Bergen aan Zee of Middenmeer.

Indringende oproep van een trotse horecaondernemer…

30 oktober 2020

Alco van Berkel, "lieve gasten, de horeca staat stil"

Het zijn bijzondere tijden en we maken het allemaal door. Echter samen kunnen wij ervoor zorgen dat we het tij kunnen keren en spoedig weer naar een leefbare samenleving kunnen gaan.

Rondje horeca…42

30 oktober 2020

Deze week een inkijkje hoe Take Away in een Bergens restaurant in zijn werk gaat

Chefkok Ilka Bon van The Bourbon Room: van het bedenken van een menu tot aan het eindresultaat. In de serie gesprekken met Bergense horeca-ondernemers krijgt u in deze aflevering een kijkje achter de schermen.

Er komt meer financiële steun voor de horeca. Een bedrag van gemiddeld 2500 euro

30 oktober 2020

Horecaondernemers kunnen rekenen op een eenmalige uitkering.

De steun voor de horeca zou bestaan uit een eenmalige extra uitkering voor horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn.

U kunt nu alvast de restaurantgids Lekker500 2021 bestellen

23 oktober 2020

Dé restaurantgids van Nederland waar culi-liefhebbers elk jaar reikhalzend naar uitkijken verschijnt eind oktober

De beste restaurateurs van Nederland krijgen in deze speciale editie een podium.

Geniet thuis… van uw favoriete Bergense (20+) restaurant

14 november 2020

Overzicht eten afhalen & bezorgen in Bergen, Bergen aan Zee en Schoorl

Support your locals.

Rondje horeca…41

23 oktober 2020

Deze week een interview met Richold Bakker van Indonesian kitchen Samabe

In de serie gesprekken met Bergense horeca-ondernemers hebben we in deze editie Richold Bakker van Indonesian kitchen Samabe voor de camera.

Geniet thuis van uw favoriete Bergense restaurants

19 oktober 2020

Overzicht eten afhalen & bezorgen in Bergen, Bergen aan Zee en Schoorl

Support your locals.

Burgemeester Peter Rehwinkel richt zich tot alle horecaondernemers van de gemeente Bergen

16 oktober 2020

Filmpje

Een hart onder de riem...

Cuno’s Exclusive Wine list

16 oktober 2020

Gekke tijden vragen om creatieve acties...

Al jaren stuurt wijnjournalist Cuno van 't Hoff binnen een heel selecte groep vrienden en relaties een lijst rond met extreem exclusieve wijnen.

Rondje horeca…40

16 oktober 2020

Deze week een interview met Ingrid van Leeuwen van eetcafé de Lamoraal

In de serie gesprekken met Bergense horeca-ondernemers hebben we in deze editie Ingrid van Leeuwen van Eetcafé de Lamoraal.

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Bars… Cars en een brilletje (2)

16 oktober 2020

Door: Pieter van Dijk

Vorige week had ik al verteld dat ik weinig met auto’s had. Natuurlijk zag ik mooi gevormde auto’s, maar die waren financieel allemaal ver...

Sluiting horeca ‘doodsteek voor veel ondernemers’

16 oktober 2020

De KHN zegt niet betrokken te zijn geweest bij de besluitvorming

Volgens Dirk Beljaarts, directeur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), betekent een volledige sluiting van de horeca voor veel ondernemers de doodsteek.

Michelin stelt gidspresentatie uit tot maart 2021

16 oktober 2020

‘Grote uitdagingen horeca’

Michelin stelt de presentatie van de nieuwe en vervallen Michelinsterren voor 2021 uit tot volgend jaar maart.

Bergen en Bergen aan Zee op de Duitse zender ZDF

9 oktober 2020

Yvon Brands van Neptunus, "Nou ja... die komen nu dus niet meer"

Ook Fabels Eten & drinken in Bergen positief in het nieuws door zijn strenge maar keurige RIVM-regels.

Met nog een lange herfst en winter voor de boeg…

9 oktober 2020

Doe mee aan de The Tasting Games

Zet nog geen kruis door die avond met vrienden, de kookclub of familie. The Tasting Games combineert een online game met écht proeven

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Cars, Bars en… Politie

9 oktober 2020

Door: Pieter van Dijk

Als barkeeper, ontkwam je er bijna niet aan dat je met drank op reed. Oké, de tijden waren anders en gelukkig had ik weinig met auto’s.

Rondje horeca…39

9 oktober 2020

KHN-voorzitter Robèr Willemsen: “De horeca is onderdeel van de oplossing, geen oorzaak van het probleem.”

KHN heeft afgelopen weekend met afgrijzen gekeken naar de beelden van lange wachtrijen voor supermarkten in diverse steden en dorpen.

De fijnste maaltijden van Bergense restaurants, opgehaald of bij u thuisgebracht…

16 oktober 2020

Help de lokale restaurants de crisis door!

Iedere week mooie nieuwe en verrassende menu's.

Restaurant Zandhoeve: culinaire creaties in een intieme sfeer

2 oktober 2020

Executive chef Roel Oostrum en zijn team verzorgen vanuit zijn zelf ontworpen hypermoderne open keuken het sterwaardige ontbijt, de lunch of het diner.

“Sinds de opening hebben wij de dinerkaart uitgebreid, u kunt kiezen tussen 2, 3 ,4 of 5 gangen en uiteraard serveren wij ook verrassende gerechten voor vegetariërs”...

Rondje horeca…38

2 oktober 2020

Deze week een interview met Natasja en Sander van restaurant Bergen Binnen

In de serie gesprekken met Bergense horeca-ondernemers hebben we in deze editie Natasja en Sander van restaurant Bergen Binnen.

Terug