Deel

advertentie

Alle coronamaatregelen zijn met ingang van 23 maart komen te vervallen

Geen restricties meer

Alle coronamaatregelen zijn met ingang van 23 maart komen te vervallen

Vooralsnog golden er in bepaalde horecasectoren nog restricties. Zo mochten clubs sinds 25 februari volgens de normale sluitingstijden open, maar daar waar binnen in één ruimte meer dan 500 personen ongeplaceerd aanwezig zijn, gold een testplicht, het zogenoemde 1G. Vorige week riep KHN het kabinet nog op deze maatregel zo snel mogelijk te laten vallen. Dat dit nu ook is aangekondigd, is heel goed nieuws voor Clubs & Nightlifebedrijven; een sector die bijna twee jaar lang volledig dicht is geweest. Ook voor zaalverhuurbedrijven, congrescentra en grote (party) cateraars geeft het schrappen van de 1G maatregel weer meer ruimte voor ondernemen. Het opheffen van inreisbeperkingen is een flinke stap voorwaarts in het herstel van toerisme en internationaal zakelijk verkeer. Zeker voor de hotels in grote steden en zakencentra is dit een cruciale verlichting.

KHN-voorzitter Robèr Willemsen: “We hebben ons twee jaar lang enorm hard gemaakt voor de horeca. Op verschillende manieren hebben we bij het kabinet kunnen aantonen hoe hoog de nood in de sector was, waar horecaondernemers tegenaan liepen en welke ondersteuning zij nodig hadden op het gebied van informatievoorziening, maatwerk en compensatie. Nu het einde van de epidemie in zicht is, kunnen we ons bij het kabinet vol gaan inzetten op het herstel van de horeca. Aan het doorzettingsvermogen en de veerkracht van de mensen in de branche zal het niet liggen.”

Advies quarantaine-/isolatieregels
Nu met deze versoepelingen de laatste stappen van de routekaart worden gezet, zijn het alleen nog de quarantaine- en isolatieregels die leiden tot problemen en een beperking vormen voor het herstel van de branche. Na een positieve test geldt nog altijd een isolatieadvies van minimaal vijf dagen, ook wanneer iemand totaal geen klachten heeft. Ook het quarantaineadvies, dat geldt voor mensen die in contact zijn geweest met iemand die corona heeft, leidt tot uitval. Daardoor zitten veel horecamedewerkers thuis, terwijl ze geen of nauwelijks klachten hebben. KHN roept het kabinet dan ook nadrukkelijk op dit bij een ‘advies’ te laten en de verantwoordelijkheid weer terug te leggen bij werkgevers en werknemers.

Alles inzetten op herstel van de horeca
De komende tijd zal in het teken staan van het herstel van de horeca. KHN-voorzitter Robèr Willemsen: “Het is natuurlijk enorm goed nieuws dat met het loslaten van de laatste restricties horecaondernemers weer de volledige vrijheid hebben om te ondernemen op volle capaciteit. We zien ook dat gasten ons hebben gemist en dat zij de horeca druk bezoeken. Echter, er is nog een lange weg te gaan voordat de branche weer op het niveau van voor de coronacrisis zit.” De meeste horecaondernemers kampen met grote cashflowproblemen en er is weinig geld om te investeren en onvoldoende omzet om betalingsachterstanden in te lopen. KHN presenteerde vorige week daarom de Horeca Herstelnota met concrete suggesties om de branche te helpen richting duurzaam economisch herstel. Denk hierbij aan o.a. schuldsanering, een investerings-/transitiefonds en een stoppersregeling voor ondernemers die door de coronamaatregelen gedwongen worden te stoppen. “De huidige situatie vraagt écht om een gerichte aanpak middels maatwerk en hiervoor gaan wij ons de komende tijd hard maken”, aldus Willemsen.

Bron: KHN.nl

advertentie

Meer 'Horeca':

Een nieuw blondbier van Sancti Adalberti

2 juni 2023

’De Tranen van Adelbert’ zijn een eerbetoon aan de verwoesting van de abdij van Egmond

’De Tranen van Adelbert’, zo heet het nieuwe Sancti Adalberti-abdijbier van Brouwerij Egmond dat eenmalig is gebrouwen in een gelimiteerde oplage. Met het nieuwe bier (zwaar blond) wordt stilgestaan bij de verwoesting van de abdij van Egmond in 1573.

Rondje horeca 22: opening van De Blauwe Baviaan in Schoorl (filmpje)

2 juni 2023

De Flessenpost ging in gesprek met uitbater Hein Folgers

Het duurde allemaal even voor de benodigde vergunningen er waren, maar donderdag 31 mei was het dan eindelijk zover. De zaak is open.

Bergense horeca in de media: het nieuwe paviljoen Soul Beach

2 juni 2023

Goed nieuws, Jeroen Klepper en Koert Smit keren terug op het strand!

Heel Bergen kon het meemaken vorige zomer: hoe snel de ziel weglekte uit de twee fijnste paviljoens van het strand. Maar gelukkig zijn de wonderen de wereld nog niet uit, want Jeroen Klepper gaat weer koken aan zee!

Bergense horeca in de media: Paviljoen De Jongens (filmpje)

2 juni 2023

Op zijn 22ste nam Sam Botterman de beach club in Bergen aan Zee over en dat maakt hem wellicht de jongste strandtenthouder van ons land

Hij vertelt over De Jongens, waar BN’ers graag komen om te relaxen. Hij werkt met een jong team en er staan heerlijke ontbijt-, lunch- en dinergerechten op de kaart. Recent is een stuk aangebouwd, waar feesten en zakelijke events kunnen plaatsvinden. De jonge ondernemer heeft ook nog een ander bedrijf: BeachBeds. Daarvoor verhuurt hij strandbedden aan externen. Harry mag wat gerechten van de kaart proeven.

Horeca in de media: zonder bank opent dit ondernemersstel drie zaken in twee jaar

26 mei 2023

Van Bij Merel naar... Kaatje’s Bakery Café

Thom Groenendal en Agnes Raggers openden zonder bank binnen twee jaar drie horecazaken, waarbij bij nummer twee en drie slechts een maand zat tussen het eerste gesprek en de handtekening. ‘Als ik iets wil, houd ik van doorpakken.’

Rondje horeca 21: Je moet er toch niet aan denken… (filmpje)

26 mei 2023

De Flessenpost maakte een korte sfeerimpressie in de Bergense muziektempel de Taverne

Het is inmiddels al weer even geleden (15 maart) dat de Flessenpost berichtte over de voorgenomen sluiting van de Taverne.

Horeca in de media: Liberté heeft een stek op een gouden plek

26 mei 2023

Over de Tong in het NHD 7.5

Van het klimduin rol je praktisch zo naar binnen. Hier op de hoek van de Laanweg in Schoorl waar jarenlang uitspanning De Viersprong zat, is sinds een jaar de hippe ’NY style bistro’ Liberté te vinden.

Bijzondere avond met Het Hof en Cinebergen

Op donderdag 25 mei is het Internationale Afrikadag

Cinebergen speelt een speciale voorpremière van de film Cesária Évora.

De Berenkuil in de Schoorlse duinen bestaat 60 jaar

19 mei 2023

Binnen plaats voor dertig gasten, buiten nog eens voor tweehonderd terrasbezoekers...

Op deze bijzondere locatie in het duin werd in 1963 op Hemelvaart de Berenkuil geopend. In 1947 stond op dezelfde plek in een dalletje het “Waterbosje”, een houten kiosk waar een kop koffie of thee, een flesje fris, een gevulde koek en een ijsje werden verkocht.

Voor in de agenda: de Lazy Sunday Party bij Merlet

19 mei 2023

Live cooking en heerlijke gerechtjes...

Op 2 juli zal er een bijzonder evenement plaatsvinden bij Merlet: de Lazy Sunday Party! Een bijzondere middag met loungy muziek en de heerlijkste gerechtjes met de Smaak van Merlet inclusief een bezoek aan de keuken en CHEFFD Atelier.

Heerlijk Bergen in aantocht… (filmpje)

19 mei 2023

Foodtrucks & entertaiment op het Ruïneveld

Van vrijdag 16 juni tot en met zondag 18 juni is Heerlijk Bergen terug. Het foodfestijn voor jong en oud tovert het Ruïnekerkterrein drie dagen lang om in een culinair paradijs waar samenkomen, genieten en gezelligheid voorop staan.

Rondje horeca 20: gemis…

19 mei 2023

Het fijne terras op het Ruïneveld is niet meer

Mede door de coronapandemie hebben we drie jaar lang kunnen genieten van fijne terrassen op het Ruïneleveld.

Rondje horeca 19: een sfeerimpressie van het nieuwe strandpaviljoen Soul Beach (filmpje)

12 mei 2023

Het meest zuidelijke strandpaviljoen in Bergen aan Zee

Het was een wat regenachtige dag afgelopen donderdag toen we op weg gingen naar het nieuwe strandpaviljoen Soul Beach in Bergen aan Zee.

Pinksterlunch bij blooming

12 mei 2023

Datum: zondag 28 mei om 12:30 uur

Op deze zondag organiseert blooming voor het eerst een culinaire pinksterlunch op het privéterras van blooming hotel.

Rondje horeca 18: Wat een geweldige culinaire belevenis bij het nieuwe CHEFFD atelier (filmpje en een foto-impressie))

5 mei 2023

Jonathan Zandbergen en zijn team overtreffen alle verwachtingen...

Ik heb als culinaire lekkerbek al het een en ander meegemaakt in mijn leven, maar afgelopen donderdag kwam ik bij *restaurant Merlet in een andere dimensie. Bijna heel schrijvend culinair journaille kwam bijeen om iets bijzonders mee te maken. En... het overtrof mijn stoutste verwachtingen.

Bergenaren in de media: Victor Fielmich van Bistro ElVi

28 april 2023

Wat drijft chefs en hoteliers? Wat doen ze om fit te blijven...

Waar eten ze zelf graag, wat hebben ze altijd in de koelkast liggen en wat is dé guilty pleasure die ze exclusief delen met ChefsFriends? In deze aflevering Victor Fielmich van bistro ElVi in Bergen.

Rondje horeca 17: restaurant Merlet in Schoorl ontvangt voor 25ste keer op rij een ster!

28 april 2023

Michelin 2023: achttien nieuwe sterren voor Nederland

Merlet Restaurant wordt door de Michelingids geprezen om zijn uitzonderlijke keuken, die de creativiteit en vaardigheid van meesterkok Jonathan Zandbergen en zijn team benadrukt.

Michelin: uitgelekte sterren zijn fake news

21 april 2023

Sterrestaurant Merlet in Schoorl zou volgens dit bericht een tweede ster krijgen...

Een nieuw driesterrenrestaurant, drie nieuwe tweesterrenrestaurants en tien nieuwe restaurants met één Michelinster. Dat is te zien op een gelekte foto die sinds een aantal dagen circuleert in culinair Nederland. Toch is er vooral twijfel onder chefs: is deze lijst wel echt? Michelin zelf doet de foto af als fake news.

Rondje horeca 16: Steff’s Eten & Drinken op het Plein (filmpje)

21 april 2023

Het terras is weer geopend

De Flessenpost bracht deze week even een bezoek aan Steff's op het Plein. Door de sloop van de Bakemaflat had hij al sinds januari geen terras meer, maar er gloort hoop...

Brouwerij Egmond wordt exploitant Hoeve Overslot

21 april 2023

Bekend van Abdijbier 'Sancti Adalberti'

Het college heeft dinsdag besloten dat de exploitatie van Hoeve Overslot in Egmond aan den Hoef aan Brouwerij Egmond wordt gegund. Het initiatief van de brouwerij heeft zich als beste gekwalificeerd in de openbare inschrijving. Ook bij een externe toetsing behaalde de brouwerij de meeste punten. “Dit initiatief is een mooie aanwinst voor het Slotkwartier als geheel”, aldus wethouder Ernest Briët.

Toeristenbelasting Noord-Holland gestegen met 7,1%

14 april 2023

In Bergen betaalt de toerist € 2,10, in Amsterdam € 12,12

Overnacht je in een Noord-Hollands hotel? Dan betaal je in 2023 bovenop de prijs van je accommodatie gemiddeld € 3,16 aan toeristenbelasting per persoon per nacht.

Rondje horeca 15: in memoriam Cees Leijen

14 april 2023

Een indrukwekkende horecacarrière

Het nieuws verspreidde zich snel afgelopen week. Want wie kende hem niet? Cees Leijen, de vrolijke en prettig gestoorde gastheer, bekend in heel Bergen én omstreken.

Strandrestaurant Prince George Camperduin feestelijk open (filmpje)

7 april 2023

Een interview met mede-eigenaar Arthur Dontje

Het nieuwe strandrestaurant Prince George in Camperduin opende afgelopen vrijdagavond de deuren. Dat gebeurde feestelijk.

Rondje horeca 14: CHEFFD Atelier gaat van start

7 april 2023

Een nieuw concept van Restaurant Merlet* & Jonathan Zandbergen

Schoonheid in design en presentatie zorgen voor rust en focus om optimaal te kunnen genieten van de gerechten. De gerechten zijn samengesteld met de allerbeste internationale ingrediënten.

Restaurant HonkeyTonk in Schoorl heeft nieuwe eigenaren

7 april 2023

Frank en Marjon

Afgelopen week zijn ze enthousiast gestart met hun nieuwe uitdaging. Zoals velen inmiddels hebben kunnen zien, zijn ze druk aan het verbouwen.

Beach Restaurant Prince George Camperduin officieel open op 1 april vanaf 12.00 uur

31 maart 2023

Prince George is geen vanzelfsprekende naam voor een restaurant...

En toch spreekt het voor zich. Ze danken hun naam aan het slagschip HMS Prince George dat nog steeds aan de Camperduinse kust ligt. Nu is het een ideale plek om heerlijk te genieten, maar vroeger was het vaarwater minder rustig.

Rondje horeca 13: een bruine kroeg en cultureel erfgoed…

31 maart 2023

Hoe dat zit en leuke weetjes over de bruine kroeg

Nederland is een land met een rijke geschiedenis en een bruisende cultuur. Een belangrijk onderdeel van deze cultuur is de 'bruine kroeg', een typisch Nederlands café met een gezellige en informele sfeer. Waarom is de bruine kroeg zo belangrijk voor Nederlanders?

Tweede Kamer wil zachtere muziek in horeca

24 maart 2023

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is daar op tegen...

De Tweede Kamer nam deze week een motie aan waarin staat dat het maximale geluidsniveau op evenementen en in de horeca naar beneden moet.

Rondje horeca 12: uit de Flessenpost enquête blijkt…. 94% van de reageerders wil dat Taverne blijft

24 maart 2023

Voor twee procent van de lezers maakt het niet uit...

Vorige week plaatsten we een online internet poll om te zien hoe de lezers denken over de voorgenomen sluiting van de Taverne. Uit de tussentijdse stand blijkt dat 94% van de reageerders voor het voortbestaan van de Taverne kiezen. Vier procent vindt dat Schrama BV zelf moet bepalen war er met het pand gebeurt en twee procent maakt het niet uit.

Rondje horeca 11: Het zal toch niet waar zijn?

15 maart 2023

De Taverne sluit begin volgend jaar zijn deuren…

Vorige week sprak ik met uitbater Steef van Leeuwen. Hij meldde mij het droevige nieuws. Eigenaar van het pand Schrama BV heeft de huur opgezegd. Niet duidelijk is wat de plannen zijn, maar dat maakt mij eerlijk gezegd niet zoveel uit.

Kunt u een geheim bewaren?

17 maart 2023

Ontdek het culinaire geheim in het éénmalige secret restaurant op zondag 16 april aanstaande

U maakt een reis door Noord-Holland en geniet van een 8-gangenmenu, verdeeld over de mooiste en exclusieve locaties.

Partij Ons Dorp
close-link
Terug