Al diverse bijzondere schenkingen aan Museum Kranenburgh dit jaar

De stukken vertegenwoordigen verschillende periodes en stijlen en zijn zeer welkome aanvullingen op de museumcollectie...

Al diverse bijzondere schenkingen aan Museum Kranenburgh dit jaar

De Stichting Vrienden Museum Kranenburgh maakte de verwerving mogelijk van het werk Mediterranean Wind  van Claudy Jongstra (2020). In april kreeg het museum een werk van Bergense School-kunstenaar  Matthieu Wiegman, Huis onder bomen (1919), geschonken door de erven van Ido Bergsma (zie foto). Van de heer en mevrouw Cremers-Vroom ontving het museum het dubbelportret van grootouders Bernard en Truus Vroom-Dreesmann (1929), eveneens van de hand van Matthieu Wiegman.

Uit particuliere collectie ontving het museum een portret dat Edgar Fernhout in 1952 maakte van Tjaard Dijkstra uit Groet – toen 21 jaar. De erven van kunstenaar Frans Meijers schonken twee werken Oosterse stad I en Industrieel wonen, gemaakt door hun vader die in de jaren 1960 en 1970 lid was van de Groep Bergen. De erven van Jaap Boots sr. schonken een werk van Bergense School-kunstenaar Dirk Filarski, De wallen van Prats-de-Mollo (1925) en een werk van Jaap Min, Duinlandschap (1965) aan het museum.