Afsluiting fietspad Sluispolder voor werkzaamheden

De werkzaamheden aan het fietspad beginnen 21 februari

Afsluiting fietspad Sluispolder voor werkzaamheden

De gemeente Alkmaar en de gemeente Bergen voeren de komende maanden werkzaamheden uit aan het fietspad in de Sluispolder. Het fietspad wordt breder, veiliger en duurzamer. Vanwege de werkzaamheden is het fietspad dicht voor al het verkeer van 21 februari tot eind juni.

VEILIG EN TOEKOMSTBESTENDIG Het huidige fietspad is niet geschikt voor het moderne (fiets)verkeer. Met een breedte van 2,80 meter is deze te smal volgens de normen van nu. Het fietspad wordt verbreed naar 4,00 meter. Zo kan het (fiets)verkeer veiliger langs elkaar heen bewegen. Daarnaast wordt de ondergrond van het fietspad vervangen door betonplaten. Door deze aanpassingen is het fietspad duurzaam en klaar voor de toekomst.

OMLEIDING
Het fietspad in de Sluispolder is een belangrijke fietsroute voor veel inwoners uit Alkmaar en Bergen. Het fietspad wordt gebruikt voor woon-werkverkeer en door scholieren, maar ook recreatief door inwoners uit de regio. Tijdens de werkzaamheden zijn er daarom twee omleidingsroutes: via de Kogendijk en via de Bergerweg.

PLANNING
De werkzaamheden aan het fietspad beginnen 21 februari. Het fietspad is dan afgesloten voor al het verkeer. De werkzaamheden duren ongeveer vier maanden. Eind juni is het fietspad weer open en kunnen fietsers weer door de Sluispolder rijden. Kijk voor meer informatie en het omleidingskaartje op: www.bergen-nh.nl/wegwerkzaamheden.

Foto’s: Hans Brouwers

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

Afsluiting fietspad Sluispolder voor werkzaamheden Afsluiting fietspad Sluispolder voor werkzaamheden Afsluiting fietspad Sluispolder voor werkzaamheden