Aflevering 20: Yvon Bos Eijssen zit aan tafel bij Ruud Bredewold in Kopstukken (filmpje)

Speciaal voor de lezers van de Flessenpost is hier de primeur van de twintigste aflevering van Kopstukken

Aflevering 20: Yvon Bos Eijssen zit aan tafel bij Ruud Bredewold in Kopstukken (filmpje)

Yvon Bos Eijssen uit Bergen zit aan tafel bij Ruud Bredewold in het programma Kopstukken op RTV80. Ze woont haar hele leven in Bergen, met uitzondering van haar studietijd.

Haar vader was onder andere bekend omdat hij racete op Circuit Zandvoort. Verder maakte hij als inkoper van kaas onderdeel uit van kaasfabriek Eijssen in Alkmaar en hadden haar ouders een logies met ontbijt aan huis. De Bergense studeerde aan de Lerarenopleiding Tekenen, Textiel en Kunstgeschiedenis en gaf jaren lang les aan de Berger Scholengemeenschap (BSG). Ze is geïnteresseerd in de geschiedenis van ons dorp en schreef daarom twee boeken over de historie van Bergen. Daarnaast schrijft ze voor de Historische Vereniging Bergen en columns voor Flessenpost.

De Bergense vindt 4 mei-herdenkingen zeer belangrijk. Dankzij haar zoektocht voor het project ‘Geef ze een gezicht’ samen met Peter Homan en leerlingen van de BSG naar nabestaanden, achterhaalde ze foto’s en verhalen van gesneuvelde piloten wier graven op de begraafplaats in Bergen zijn terug te vinden. Yvon Bos Eijssen vertelt dus over haar werk en persoonlijke leven, zoals dat geldt voor alle gasten in Kopstukken, afkomstig uit Camperduin tot Egmond-Binnen. Ook tijdens dit gesprek maakte beeldend kunstenaar Pauline Bakker weer een uniek kleiportret van de gast.

Klik op de link voor het filmpje: https://youtu.be/WNv0p78hjCM