Advertorial: Qyoutis, nieuwe naam, vertrouwde gezichten

Centrum Oosterwal is specialist op het gebied van de behandeling van huidziekten en spataderen

Qyoutis is de nieuwe naam voor cosmetische behandelingen, uitgevoerd op locaties van Centrum Oosterwal. Een plek waar ze al meer dan dertig jaar met de huid bezig zijn. Dermatoloog Menno Gaastra vertelt hoe deze bijzondere naam tot stand kwam en wat dit innovatieve huidcentrum uniek maakt.

Centrum Oosterwal is specialist op het gebied van de behandeling van huidziekten en spataderen. Het was het eerste zelfstandig behandelcentrum in Nederland. Er werkt een groot team specialisten en er is een nauwe samenwerking met de dermatologen van Noordwest Ziekenhuisgroep. Naast verzekerde medische zorg kan men er ook terecht voor onverzekerde cosmetische zorg bij Qyoutis.

Gaastra: “Toen we op zoek gingen naar een nieuwe naam voor onze cosmetische behandelingen, kwamen we uit bij het Latijnse woord voor huid: cutis. Dat lijkt op het Engelse woord cute.  Een positief woord, waar we een eigen draai aan hebben gegeven.” Uniek aan het concept achter Qyoutis is dat de dermatologen, plastisch chirurgen en huidtherapeuten in hetzelfde pand werkzaam zijn. ”Daardoor kunnen mensen voor al hun huid gerelateerde vraagstukken bij ons terecht”, aldus de dermatoloog.

Vertrouwde gezichten
De specialisten van Qyoutis zijn al jarenlang werkzaam bij Centrum Oosterwal. Daarnaast werken de plastisch chirurgen ook bij Noordwest Ziekenhuisgroep. Een toegewijd team, dat goed op elkaar is ingespeeld. Alleen de naam is nu anders. Net als de look en feel van de Qyoutis locaties. De sfeer is prettig en allesbehalve kil. Dat zie je terug in de uitstraling en klantvriendelijkheid van de mensen die er werken.

Kwaliteitszorg
Bij Qyoutis kan je terecht voor de hoogste kwaliteit zorg. “Ingrepen vinden plaats in gecertificeerde OK ruimtes, behandelingen zijn veilig en een goede nazorg maken het plaatje compleet. Ook vinden wij het belangrijk dat patiënten goed geïnformeerd worden voordat zij besluiten een behandeling te ondergaan.”

Maatwerk
“Onze veelzijdigheid is onze kracht”, aldus Gaastra. “Doordat we zo’n breed palet aan smaken bieden, lopen we niet tegen beperkingen aan. Van acnebehandelingen en laserontharing tot ooglidcorrecties, schaamlipcorrecties en facelifts, het aanbod is groot. En het is altijd maatwerk. Wij staren ons niet blind op ideaalplaatjes. We helpen mensen om erachter te komen wat ze willen – of juist niet, dat kan ook een uitkomst zijn. Belangrijk is dat je weer lekker in je vel komt te zitten. Iedereen op z’n mooist, dát is waar we het voor doen.”