Deel

advertentie

Acht barbecuetrends voor de zomer van 2022

Kookboeken vertellen vaak wel hoe lang iets op het vuur moet staan, maar die kunnen niet controleren hoe het vuur zich ‘gedraagt’

Acht barbecuetrends voor de zomer van 2022
Het weer wordt aangenaam weer de komende dagen. Dus kan de barbecue weer aan. Dit voorjaar eten we geen voorverpakte hamburger en doodgemarineerde speklapjes maar veel groente en écht vlees volgens barbecue-insiders.

1. De groene barbecue
“Als je er een beetje bij wil horen, dan heb je groente op de barbecue liggen”, zegt foodtrendwatcher Anneke Ammerlaan. Het gezond en bewust eten is al een tijd in opkomst maar deze trend is nu ook op de barbecue terechtgekomen.

2. Voorgemarineerde speklapjes zijn verleden tijd
Het voorgemarineerde barbecuevlees zal je minder zien dit jaar. Mensen gaan vaker voor kwaliteit en versheid”, zegt Joeri Kruize van baq-fiets. Dit jaar is hét barbecuejaar voor uitdagende recepten. Volgens Kruize zijn we het ‘Hollands barbecueën’ beu. “Even geen doodgemarineerde speklapjes of shaslick, maar een groot stuk vers vlees.”

3. Grote stukken kwaliteitsvlees
De bbq-cateraar zegt ook dat de hobbykoks meer voor grote stukken vlees van de slager of toko zullen gaan: “Het gaat dan om stukken van een koe of lam dat uren op de barbecue ligt.”

4. Verrassende nieuwe opties
“Al een aantal jaar gooien we groente op de barbecue maar dit jaar gaan we veel meer verschillende soorten groenten zien”, zegt Ammerlaan. “Naast de paprika en aubergine gaan we groenten als venkel, artisjok en bieten zien op de grill. Uit groente kan je veel meer smaak halen door verschillende bereidingswijzen, en daarbij zijn ze heel gezond.”

5. Vaarwel cocktailsaus
Volgens Kruize heeft goed vlees niet veel meer nodig dan een snufje peper en zout. De cateraar serveert zelfs geen sausjes bij zijn vlees: “Als je een goed stuk vlees hebt, is saus onnodig.” Zelf sausjes maken wordt ook een stuk vanzelfsprekender. Kookboeken staan vol met speciale sausjes maar ook de klassieke mayonaise en aioli zijn erin te vinden.

6. Barbecue en gasfornuis ineen
Ammerlaan laat weten dat we de barbecue steeds meer als kooktoestel gebruiken: “Er worden pannen op gezet en tegenwoordig kun je de temperatuur in een afsluitbare barbecue goed reguleren. Zo kun je gecontroleerd te werk gaan. “Dat is voor veel mensen fijn aangezien niet iedereen goed weet wanneer het vlees precies goed is.”

7. Slecht weer? Barbecueën!
We barbecueën vrijwel alleen met mooi weer, maar steeds vaker wordt de grill speciaal aangezet voor een gerecht, ongeacht het weer. Dan gaan we niet meteen buiten zitten met een fruitsalade en cocktails, maar wordt de barbecue alleen gebruikt om het gerecht klaar te maken, weet Dirk-Jan Methorst van Roost buitenkoken. “Wij merken ook dat mensen een deel van het gerecht op de barbecue leggen, zoals een stuk vlees, vis of groenten, en de rest binnen maken en binnen eten.”

8. Hightech grillen
Kookboeken vertellen vaak wel hoe lang iets op het vuur moet staan, maar die kunnen niet controleren hoe het vuur zich ‘gedraagt’. Het weer heeft veel te zeggen over hoe je vlees gaart. Tegenwoordig zijn er manieren om makkelijker te zien of je vlees of vis klaar is. Er zijn thermometers waarbij je de temperatuur van het vlees kunt checken vanaf je telefoon, of een barbecuestick die laat zien wanneer het gaar is. De bakstick kleurt rood als je vlees of vis gaar is, zo niet, blijft hij zwart.


Bron: www.24kitchen.nl

advertentie

Meer 'Lifestyle':

Samen Fit: Samen Zweten, Stralen en Grensverleggen, De Kracht van Quality Time in ‘Je Relatie in Beweging’

22 september 2023

Waarom is samen sporten goed voor koppels in hun relatie?

Deze vraag stelden wij aan pyscholoog Amira Christensen

Hoe herken je een herfstdepressie en wat kun je er aan doen?

22 september 2023

Doe de test...

De dagen worden korter, de temperatuur daalt, het regent en waait harder en een gevolg van het sombere weer is dat we ons sneller wat neerslachtig voelen; oftewel een herfstdip. Soms leidt die somberheid tot een zogenoemde herfstdepressie. De officiële benaming is een seizoensgebonden depressie. Hoe kun je dit herkennen en wat kun je er aan doen?

Ladiesnights hele maand oktober!

15 september 2023

Bodyvit gaat de hele maand oktober ladiesnight organiseren op de donderdagavond van 19:30 uur t/m 21:00 uur

De avond bestaat uit leuke en verschillende activiteiten zoals BBB-workouts, kickboksen en fitness. Daarna een drankje bij het zwembad De Beeck indien gewenst!

Modetrends herfst/winter 2023

15 september 2023

De vijf meest draagbare trends voor aankomend najaar

Benieuwd naar de modetrends voor de herfst/winter van 2023? De modetrends van het najaar 2023 (en modekleuren overigens) zijn al lang en breed bepaald! Wat wordt de nieuwe mode voor de herfst 2023?

Advertorial: After summer actie!

8 september 2023

Nieuwsgierig wat wij voor jou kunnen betekenen?

Werken aan je gezondheid is altijd een goed idee! Wil jij dit één maand gratis uitproberen bij Bodyvit? Maak dan nu gebruik van de Bodyvit AFTER SUMMER actie!

Straks ook lekker in de herfst en winter buiten tafelen…

8 september 2023

Het idee van een buitenkeuken spreekt veel mensen aan

Buitenkeuken plannen, de ultieme how-to gids

Bodyweight trainen! Wat zijn de voordelen?

25 augustus 2023

Een sportschool geeft veel verschillende mogelijkheden om jouw fitnessdoel te behalen...

Verschillende gewichten, fitness ballen, cardio apparaten etc. Dit is geweldig, want je kan je training daarom goed op je eigen behoeften afstemmen.

Best Shape Ever programma!

18 augustus 2023

Geef ons 6 weken en wij geven jou your Best Shape Ever. Voor iedereen die het beste uit zichzelf wil halen! Start in september 2023

Al vele jaren maken wij gebruik van deze methode voor onze gewaardeerde klanten, waarbij wij onze rijke ervaring en kennis hebben samengevoegd tot een 6-weken programma!

Zomerretraite in Bergen op zaterdag 26 augustus

11 augustus 2023

Heb je behoefte aan een pauze, waarin je kunt ontspannen en weer opladen o.l.v. een ervaren docente?

Ga je mee naar het mooie Bergen (Noord-Holland), een 1-daagse retraite in de natuur? Zomerretraite zaterdag 26 augustus 2023 (nog 2 plaatsen vrij). o.l.v. docente Rhodes Selhorst en als bonus een gratis massage van Heidi Heuvelman.

Supplementen “nut or not”

28 juli 2023

Er is maar een handjevol supplementen die wetenschappelijk zijn getest en waarvan ook daadwerkelijk is aangetoond dat ze een meerwaarde hebben voor de sporter

Het gebruik van voedingssupplementen is onder sporters flink toegenomen. Tegenwoordig gebruikt ongeveer een kwart van de sporters voedingssupplementen.

Het belang van actief blijven tijdens de vakantie!

21 juli 2023

Regelmatig bewegen heeft veel gezondheidsvoordelen, ongeacht het seizoen!

De vakantie komt er aan! Tijd voor ontspanning en rust. Maar betekent dit dat we de hele vakantie kunnen stil zitten? Wij denken van niet en we leggen uit waarom!

Leuk om te geven én… goed voor de natuur

21 juli 2023

Geef een stuk natuur cadeau

Iedereen wordt blij van natuur. Je kunt er tot rust komen, sporten in de buitenlucht of samen met anderen genieten van planten en dieren.

Zesweekse loopcursus Rondje Bergen

7 juli 2023

Rondje Bergen staat dit jaar weer op het programma op zondag 1 oktober a.s.

Wij als trotse hoofdsponsor zijn blij dat het dit jaar weer mag doorgaan.

Wetenschappers: Je kunt je brein jonger maken met een middagdutje

7 juli 2023

Uiltje knappen kan hersenen 6,5 jaar jonger maken...

Halverwege de dag een uiltje knappen, kan heel gezond zijn voor de hersenen blijkt uit een onderzoek onder ruim 35.000 volwassenen.

Je eigen lichaam is het beste apparaat!

30 juni 2023

Steeds vaker hoor je het belang van het functioneel trainen voor ouderen in de fitness...

Vaak als we denken aan fitness, denken we aan apparaten en zware gewichten.. Maar! Wat houdt functioneel trainen in en waarom is deze manier van trainen zo belangrijk voor ouderen maar eigenlijk voor iedereen?

Knieklachten? Wat zou het kunnen zijn?

9 juni 2023

Bij Bodyvit Bergen weten ze er wel raad mee...

Pijn in de knie, zonder dat daar echt een oorzaak voor is geweest, is een veelvoorkomende klacht bij mensen boven de 40. Een scheur in de meniscus kan daar de oorzaak van zijn. De fysiotherapeuten van Bodyvit geven je informatie, advies en tips.

Door minimaal 2x per week 30 minuten te trainen verklein je de kans op fysieke en mentale beperkingen op latere leeftijd

2 juni 2023

'T Gymlokaal Bergen is gevestigd op Dorpsstraat 7

Hoe vaak hoor je niet dat een oudere na een valpartij niet meer echt van het leven kan genieten, omdat er problemen zijn met het bewegingsapparaat en het geestelijke welbevinden.

Dit zijn dé babyshower trends in Nederland

2 juni 2023

Ballonnen, foto's en taart

De zomer staat voor de deur en dat betekent: baby’s! Tegenwoordig mag je natuurlijk niet meer onopgemerkt zwanger zijn, dat moet GEVIERD! En wees eerlijk, overladen worden met cadeaus is toch nooit een straf? Lees hier hoe je een trendy babyshower organiseert!

Volop zon de aankomende dagen…

26 mei 2023

Dus denk om je huid

Als UVB-licht op de huid schijnt, wordt vitamine D aangemaakt. Hoe lichter uw huid, hoe minder zon u nodig heeft om genoeg vitamine D te maken. De huid hoeft hiervoor niet eens rood te worden. Blanke mensen hebben maar vijftien minuten zonlicht per dag nodig op het gezicht en de handen om genoeg vitamine D aan te maken.

Cupping massage! Wat is het en waar is het goed voor?

26 mei 2023

Bodyvit Bergen legt het je uit...

Je ziet steeds vaker sporters met opvallende rode cupping plekken op het lichaam. We zagen het voor het eerst in 2016 in Rio tijdens de Olympische spelen. Michael Phelps zwom goud met paarse ronde plekken op zijn schouders en sindsdien is cupping mega populair onder de sporters.

Tijdelijk extra mogelijkheid om baantjes te zwemmen in De Beeck

19 mei 2023

Op veler verzoek...

Banenzwemmen in het Bergense zwembad De Beeck is al mogelijk op maandag tot en met vrijdag van 12.00 tot 14.00 uur, op maandag, woensdag en vrijdag van 07.00 tot 09.00 uur en op dinsdagavond.

Kickboks je Fit!

19 mei 2023

Het beoefenen van deze sport werkt onwijs goed als Full Body Work-out!

Een van de bekendste vechtsporten in de wereld: Kickboksen. Goed voor lichaam en geest en het wordt veel beoefend bij Bodyvit! Maar waar komt het vandaan en wat zijn de voordelen ervan?

Ik wil me beter kunnen ontspannen…

12 mei 2023

Waarom is ontspannen belangrijk?

Iedereen heeft wel eens stress. Het hoort bij het leven.

Partij Ons Dorp
close-link
Terug