6687 handtekeningen zijn niet genoeg…

Muziekcafé de Taverne heeft uw steun nodig!

Inwoners van Bergen en omstreken en iedereen die café Taverne een warm hart toedraagt: wij hebben jullie HULP hard nodig.

Helaas heeft de verhuurder het huurcontract van de Taverne opgezegd. Het betekent dat de Taverne zou verdwijnen! Dat kunnen we ook niet laten gebeuren.
Sinds de jaren zestig is de Taverne een begrip in Bergen en Noord-Holland, een fijn en gezellig café met sociaal-maatschappelijke functie. Met een podium waar bekende en minder bekende (internationale) artiesten optreden. Een plek waar jong muzikaal talent een kans krijgt en ook popkoren, zangscholen en muziekverenigingen kosteloos gebruik van mogen maken. Naast livemuziek vinden er culturele en literaire activiteiten plaats, zoals poëzieavonden, spel- en quizavonden, cabaret, stand-up comedy en klaverjasavonden. En de jeugd staat op vrijdagen naast hun ouders op de dansvloer tijdens de DJ-avonden.

Dat dreigt allemaal in één klap te verdwijnen nu de verhuurder het huurcontract heeft opgezegd.
De verhuurder toont zich niet gevoelig voor de argumenten om de Taverne te behouden. Zelfs een recente petitie onder de noemer ‘Blijf af van de Tav!’ met bijna 7000 handtekeningen verandert niets aan de situatie. Sterker nog: hij heeft uitbater Steef van Leeuwen inmiddels voor de rechter gedaagd om hem te dwingen het pand te verlaten. Daarbij zet hij stevig in, met behulp van goedbetaalde advocaten en accountants.
Kroegbaas Steef van Leeuwen is de strijd aangegaan om de Taverne, de huiskamer van een groot deel van Bergen, en zijn cultuurhistorische waarde te behouden. Dat moet jammer genoeg eveneens met behulp van advocaten en accountants. En dat kost veel geld. Meer geld dan de Taverne zou kunnen betalen.

Daarom doen we een beroep op alle liefhebbers, gasten en vrienden van de Taverne. Ga mét ons de strijd aan, zodat we samen een vuist kunnen maken vóór de Taverne en tégen het verlies van zoveel moois. Bijna 7000 sympathisanten hebben hun stem al laten horen. Nu moeten we in actie komen!

Hoe kan jij helpen?
Voor de dekking van de juridische kosten in deze rechtszaak is een crowdfundingsactie opgericht. Jouw donatie – klein of groot – wordt zeer op prijs gesteld. Sterker nog: donateurs van meer dan 50 euro ontvangen als blijk van waardering een vrijkaart à € 32,50 voor het Taverne Open Air Festival op 26 augustus aanstaande.
Doneren kan hier: https://blijfafvandetav.backme.org