20-jarige hacker uit Schoorl veroordeeld tot vier maanden celstraf

Gedupeerde bedrijf krijgt van S.K. bovendien ruim 16.000 euro aan schade vergoed

20-jarige hacker uit Schoorl veroordeeld tot vier maanden celstraf

De rechtbank in Alkmaar heeft een 20-jarige hacker uit Schoorl veroordeeld tot een celstraf van vier maanden, waarvan drie maanden voorwaardelijk voor oplichting van een Monnickendams bedrijf. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie. Dat meldt de Alkmaarsche Courant.  K. moet na deze celstraf ook nog bijna drie maanden celstraf uit gaan zitten omdat hij nog in zijn proeftijd zat van eerdere veroordelingen. Hij stond toen onder toezicht van de jeugdreclassering, maar evengoed pleegde hij opnieuw computervredebreuk.

Het gedupeerde bedrijf krijgt van S.K. bovendien ruim 16.000 euro aan schade vergoed. Het gaat om een onderneming die klanten een cadeaubon geeft, nadat ze hebben meegedaan aan online opinieonderzoeken.
Het toezicht van de jeugdreclassering dat hij tot twee keer toe kreeg, bleek niet voldoende. Hij ging opnieuw fors in de fout. Volgens de reclassering trok hij zijn eigen plan en kwam afspraken niet na. De rechtbank vindt het hardnekkige strafbare gedrag van de jonge, autistische inwoner van Schoorl zorgelijk aldus de Alkmaarsche Courant.