Deel

advertentie

18.000 fietsers en hardlopers starten het nieuwe jaar in Egmond aan Zee

Deelnemers, supporters en partners maken zich op voor sportief weekend

18.000 fietsers en hardlopers starten het nieuwe jaar in Egmond aan Zee

Komend weekend staat Egmond aan Zee weer in het teken van twee prachtige sportevenementen. Op zaterdag 7 januari gaat de strandrace GP Groot Egmond-Pier-Egmond van start, waar 3000 fietsers aan meedoen. Een dag later op zondag 8 januari komen 15.000 lopers in actie bij de NN Egmond Halve Marathon. De winterklassiekers staan ieder jaar garant voor een geweldig spektakel. Sportorganisatie Le Champion roept iedereen op om de sporters te komen aanmoedigen.

Volg deelnemers met de Le Champion app
Alles over de GP Groot Egmond-Pier-Egmond en de NN Egmond Halve Marathon is terug te vinden in de Le Champion app. Denk aan interactieve parcourskaarten, starttijden en reisadvies. Met de LiveTracking functie kunnen supporters de fietsers en lopers realtime volgen. De app kan gratis worden gedownload in de App of Play Store.

Live op NH
De NN Egmond Halve Marathon is vanaf 12.00 uur live te volgen op NH. Daarnaast zijn beide evenementen het gehele weekend live te volgen op radio en televisie via RTV 80.

Internationaal topveld
Le Champion heeft voor de wedstrijdonderdelen een aantal echte toppers weten vast te leggen. Zo heeft de GP Groot Egmond-Pier-Egmond onder meer de ervaren strandrijders Timothy Dupont (winnaar 2016 en 2019), Jasper Ockeloen (winnaar 2018), Ivar Slik en Tessa Neefjes (winnares 2020) aan de start staan. Daarnaast gaan ook de Nederlands kampioenen op de weg, Pascal Eenkhoorn en Riejanne Markus, de nodige strijd leveren.

Een dag later gaan de Nederlandse toplopers Khalid Choukoud (Nederlands kampioen marathon) en Björn Koreman onder andere de strijd aan met de Belg Koen Naert. Nienke Brinkman, de Nederlands recordhoudster op de marathon, is de grote favoriet voor de winst bij de vrouwen. Verder staan onder andere Jill Holterman, Bo Ummels en Andrea Deelstra aan de start van de wedstrijd.

Jeugdonderdelen
Ook dit jaar staat de Bike Shop Egmond Jeugd Strandrace op het programma. Aan deze officiële wedstrijd kunnen kinderen in de leeftijd van 11 t/m 15 jaar meedoen, die in het bezit zijn van een KNWU licentie of trainen bij een vereniging. Inschrijven is zaterdag nog mogelijk in Sporthal De Watertoren. Een dag later vinden op twee locaties de Egmond Mini Marathons plaats: in het centrum van Egmond aan Zee en op Camping Bakkum in Castricum aan Zee. De Egmond Mini Marathons is voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 13 jaar, op de dag zelf kan bij de start nog worden ingeschreven.

Organisatie zoekt nog vrijwilligers
Ruim 350 vrijwilligers, groepen en (sport)verenigingen helpen jaarlijks mee om de twee evenementen tot een succes te maken. Le Champion is nog op zoek naar vrijwilligers, die willen helpen op het parcours of bij de kledinginname en -uitgifte. Aanmelden kan via [email protected] of kijk opwww.lechampion.nl/vrijwilligers-egmond-weekend.

Toeschouwers
Om 10.30 uur klinkt vanaf de Boulevard Noord het startschot voor de GP Groot Egmond-Pier-Egmond. Het parcours loopt over het strand naar de Pier in Velsen-Noord. In Wijk aan Zee en Castricum aan Zee verlaten de renners het strand voor een technische passage. Beiden zijn een uitstekende locatie voor toeschouwers om de fietsers aan te moedigen.

Tijdens de NN Egmond Halve Marathon wordt er veel publiek verwacht in Egmond aan Zee. De start van de kwart marathon is om 10.25 uur en de halve marathon begint om 12.16 uur. Toeschouwers kunnen de lopers ook komen aanmoedigen bij de strandopgang in Castricum aan Zee of bij de cheering zone op Camping Bakkum. Tussen 12.00 en 14.30 uur is hier livemuziek en verschillende foodtrucks zorgen voor een hapje en een drankje. Het is hier bovendien gemakkelijk parkeren.

Verkeersmaatregelen
Egmond aan Zee is op zaterdag toegankelijk voor autoverkeer, wel worden enkelen wegen afgesloten tussen 7.30 en 17.00 uur. Dit zijn de Sportlaan, Boulevard Noord, Boulevard Zuid, Boulevard de Vassy, Vuurtorenplein en de Watertorenweg. Op zondag is de badplaats tussen 8.00 en 18.00 uur wel afgesloten. Voor deelnemers en toeschouwers rijden er pendelbussen vanuit Heiloo en Alkmaar. Een retourticket met de pendelbus is ter plaatse te koop voor € 6,50. Meer informatie over de verkeersmaatregelen: www.nnegmondhalvemarathon.nl/bewoners.

Meer informatie over de evenementen is te vinden op www.gpgrootegmondpieregmond.nl enwww.nnegmondhalvemarathon.nl.

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

18.000 fietsers en hardlopers starten het nieuwe jaar in Egmond aan Zee 18.000 fietsers en hardlopers starten het nieuwe jaar in Egmond aan Zee
advertentie

Meer 'Evenementen':

Vrijdag 27 januari Thank God It’s Friday

27 januari 2023

met DJ's Frank en Guido...

DJ's Frank en Guido draaien de lekkerste disco, funk en soul en alles wat verder meeblèrbaar en dansbaar is. Het maakt niet uit of het 70's , 80' 90's of 00's is, als het maar knalt en beweegt. Dansen!!!

Natuur- en cultuurwandeling

27 januari 2023

Waar: Bergen aan Zee

Op zondagmiddag 5 februari 2023 start een duinwandeling vanaf het IVN-gebouw Parnassia in het Parnassiapark in Bergen aan Zee.

IVN-natuurwandeling in de Wimmenummerduinen

27 januari 2023

Wanneer: zondag 5 februari 2023

De maandelijkse wandeling in het noordelijke Egmondse duingebied gaat eerst over het pad langs de bollenvelden. De eerste lentebodes, sneeuwklokjes, narcissen en krokussen zijn al herkenbaar.

Karavaan trekt met ‘Springtij festival’ jonge theatermakers aan

27 januari 2023

Op vrijdag 24 februari is er een speciale Makersdag voor jonge makers, gericht op kennisvergroting, netwerkverbreding en verdieping

Voor Springtij ontwikkelt Karavaan een speciaal programma voor jonge theatermakers én een programma waarin publiek kennismaakt met avontuurlijk theater van jonge makers.

Spannende strijd om Nederlandse titels bij NK 10 km Groet uit Schoorl Run

27 januari 2023

Kan titelverdedigster Marcella Herzog dit hardloopgeweld aan?

Er staat op zondag 12 februari een breed en sterk deelnemersveld aan de start van het NK 10 km bij de Groet uit Schoorl Run. Khalid Choukoud, Luuk Maas, Filmon Tesfu, Frank Futselaar, Tom Hendrikse en Benjamin de Haan zijn de grootste kanshebbers voor de Nederlandse titel.

Het Concertgebouw zoekt jeugdige muziekmakers uit Noord-Holland

27 januari 2023

Waarvoor: voor jubileumeditie Koninklijk Concertgebouw Concours

Het Koninklijk Concertgebouw nodigt alle 9-14-jarigen uit Noord-Holland die zingen of een instrument spelen uit om mee te doen aan het Koninklijk Concertgebouw Concours. Bij dit landelijke concours, dat dit jaar zijn vijftiende editie beleeft, draait het om plezier hebben in muziek maken.

Ruiterkamp bij Poelenburgh

27 januari 2023

Een ruiterkamp is voor iedere echte paarden- en ponygek een onvergetelijke vakantieweek vol plezier...

De hele week staat in het teken van bezig zijn met paarden en de paardensport, daarnaast zijn er ook andere leuke vakantie-activiteiten. Er wordt natuurlijk veel paardgereden: Video: dressuur- en springlessen, voltige, pushball en natuurlijk grandioze buitenritten: naar het bos en naar het strand voor de gevorderde ruiters.

Egmond aan Zee heeft feestelijk wandelweekend voor de boeg

20 januari 2023

9300 deelnemers aan Egmond Wandel Marathon komen genieten van de routes en livemuziek

Aankomend weekend staat Egmond aan Zee en omgeving in het teken van de achttiende editie van de Egmond Wandel Marathon.

Nationale Voorleesdagen in de bibliotheek!

20 januari 2023

Wanneer: 25 januari tot en met 4 februari

Kom tijdens de Nationale Voorleesdagen naar de bibliotheken in Bergen en Schoorl. Alles staat tijdens deze feestelijke dagen in het teken van voorlezen en prentenboeken voor peuters en kleuters...

Rondleiding schrijvers Dumon Tak en Schutten in Museum Kranenburgh

20 januari 2023

Wanneer: woensdag 25 januari om 11:00 uur

Museum Kranenburgh is een aantal keer per jaar het toneel van schrijvers die tijdelijk verblijven in het Roland Holsthuis in Bergen. Tijdens een zogenoemd Schrijversloopje verzorgen de schrijvers een rondleiding door het museum waarin zij reflecteren op de tentoonstelling en vertellen over hun bijzondere verblijf in Bergen...

Vrijdag 20 januari Bruce Springsteen Undercover in de Taverne

20 januari 2023

Een topklasse Tribute aan The Boss!

Bruce Springsteen behoort samen met zijn legendarische E-Street Band al ruim 40 jaar tot de absolute wereldtop. Begonnen als singer/songwriter en uitgegroeid tot een van ’s werelds grootste stadionacts.

Galerie De Kapberg 50 jaar

20 januari 2023

Vrijwilligers en vrienden in het zonnetje

In 2022 bestond Galerie De Kapberg 50 jaar, Door corona kon de geplande tentoonstelling van de Vrijwilligers en Vrienden toen geen doorgang vinden. Nu dus wel!

Stiltewandeling Schoorlse Duinen

20 januari 2023

Wanneer: zaterdag 11 februari 2023

Echte stilte is zeldzaam en daarom heel waardevol. Kom tot rust tijdens een wandeling met een gids door de Schoorlse Duinen en stel je zintuigen open voor de natuur.

Workshop Natuurfotografie in de Schoorlse Duinen

20 januari 2023

Wanneer: zaterdag 11 februari 2023

Maakt u graag foto’s in de natuur? Staatsbosbeheer biedt zaterdag 11 februari 2023 in samenwerking met fotograaf Frank Nieuwenhuizen een workshop Natuurfotografie in de Schoorlse Duinen aan.

Europa Kinderhulp zoekt vakantiegezinnen in Noord-Holland

13 januari 2023

Zin in wat extra avontuur?

Europa Kinderhulp biedt vakanties bij vakantiegezinnen aan voor kinderen uit diverse Europese landen. Maar er is ook een groeiende groep kinderen uit Nederland die een onbezorgde vakantie goed kunnen gebruiken.

Zelf je gezondheidszaken regelen via internet?

13 januari 2023

Leer het in de bibliotheek met DigiVitaler

Contact met de huisarts of ziekenhuis verloopt steeds vaker digitaal via je smartphone, tablet of computer. Hartstikke handig want het kost minder tijd en moeite én je hebt altijd en overal toegang tot jouw gegevens of van diegene waarvoor je zorgt.

Vrijdag 13 januari Freaky Friday met DJ’s Michael en Salinas

13 januari 2023

Vrijdag kan er weer gedanst worden in de Taverne!

Deze avond niet alleen maar old school funk en disco op 12" vinyl, maar ook early nineties house en hedendaagse hits. Uit de collectie van DJ’s Gerard Kok en Michael Admiraal, bekend en berucht van destijds The Club en de Berger Meermin, en nu van diverse clubavonden in oa. Victorie. Tussen 22.00 en 03.00 uur, 20+, gratis entree.

Stiltewandeling Schoorlse Duinen

13 januari 2023

Wanneer: zaterdag 14 januari 2023

Echte stilte is zeldzaam en daarom heel waardevol. Kom tot rust tijdens een wandeling met een gids door de Schoorlse Duinen en stel je zintuigen open voor de natuur.

Buitendag voor het hele gezin – Thema: uilen

13 januari 2023

Wanneer: zondag 15 januari voor kinderen van 3 t/m 10 jaar en hun ouders

Schoorl - Elke derde zondag van de maand organiseert het Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer een Buitendag voor het hele gezin. Duik in de groene wereld in en om het buitencentrum.

Frank Kraaijeveld exposeert zijn ‘Wall’

13 januari 2023

Waar: bij galerie Klein Zwitserland

Het begon toen ik in de kloostertuin snijbonen aan het afhalen was om de bonen uit de schillen te halen. Naast mij een kom met de te drogen bonen, voor mij de lege schillen.

Het beste van IDFA bij Filmtheater Cinebergen

13 januari 2023

Apolonia, Apolonia portretteert de kunstenaar als jonge vrouw. Apolonia is getalenteerd, maar is dat genoeg om door te breken in de kunstwereld? (foto)

Het beste van IDFA (International Documentary Filmfestival Amsterdam) op één dag! Best of IDFA on Tour 2023 met een aantal winnaars van het vermaarde documentairefestival doet op zondag 22 januari Cinebergen aan.

Schilderen in Heerlijkheid Bergen

13 januari 2023

Er zijn nog enkele plekjes vrij...

Er zijn weer tien schilder-en tekenlessen begonnen. In het centrum van Bergen kan je één keer in de week een ochtend of middag creatief bezig zijn.

Biljarttoernooi in sportcentrum De Beeck

6 januari 2023

Wanneer: zaterdag 7 januari a.s.

Deze zaterdag wordt er in De Beeck te Bergen een nieuwjaarstoernooi libre biljart gehouden voor de leden van de biljartclub ‘de Beeck’.

Wandeling Schaapskooi Bergen op 8 januari

6 januari 2023

De natuur nodigt u uit voor een zoektocht naar de koning van het bos

Wat is er leuker dan vroeg op pad voor een heerlijke winterwandeling? Goed ingepakt, met rooie koontjes. Zondag 8 januari gaat IVN-gids Willem Babyn een winterse wandeling maken door onze mooie achtertuin: het duingebied vanuit de Schaapskooi in Bergen. De meteorologische winter is ingegaan. In deze periode is er veel te zien in de natuur.

Ramsey Nasr komt naar Bergen aan Zee

6 januari 2023

Waar en wanneer: Vredeskerkje op zondag 8 januari

In de serie ‘Gedachten aan Zee’ komt deze zondag Ramsey Nasr naar het Vredeskerkje in Bergen aan Zee. De dichter, schrijver, acteur in het theater en op het witte doek, regisseur en verzamelaar van curiosa bouwt in zijn gedachten verder op zijn boek ‘De Fundamenten’, waarin hij een hartenkreet uit om zaken anders aan te pakken, waar in zijn ogen het heersende politieke en economische systeem de fundamenten van de samenleving heeft aangetast.

Duin- en strandwandeling

6 januari 2023

Zondag 15 januari nemen IVN-gidsen u mee naar mooie plekjes in de duinen en gaan samen met u jutten op het strand

De route gaat door de kalkrijke duinen ten zuiden van Bergen aan Zee waar in deze tijd al veel valt te ontdekken. Ook komen we daar veel 'kwarrige' eiken tegen zoals je op de foto kunt zien.

Vrijdag 6 januari Thank God It’s Steef!

6 januari 2023

DJ Steef draait de lekkerste disco, funk, big beats en hiphop en alles wat verder dansbaar is met hart en ziel.

Het maakt niet uit of het 70's , 80' 90's of 00's is, als het maar knalt en soepel beweegt. Djensen!!! Tussen 22.00 en 03.00 uur, 20+, gratis entree.

Start je jaar bij Filmtheater Cinebergen

6 januari 2023

Heerlijke films en lekkernijen als warme chocolademelk, Glühwein en peperkoek

Glijden tussen Hemel en Aarde (zo 08 - 10:45 en 15:30, met inleiding)

Basiscursus bijenhouden voor beginnende imkers in Bergen

6 januari 2023

De lessen worden gegeven door Taco Wesselius, gecertificeerd leraar bijenteelt

Eind februari start in Bergen een praktijkgerichte cursus bijenhouden met als doel dat men aan het eind van de cursus in staat zal zijn een bijenvolk te verzorgen.

RTV80 volgt sportweekend Egmond 2023

6 januari 2023

Twee dagen lang sport aan het strand

RTV80, de lokale omroep van de gemeente Bergen, doet zaterdag 7 januari live verslag van de ATB Strandrace Egmond-Pier-Egmond. De omroep presenteert een dag later, op zondag 8 januari, een verslag van de Halve Marathon van Egmond.

Mooi programma tot en met nieuwjaarsdag bij de Taverne

28 december 2022

Vrijdag 30 december Thank God It's Friday: DJ's Frank & Guido

DJ's Frank en Guido draaien de lekkerste disco, funk en soul en alles wat verder meeblerbaar en dansbaar is. Het maakt niet uit of het 70's , 80' 90's of 00's is, als het maar knalt en beweegt. Dansen!!! Tussen 22:00 en 03.00 uur, 20+, gratis entree

La Sfera Armoniosa in Ruïnekerk

23 december 2022

Wanneer: maandag 26 december

La Sfera Armoniosa, het gezelschap rond de Alkmaarse luitist Mike Fentross, komt maandag naar de Ruïnekerk. Het programma ‘Stelle Lucenti’ laat de muziek horen uit het einde van de zestiende eeuw.

Partij Ons Dorp
close-link
Terug