10-07-2017 12:42

Slagwerker Han Bennink & Friends

Waar en wanneer: Vredeskerkje woensdag 19 juli Aanvang 20.00 uur

In de serie zomeravondconcerten in het Vredeskerkje in Bergen aan Zee op deze woensdag een bruisend jazzconcert door slagwerker Han Bennink, trombonist Wolter Wierbos en bassist Ernst Glerum.


Slagwerker en multi-instrumentalist Han Bennink viert zijn 75ste verjaardag in het Vredeskerkje!

Fenomeen, slagwerker en multi-instrumentalist Han Bennink viert zijn 75ste verjaardag óók in het Vredeskerkje! Als kleine jongen drumde hij al op een keukenstoel en is dat blijven doen: aan allerlei voorwerpen weet hij ritme en geluid te ontlokken. Hij ontwikkelde zich razendsnel en begeleidde in de jaren zestig Amerikaanse jazzsterren als Sonny Rollins, Ben Webster, Wes Montgomery en Eric Dolphy en speelde een actieve rol in de ontwikkeling van de Europese geïmproviseerde muziek. Bennink is mede-oprichter, in 1967, van het legendarische ICP (Instant Composers Pool) Orkest dat nog steeds bestaat en vaak optreedt in het Bimhuis in Amsterdam. Bassist Ernst Glerum is ook een begenadigd pianist en treedt regelmatig op met zijn trio Omnibus en is lid van het ICP Orkest. Trombonist Wolter Wierbos is actief in het Maarten Altena Ensemble, Bik Bent Braam en ook in het ICP Orkest. Dit drietal is aan elkaar gewaagd en zorgt voor een buitengewoon optreden.

Info & reserveren: kaartverkoop@kunstgetij.nl of 06 50584308. Kaarten ook aan de zaal zolang de voorraad strekt en bij de Eerste Bergensche Boekhandel.

Volgende concert in het Vredeskerkje op vrijdag 4 augustus met Johannette Zomer &Tulipa Consort

Met een zinderend en zomers Vivaldi programma.

Deel deze pagina