20-11-2017 12:44

Rondje horeca...

Wild eten in Bergen

Sinds jaar en dag staat Gasterij ’t Woud aan de Herenweg richting Egmond bekend om zijn voortreffelijke wildkeuken. Op dit moment hebben ze bijvoorbeeld als voorgerecht een salade van gerookte gans, duivenborst of een wildragout. 


Een voortreffelijk maal voor maar € 9,50.

Als hoofdgerecht serveren ze hert met rodekool, fazant met zuurkool of roodpoot patrijs.

Wilt u liever wat dichter in het dorp blijven dan kan dat natuurlijk ook.

Het huis met de Pilaren staat al sinds jaar en dag bekend om zijn fijne wildgerechten. Zoals 
gerookte eendenborst, wildpate en gerookte wildzwijnham of wat dacht u van duinkonijn In ’t pannetje, met een huisgemaakte wildsaus. En natuurlijk ontbreekt bij hen ook de fazant of hertenbiefstuk niet op de kaart. Als liefhebber van wild kan ik u ook zeker Bistronomie ’t Parkje aan de Oude Prinsweg aanbeveling. Ze organiseren daar tot aan het einde van dit jaar wekelijks op de dinsdagavonden een speciale wildavond. Het bijzondere is dat de eigenaar zelf jaagt. U bent zodoende verzekerd van het meest verse en duurzame vlees wat u zich maar kan wensen. Maar natuurlijk vindt u daarnaast bij de meeste restaurant in Bergen rond deze tijd een aantal wildgerechten op de kaart. Zo zag ik bijvoorbeeld op de maandmenukaart van de Ware Jacob deze maand een wildzwijn haas op rodekool gebakken appel en calvados jus staan. Zo ook bij Heminway's Beach Winter Lodge hebben ze deze winter natuurlijk mooie wild gerechten. Kortom... keuze in overvloed.

Tot slot... lekker (veel) en toch betaalbaar uit eten? Ook dat kan natuurlijk in Bergen. Zo is de Lamoraal al sinds jaar en dag bekend om zijn voortreffelijke daghap voor 'weinig'. Afgelopen week ben ik ook eens op 'avontuur' gegaan bij de Taverne. Daar koken tegenwoordig Miranda en Ed. En dit is wat ik voorgeschoteld kreeg. Kabeljauw in tempura, gewokte wilde spinazie, Hollandse garnalen en dat alles met een huisgemaakte Hollandaise saus en groene mosterdcréme. Een voortreffelijk maal voor... € 9,50.

H.S

 

Deel deze pagina