27-11-2017 11:33

Rondje horeca...

Wat gaat de Ruïnekerk ijsbaan voor horeca en andere lokale ondernemers betekenen?

Schaatsherinneringen uit onze jeugd, wie heeft ze niet? Nu we in Bergen al sinds lange tijd geen natuurijs meer hebben is er dan nu een heerlijk alternatief voor de jeugd. Een ijsbaan brengt mensen samen, laat ze bewegen, plezier en contact maken.


Velen zullen ook zeker een ‘rondje om de kerk’ maken en shoppen bij de vele winkels die Bergen rijk is.

Dat is de eerste winst. Maar er is natuurlijk ook een commercieel belang. Naar schatting zullen zo’n vijfentwintigduizend mensen uit de regio de aankomende vijf weken Bergen bezoeken, want pers in print en op TV zijn geïnformeerd. Alkmaar heeft dit jaar geen ijsbaan en die in Bergen zal qua sfeer moeilijk te evenaren zijn is mijn mening. Een deel van de bezoekers zal enkel en alleen al voor de geweldige winterse kerstsfeer komen en in de koek-en-zopie op de ijsbaan of omliggende terrasjes consumpties nuttigen. Maar velen zullen ook zeker een ‘rondje om de kerk’ maken en shoppen bij de vele winkels die Bergen rijk is. Kortom, het kost wat moeite, maar dan heb je ook wel wat voor de kinderen en omliggende ondernemingen in deze tijd van het jaar.

Vanaf zaterdag 2 december om 10.00 uur tot en met 7 januari 2018 is de ijsbaan geopend. Ik hoop én vertrouw op een groot succes, zodat ook in de vervolgjaren de ijsbaan een vaste plek in ons dorp zal krijgen.

Ik breng graag een (glühwein) toost uit op de organisatie, sponsors en de vele vrijwilligers! 

H.S

 

Deel deze pagina