10-07-2017 10:32

Rondje horeca...

Bier is de bom!

Ook een liefhebber? Vooral speciale bieren uit eigen streek zijn populair. Want dat is de mode. Op steeds meer plaatsen in het land wordt goed bier gebrouwen. Veelal gestart vanuit hobbyisme, maar de laatste jaren zie je dat er een doorontwikkeling plaatsvindt tot kleinschalige brouwers. 


Afgelopen maandag wandelde ik langs het Artcafé van Rogier Jonk op het Plein.

Ze leveren veelal aan de lokale horeca en winkels, en vaak van uitmuntende kwaliteit. Zo is bij ons het uit de abdij uit Egmond afkomstige Santi Adalberti bier erg populair. Als favoriet worden witbier, blond bier en tripel genoemd.

Het is overigens nog nooit zo goed gegaan met de Nederlandse biermarkt. Vooral door de stijgende consumptie van alcoholvrije en speciaalbieren wordt er steeds meer bier in Nederland gedronken. Dit gaat ten koste van de consumptie van wijn en sterke drank. 

In de eerste helft van dit jaar groeiden de alcoholvrije en alcoholarme verkopen met 25%. Nederlanders drinken het liefst ’eigen’ bier. Ongeveer 85% drinkt bier uit eigen land.


En verder...

Afgelopen maandag wandelde ik langs het Artcafé van Rogier Jonk op het Plein. Ik dacht dat er door het grote aantal bezoekers een receptie aan de gang was, maar wat bleek… ‘gewoon’ gasten voor een gezellige maandagavond.

Aankomende maandag 17 juli kunt u er ook bij zijn want dan komt Henk Pepping optreden en eet je een malse ossenhaas met alles er op en er aan en heerlijke wijnen uit de Provence voor €17,50. Probeer maar eens zou ik zeggen.

Een andere tip is Huize Glory in Bergen aan Zee. Naast het imposante uitzicht over de duinen en de zee geven ze a.s. zondag een gezellig BBQ feestje op het terras voor maar €25,- pp. Reserveer een leuk plekje met zeezicht via 072- 581 53 96 of info@huizeglory.nl

Tot slot... er is zaterdag 15 juli vanaf 20.30 uur ook nog een leuk strandfeestje bij blooming beach. Toegangskaarten á €15,- pp. Vanavond (vrijdag 14 juli) kun je ook nog gaan dansen in de Taverne, want maarliefst 3 top DJ's draaien de sterren van de hemel. Keuzes genoeg dus. Ik wens u smakkelijke, swingende en zonnige dagen toe.

H.S 

 

Deel deze pagina