22-11-2017 13:33

Bergenaren in het buitenland...

Deze keer Renate Roozendaal die een oproep doet vanuit Kreta

Ik ben Renate, geboren en getogen in Bergen maar woon sinds kort op Kreta. Ik kom daar al sinds 1997. Ik ben niet zo goed in het omschrijven wat ik doe, maar ik probeer het toch even.


Renate, "Het mooie is dat wij al hulp hebben aangeboden gekregen van een dierenarts uit Bergen".

Toen ik na vele jaren naar Kreta op vakantie gegaan te zijn hier dit jaar een baan aangeboden kreeg, besloot ik de stap te wagen en ben ik naar Kreta gegaan.

Tijdens mijn laatste vakantie in Kreta viel het ik mij al op dat de populatie zwerfkatten weer leek te stijgen, en dat bleek waar, maar het was nog erger dan ik dacht. Toen ik tijdens een van mijn eerste wandelingen na mijn verhuizing ineens uit alle gaten en hoeken katten naar mij toe zag komen, wist ik dat het probleem nog groter was dan ik al dacht en besloot ik dat ik iets moest gaan doen. Via een Facebook pagina voor zwerfkatten kwam ik in contact met een paar fantastische vrouwen die vanuit Nederland probeerden de katten te helpen. En toen ontstond er een plan. Wij zouden gaan proberen een TNR project op te zetten. TNR staat voor trap, neuter, return. Het mooie is dat wij al hulp hebben aangeboden gekregen van een dierenarts uit Bergen, die geheel vrijwillig ons daar mee zou willen helpen. Dat behulpzame zal vast een eigenschap zijn van mensen uit Bergen.

Er zijn al meer van dat soort projecten actief op meerdere plaatsen in Kreta en met succes. Inmiddels ben ik ook al gastgezin voor 2 katten die binnenkort naar hun nieuwe baasjes in Schotland en Engeland zullen vertrekken. We proberen dus ook sommige zwerfkatten een nieuw huis te geven. Ook voer ik op dit moment zoveel mogelijk zwerfkatten en daarin ben ik gelukkig niet helemaal alleen want er lopen nog een paar vrijwilligers rond.

Nu is hier natuurlijk wel geld voor nodig en hiervoor vragen wij mensen om hulp!

Hiervoor zijn wij een sponsoractie begonnen, want er is hard geld nodig om voer te kopen, voor medicijnen, om de sterilisatie en castratie van de katten te betalen en de gewonde katten (er worden dagelijks katten aangereden en aan hun lot overgelaten) te helpen of euthanaseren als we naar de lokale dierenarts gaan etc etc.

Ik hoop natuurlijk op hulp van mijn dorpsgenoten. Alle beetjes helpen om de katten van Kreta een betere toekomst te geven en te zorgen dat er niet nog veeeel meer katten bijkomen.

Kijk hier voor meer informatie.

Deel deze pagina