27-11-2017 12:08

It giet oan... BERGEN HEEFT IJS. Vijf weken lang een Winter Wonderland schaatspaleis bij de Ruïnekerk.

Vandaag (vrijdag) zal de Ruïnekerk ijsbaan officieel geopend worden. Vanaf 19.00 uur is de koek-en-zopie vrij toegankelijk

Vanaf 17.00 uur is de officiële opening (voor sponsors en genodigden) door Ard Schenk en burgemeester Hetty Hafkamp. Vanaf 18.00 uur treden acht professionele kunstschaatsrijdster van de Alkmaarse ijsclub op.
Klik hier voor een sfeerimpressie van de openingsavond. Met dank aan Chris van Vleuten.


Niemand minder dan schaatslegende Art Schenk zal de opening verrichten!

Vanaf 18.30 uur is iedereen van harte welkom bij het muziekale optreden van The Voice of Holland winnares Kim de Boer.

De verwachting is dat Bergen maar liefst 25.000 bezoekers zal krijgen in de maand december. Op de ijsbaan, in volledig winterse kerstsfeer, huur je voor een paar euro een paar schaatsen zodat je kunt genieten van de 380m2 grote schaatsbaan van echt ijs. 

Na een paar pirouettes en sierlijke sprongen strijk je voldaan neer in de gezellige koek en zopie voor een welverdiende glühwein, kop warme chocomel, snert of een warme rookworst.

Ook niet-schaatsliefhebbers halen hun hart op tijdens dit winterse event met tal van andere activiteiten voor jong en oud. Op 2 december komt Sinterklaas en zijn zwarte pieten de ijsbaan bezoeken en op 8 en 14 december is het sfeervolle IJsgaladiner met topartiesten en een vorstelijk 4 gangendiner. Daarnaast is er ook nog de gezellige NK Fluitketel Curling. Dat en nog veel meer gezelligs staat Bergen en zijn bezoekers te wachten.

Deel deze pagina